Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy oldanátok meg, ha az egyikőtök fizeti a lakáshitelt, a másik pedig beköltözik a lakásba?
Figyelt kérdés
A konkrét probléma, aminek egyik megoldása sem “jó”: vettem szülői segítséggel egy lakást, amire hitelt is kellett felvennem, amit jópár évig fogok fizetni. Ekkor még nem volt párom. Közben megismerkedtem vele, és odaköltözött hozzám. Én a hitel miatt nem állok anyagilag fényesen, ő viszont sokkal jobban áll, mivel nem kell albérleti díjat fizetnie. Nyilván bérleti díjat nem fogok a páromtól kérni, a hitelbe is furcsa lenne, ha beszállna, hiszen az enyém és az én nevemen is van, a lakás is az enyém (lesz). Mégis konfliktust szül nálunk, hogy a fentebbi ok miatt ő jóval jobban áll anyagilag és jóval több mindent engedhet meg magának. Másrészről ha együtt maradunk, a lakás is lényegében közös lesz… ti milyen megoldást javasolnátok? (30/N)2021. nov. 28. 07:57
61/81 anonim válasza:
Érdekes, én egyedül élek és sokkal olcsóbb így a főzés. Kis adagokat is lehet főzni. Nem is kell minden nap főznöm. Még ha néha rendelek, akkor is jobban kijövök. Minden elfogy.
Amikor laktak velem, akkor volt pazarlás..
62/81 anonim válasza:
Ba**ál ki vele!
Írasd rá a házat,és ő fizeti a törlesztőt,te meg semmit.
63/81 anonim válasza:
Hát nem tudom, ha az én párom a rezsin és a kaján kívül pénzt kérne azért, mert ott lakhatok, csak mert albérletben is fizetni kellene, én azonnal szakítanék. Nehogy már fizessem a hitelét, mikor közöm sincs a házhoz.
64/81 anonim válasza:
Egy normális kapcsolatban nem kérni kell, hanem a másik magától ajánlja fel, és nem ingyen élősködik. Nyilván nem kell annyit fizetnie, mint egy albérletben, de egy mondjuk 30 ezer forintos jelképes összeget igazán adhatna.
65/81 anonim válasza:
63 akkor ne lakj más házában ingyen. Ez parazitáskodás
67/81 anonim válasza:
De ez miért élősködés? A kérdezőnek egy forintjába nem kerül a párja. A hitelt meg azért egyedül fizeti, mert egyedül vette fel a hitelt a saját lakására. Ha nem lakna nála senki, akkor is minimum ennyibe kerülne neki egy hónap, mint most.
68/81 anonim válasza:
De lakik nála valaki, aki éli világát mert nincs albérlet meg hitel amit fizetni kell.
Ezt kellett volna a legelején letisztázni.
69/81 anonim válasza:
És akkor mi van, ha neki nincs ilyen költsége? Ennek nincs köze ahhoz, hogy a kérdező hozott egy pénzügyi döntést, ami az ő saját felelőssége. Ő most azért él szűkösebben, mert minden hónapban kifizeti egy részét annak, amit szeretne, ez az ő befektetése. Azt kérni a pasitól, hogy fizessen bele, mintha közös kasszán lennének nem igazságos, mert a közös kasszába nem csak közösen adnak be, hanem közösen is vesznek ki. Ha a kérdezőnek ez nem jó, akkor költöztesse ki a férfit, és maradjon egyedül a következő húsz érve, ameddig letelik a hitel. Vagy legyen a lakás közös, és akkor a kassza is. Ha együtt maradnak, mi lesz sok évvel később? A férfinak semmi esélye nem lesz saját lakásra, ha a mást fizeti. Ha találna egy másik olyan nőt, aki szintén albiban lakna, még vele is nagyobb eséllyel indulna.
70/81 anonim válasza:
De ha nem itt lakna a pasi, akkor is fizetne. Ha az Anyjánál, vagy albérletbe akkor is van költség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!