Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy oldanátok meg, ha az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy oldanátok meg, ha az egyikőtök fizeti a lakáshitelt, a másik pedig beköltözik a lakásba?

Figyelt kérdés
A konkrét probléma, aminek egyik megoldása sem “jó”: vettem szülői segítséggel egy lakást, amire hitelt is kellett felvennem, amit jópár évig fogok fizetni. Ekkor még nem volt párom. Közben megismerkedtem vele, és odaköltözött hozzám. Én a hitel miatt nem állok anyagilag fényesen, ő viszont sokkal jobban áll, mivel nem kell albérleti díjat fizetnie. Nyilván bérleti díjat nem fogok a páromtól kérni, a hitelbe is furcsa lenne, ha beszállna, hiszen az enyém és az én nevemen is van, a lakás is az enyém (lesz). Mégis konfliktust szül nálunk, hogy a fentebbi ok miatt ő jóval jobban áll anyagilag és jóval több mindent engedhet meg magának. Másrészről ha együtt maradunk, a lakás is lényegében közös lesz… ti milyen megoldást javasolnátok? (30/N)
2021. nov. 28. 07:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
100%

"Ezért már alanyi jogon sem kell fizetni a törlesztő részébe semmit ugye?"

Sokkal jobb, ha nem fizet. Ha szakításra kerül a sor, akkor furcsa dolgokat eredményezhet.

2021. nov. 28. 17:46
 52/81 anonim ***** válasza:
95%

Nem kellett volna oda költöztetned. Az jó hogy a te hiteled, te házad, de ő meg csak az anyjánál tudna ingyen lakni (talán ott se).

Én is elkövettem már ezt a hibát, azóta azt se árulom el hogy van házam. Albérletet mondok. Az ilyen ingyenélőket kivédem vele.

Mondd meg neki hogy vagy belead a törlesztőbe, hiszen albérletbe se ingyen lakna, vagy akkor költözzön. Nem vagy milliomos. Ha lakótársad lenne azzal is jobban járnál anyagilag.

2021. nov. 28. 18:02
 53/81 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem, hogy miért kellene beleadnia a törlesztőbe.

Jogilag nem az övé a lakás, soha nem is lesz, hülye lenne fizetni a hitelt. Fizeti a rezsi és a kaja felét.

2021. nov. 28. 19:08
 54/81 anonim ***** válasza:
68%
De ha albérletbe laknának ott is fizetni kellene.
2021. nov. 28. 19:11
 55/81 anonim ***** válasza:
0%

54

Ezt képtelenek itt sokan felfogni :D

2021. nov. 28. 19:12
 56/81 anonim ***** válasza:
49%
Azt látom. Én kiadnám a lakást, bérelnénk egy lakást felesben. Anyagilag is jobban jársz+nem kell eltartani egy ingyenélőt. Aztán nincs hangoztatva hogy ő belefizet a hotelbe. A lakásod albérleti díja meg a tiéd egyértelműen.
2021. nov. 28. 19:15
 57/81 anonim ***** válasza:
47%
*hitelbe
2021. nov. 28. 19:16
 58/81 anonim ***** válasza:
0%

"Én kiadnám a lakást, bérelnénk egy lakást felesben"

Ja, de itt meg te nyersz, mert a másik fizeti az albi felét, egyedül már nem érné meg a buli.

2021. nov. 28. 19:31
 59/81 anonim ***** válasza:
31%
Felesbe fizetnék az albérletet. Miért nyerne? Neki van lakása igen, amire fizeti a hitelt. Mindenképp ő van jó helyzetben. De ehhez nem egy életképtelen pasit kellett volna összeszednie.
2021. nov. 28. 19:34
 60/81 anonim ***** válasza:
86%

"ellenben lehet a kajat felezni pl, ami egyedulloke t jo nagy szivas, mert monden cssk oriasi adagokban kaphato es ha fozok magamra, nagyresze kidobodik igy is ugyis."

A végén eljutunk oda, hogy, még adjon zsebpénzt is a palinak.

2021. nov. 29. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!