Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy oldanátok meg, ha az egyikőtök fizeti a lakáshitelt, a másik pedig beköltözik a lakásba?
Figyelt kérdés
A konkrét probléma, aminek egyik megoldása sem “jó”: vettem szülői segítséggel egy lakást, amire hitelt is kellett felvennem, amit jópár évig fogok fizetni. Ekkor még nem volt párom. Közben megismerkedtem vele, és odaköltözött hozzám. Én a hitel miatt nem állok anyagilag fényesen, ő viszont sokkal jobban áll, mivel nem kell albérleti díjat fizetnie. Nyilván bérleti díjat nem fogok a páromtól kérni, a hitelbe is furcsa lenne, ha beszállna, hiszen az enyém és az én nevemen is van, a lakás is az enyém (lesz). Mégis konfliktust szül nálunk, hogy a fentebbi ok miatt ő jóval jobban áll anyagilag és jóval több mindent engedhet meg magának. Másrészről ha együtt maradunk, a lakás is lényegében közös lesz… ti milyen megoldást javasolnátok? (30/N)2021. nov. 28. 07:57
81/81 anonim válasza:
Én úgy oldanám meg, hogy szerintem korrekt az, hogy a hitelt te fizeted és nem kérsz bérleti díjat - viszont akkor nem lesz közös a lakás. Mivel nem a férjed, ezért nem lesz közös a vagyon, még ha össze is házasodtok. Ne is írasd akkor a nevére.
Az nekem visszatetsző lenne, ha nem is törekedne arra, hogy néha picit többet fizessen a kajába vagy meghívjon ebben az esetben valahova. Mert azért egy párkapcsolatban jobb esetben méltányos az ember (és nem, nem azért, mert férfi - én is, amikor nőként többet kerestem, mint a párom, akivel együtt éltem, az arányosnál is többet fizettem az élelmiszervásárlásba és a szórakozásba is, nem én dőzsöltem, ő meg ette a cipőtalpat...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!