Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy oldanátok meg, ha az egyikőtök fizeti a lakáshitelt, a másik pedig beköltözik a lakásba?
Márpedig ingyen csak anyucinál lehet lakni,fel kellene világosítani erről az urat. Ha ciki ha nem,vhogy kompenzalnia kellene mert ez nagyon nem fer veled szemben.
Ha más nincs akkor lehet tényleg az lenne a legjobb ha kiadnád albérletbe, hogy fedezze a hitledet. Mondd meg neki, hogy neked úgy könnyebb lenne anyagilag, ha nem segít be, mert így nem bírod fizetni a hitelt, és a te lakásod, azt csinálsz vele amit akarsz.
Mi is 30 felett költöztünk össze, ugyanígy az én ingatlanomba, amin volt még hitel.
Úgy oldottuk meg, hogy eldöntöttük, hogy pár hónap együttélés után is úgy gondoljuk-e, hogy egymást akarjuk. Lett közös kassza, közös kiadás. Nagyjából egyformán kerestünk. Igen, így beszállt a hitelbe is, és igen, ez azt eredményezi, hogy a házból is kap tulajdoni részt, ha egyszer válunk. Azóta ugyanis házasok vagyunk.
Nem mellesleg: miután a ház a miénk, és nem csak az övé, ezért embertelen sokat dolgoztunk rajta, mire szinte az egészet felújítottuk ketten. Közösen. Parkettázott, csempézett, festett, parkettázott, én inkább csak segítettem a keze alá. Az ablakcserét szakember csinálta, aki a gyerekkori haverja, gyakorlatilag anyagáron. Most az ingatlan kb. 2,5x többet ér, mint mikor megvettem. Ha egyszer válnánk, és ki kéne fizetnem, több maradna a zsebemben, mint amennyi hitelt felvettem.
Nekünk egyértelmű volt, hogy együtt folytatjuk, és közösen messzebb jutunk. Idővel sokkal messzebb, mint valaha is gondoltuk, és ez egyikünknek se sikerült volna a másik nélkül.
Kérdező, ne érezd magad kellemetlenül. Jogos, amit kérdeztel.
Ha ezek utan sem ad bele, akkor nem fog működni hosszutavon, ki fog hasznalni téged.
Helyedben kidobnam, ha ezek utan sem ad...
24
Nem lenne jó érv (ugyanebben a szituban vagyok), mert ha kiadnám a lakásom többet kapnék érte mint ami a hitelem így bőven maradna a másik lakás albérleti díj felére. Így csak jobban járnék, nem hülye lennék :D
"Ha meg azt kéred, hogy ő jobban szálljon be a rezsibe, vagy bármi más napi kiadásba, az is lényegében olyan, mintha fizetne a hiteledbe, csak másként van megnevezve."
Ez nem igaz. Ezt nagyvonalúságnak neveznék, és teljesen helyén való.
miert lenne kesobb ‘lenyegeben kozos a lakas’?? az s te lakasod. ha nrm lenne parod, ugyanugy kene fizetned a hitel torlesztojet. ez a te maganugyed, szerintem nem egy korrekt dolog ot lehuzni ezzel, plane utolag. ezt az elejen kellett volna megbeszelni, hogy figyelj, jozsi, be kell szalnod a torlesztombe, ha hozzamkoltozol. aztan vagy rabolintott volna vagy nem. igy, hogy mar ott el, eleg genyo dolog utolag talalgatni. raadasul, lehet fel el mulva mar egyutt se lesztek, akkor minek fizetne a te hiteled??
milyen konkfliktust szul, h neki tobb a penze? ezt fejtsd ki. ha pl. ezert nem tudtok x helyen nyaralni vagy x etterembe elmenni, akkor ezeket a programokat allja o. megmondod neki, h neked a hitel miatt ez nem fer bele es ha mindenaron ragaszkodik hozza, akkor allja o a te reszed. ezeket fizettesd vele inkabb, ne a hiteled, mert az gaz. en azt gondolnam, a parom azert mondta, hogy koltozzek hozza, mert szeret es velem akar elni, nem pedig a hitelet fizettetni akarja. ismetlem: ha egyedul elnel is ugyanennyi lenne a hitel. sot, akkor meg a rezsi tobb lenne egyedul.
birom ezeket a nagy parkapcsolatos rinyalasokat. meg lakberrel is lehuznatok a parotokat, kozben mar eleve sporoltok azzal, h ketten felezitek a koltsegeket: rezsi, kaja, aprobb lakberendezesi targyak stb, mindennek eloszlik az ara. en evek ota egyedul elek, mindent egyedul fizetek, ha idekoltozne a pasim, mar kapasbol csak a reszin egy huszast sporolnek. meg huzzam le enellett lakberrel is (sajat lakas)?!! lol
Mit spórolók azon hogy ketten fizetjük a rezsit+kaját?? Nélküle fele annyi lenne a kiadás, a saját részét fizeti, semmi spórolás nincs ezen😅 A pasi spórol azon h nem fizet albérletet. Igen ha nem lenne egyedül fizetném a hitelt, de akkor kiadnám az egyik szobát.
Nem a kérdező vagyok, csak ugyanebben a helyzetben és felidegesít hogy meg a kérdező a le húzós, csak mert nem akarja hogy kihasználják.
A rezsi miért a fele attól, hogy együtt élnek, 27-es?
Kétszer annyi fürdés/zuhanyozás, kétszer annyit megy a mosógép.
Amíg egyedül volt, addig sem égette két helyiségben a villanyt, nyilván ott kapcsolta fel, ahol éppen tartózkodott.
(Max. a közös költséget és a biztosítást tudom elképzelni, mint fix költség).
Ezt igazából nem lehet megoldani igazságosan.
Az, hogy a férfi nem akar olyan hitelt fizetni, amihez nincs köze, érthető, bármikor kirakhatod, és nem kapna vissza semmit. Ugyanakkor az is, hogy mégis kellene, hiszen így az albérleti díjat megspórolja és a lakás lelakásában is részes. Valahogy ki kell matekonzni, hogy mindketten elégedettek legyetek, de ez hosszútávon úgy sem fog működni.
Ami a legjobb lehet ebben az esetben, az a #22 és párja hozzáállása, viszont ahhoz neki fizetni kellene, neked meg közös névre íratni a lakást, amit szerintem egyikőtök sem akar, és a szüleidnek is lesz hozzá egy-két szava, mivel ők is adtak bele.
Én ezért nem jöttem össze olyannal, akinek már saját háza/lakása van, nem akarnék egy életet úgy leélni, hogy csak vendég vagyok valahol, de azért fizessem a hitelét. Akkor inkább otthon maradtam és gyűjtöttem magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!