Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy oldanátok meg, ha az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy oldanátok meg, ha az egyikőtök fizeti a lakáshitelt, a másik pedig beköltözik a lakásba?

Figyelt kérdés
A konkrét probléma, aminek egyik megoldása sem “jó”: vettem szülői segítséggel egy lakást, amire hitelt is kellett felvennem, amit jópár évig fogok fizetni. Ekkor még nem volt párom. Közben megismerkedtem vele, és odaköltözött hozzám. Én a hitel miatt nem állok anyagilag fényesen, ő viszont sokkal jobban áll, mivel nem kell albérleti díjat fizetnie. Nyilván bérleti díjat nem fogok a páromtól kérni, a hitelbe is furcsa lenne, ha beszállna, hiszen az enyém és az én nevemen is van, a lakás is az enyém (lesz). Mégis konfliktust szül nálunk, hogy a fentebbi ok miatt ő jóval jobban áll anyagilag és jóval több mindent engedhet meg magának. Másrészről ha együtt maradunk, a lakás is lényegében közös lesz… ti milyen megoldást javasolnátok? (30/N)
2021. nov. 28. 07:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
36%
egyebkent akinek meg mar most ez ekkora problema, az miert keri a oarjat, hogy kolzozzon hozza?! mert frltetelezem, ez kozos megegyezes erdemenye volt, nem csak ugy becuccolt a pasi. akkor maradjon mindenki a sajat helyem, te meg fizesd egyedul a hiteled (elarulom: ugyanannyi lesz) es kesz, nem kell azon problemazni, hogy oszlanak el az anyagiak, kinek ‘korrektebb’ hogy ‘penzt sporol az alberleten’ vagy ilyesmi. nyilvanvaloan ez a kapcsolat nem eleg erett meg az osszekoltozeshez.
2021. nov. 28. 11:15
 42/81 anonim ***** válasza:
100%

"konfliktust szül nálunk, hogy a fentebbi ok miatt ő jóval jobban áll anyagilag és jóval több mindent engedhet meg magának"

Milyen konfliktust szül a helyzet?

2021. nov. 28. 11:17
 43/81 anonim ***** válasza:
35%

amugy en inakbb osszetennem a ket kezem, hogy a szuleim tudtak segiteni es tudok venni egy sajat lakast, ez baromi ritka a mai vilagban. szoval inkabb csendben fizetnem a SAJAT hitelem a SAJAT lakasomra es orulnek, hogy nem alberletre megy el az a havi x forint, nem azon spekulalnek, hogy huzzam le a masikat. akinek mondjuk eselye sincs sajat lakasra, mert o nem kap szuloi segitseget.

tehat en orulnek a kivalatsagos helyzetemnek es inkabb megbecsulnem azt.

2021. nov. 28. 11:22
 44/81 anonim ***** válasza:
73%

Nem.Nem.Én mikor beköltöztem a párom házába,teljesen normális dologna véltem,hogy fizetjük a törlesztőjet.

Ha úgy tetszik,igen.Vehetjük lakbernek is.

A pofám leszakadna,ha csak úgy ellennek jól,miközben meg ő nelkülöz es nincs pénze szinte semmire.

A kedves barátod egy tuskó.

Mar azert is az lenne,ha úgyan hozzájárulna,es fizetne,de ezt külön mondanod kellett volna.

Így meg hogy nem fizet semmit,főleg az!

2021. nov. 28. 11:30
 45/81 anonim ***** válasza:
38%
44: mondjuk aki ‘nelkuloz es nincs penze semmire’ annak talan nem kene lakast vennie? hitelt amugysem adnak mindenkinek, tehat nem hiszem, hogy kenyeren es vizen valo nelkulozes lenne az elet..
2021. nov. 28. 11:39
 46/81 anonim ***** válasza:
87%

45#

Hát nem tudom hogy te mit olvasol.De én azt,hogy szülői segítséggel vette,és nem áll valami fényesen.

Szval lehet nem zsiroskenyéren él,de nem biztos hogy megengedhet olyan dolgokat,amiket szeretne.

Viszont örülhet,hogy van egy lakótársa,aki vígan elsörözget a foteljában,a hazában, és amúgy tök természetesnek veszi,hogy ő csak úgy lakik,mert lóg a labaközött valami.Ezért már alanyi jogon sem kell fizetni a törlesztő részébe semmit ugye?

Hat így is lehet gondolkodni,hogy úgysincs részem a hazban,minek fizessek.Akkor viszont erre ezt úgyis lehet intézni,hogy drágám szedd össze a cuccaidat és keressél szépen egy albit magadnak.Majd összejárunk.

2021. nov. 28. 12:24
 47/81 anonim ***** válasza:
67%

#46 Tökéletesen igazad van. Úgy is meg lehet oldani.

Viszont odaköltöztetni sem lett volna muszáj.

A kérdező minden bizonnyal össze költözés előtt is tudott a saját lakáshiteléről, a saját anyagi helyzetéről, hogy a lakást nem akarja részben sem a párjára íratni...

2021. nov. 28. 12:34
 48/81 anonim ***** válasza:
86%
Ha albérleti díjat fizetsz, a tulaj ad neked részesedést a lakásból? Nem. Akkor? Nekem nem lenne pofám ingyen lakni másnál, úgy hogy ő szűkölködik én meg elek mint Marci hevesen, dehát kinek mi.
2021. nov. 28. 12:38
 49/81 anonim ***** válasza:
75%

‘Viszont örülhet,hogy van egy lakótársa,aki vígan elsörözget a foteljában,a hazában, és amúgy tök természetesnek veszi,hogy ő csak úgy lakik,mert lóg a labaközött valami.’

mondjuk aki igy velekedik a pasijarol, hogy ‘sorozgeto ingyenelo lakotars’ az minek koltozteti oda magahoz?!! sot, egyaltalan mi a francert van vele?

en biztos vagyok benne, h ha a pasim hozzamkoltozne, meg jobban kivenne a reszem a kozosbol, mint en, takaritas, fozes stb szempontjabol. eszembe nem jutna azt feltetelezni, hogy majd egesz nap a toket vakargatja a tv elott es rohog magaban, h megsporolta az alberletet. aki igy all hozza a parjahoz, az minek van vele egyutt?!

szalljon bele kicsit tobbel a kozosbe, kajaba, programokba, esetleg hazmimunkabol jobban vegye mi a reszet, de a hiteledet kifizettetni vele az nonszensz. az a hitel egyedul is ugyanannyi lenne, ha meg valaki belerokkan a hitelbe meg ‘nelkuloz’ akkor be kell latni, h nincs olyan anyagi helyzetben, h hitelt vegyen fel.

ha en havi 200 ezret keresek, akkor mem egy okos dolog havi 100as torlesztoju hitelt felvenni (mellesleg nem is adnanak).

2021. nov. 28. 12:57
 50/81 anonim ***** válasza:
Ezt tisztázni kellett volna mielőtt beköltözött. Előtte albérletben lakott vagy a mamahotelből költöztetted oda?
2021. nov. 28. 17:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!