Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy oldanátok meg, ha az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy oldanátok meg, ha az egyikőtök fizeti a lakáshitelt, a másik pedig beköltözik a lakásba?

Figyelt kérdés
A konkrét probléma, aminek egyik megoldása sem “jó”: vettem szülői segítséggel egy lakást, amire hitelt is kellett felvennem, amit jópár évig fogok fizetni. Ekkor még nem volt párom. Közben megismerkedtem vele, és odaköltözött hozzám. Én a hitel miatt nem állok anyagilag fényesen, ő viszont sokkal jobban áll, mivel nem kell albérleti díjat fizetnie. Nyilván bérleti díjat nem fogok a páromtól kérni, a hitelbe is furcsa lenne, ha beszállna, hiszen az enyém és az én nevemen is van, a lakás is az enyém (lesz). Mégis konfliktust szül nálunk, hogy a fentebbi ok miatt ő jóval jobban áll anyagilag és jóval több mindent engedhet meg magának. Másrészről ha együtt maradunk, a lakás is lényegében közös lesz… ti milyen megoldást javasolnátok? (30/N)
2021. nov. 28. 07:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, én egyedül élek és sokkal olcsóbb így a főzés. Kis adagokat is lehet főzni. Nem is kell minden nap főznöm. Még ha néha rendelek, akkor is jobban kijövök. Minden elfogy.

Amikor laktak velem, akkor volt pazarlás..

2021. nov. 29. 06:09
 62/81 anonim ***** válasza:
73%

Ba**ál ki vele!

Írasd rá a házat,és ő fizeti a törlesztőt,te meg semmit.

2021. nov. 29. 06:15
 63/81 anonim ***** válasza:
22%
Hát nem tudom, ha az én párom a rezsin és a kaján kívül pénzt kérne azért, mert ott lakhatok, csak mert albérletben is fizetni kellene, én azonnal szakítanék. Nehogy már fizessem a hitelét, mikor közöm sincs a házhoz.
2021. nov. 29. 08:50
 64/81 anonim ***** válasza:
64%
Egy normális kapcsolatban nem kérni kell, hanem a másik magától ajánlja fel, és nem ingyen élősködik. Nyilván nem kell annyit fizetnie, mint egy albérletben, de egy mondjuk 30 ezer forintos jelképes összeget igazán adhatna.
2021. nov. 29. 09:13
 65/81 anonim ***** válasza:
0%
63 akkor ne lakj más házában ingyen. Ez parazitáskodás
2021. nov. 29. 09:15
 66/81 anonim ***** válasza:
0%
63#Csak laksz benne, mi?
2021. nov. 29. 11:58
 67/81 anonim ***** válasza:
25%
De ez miért élősködés? A kérdezőnek egy forintjába nem kerül a párja. A hitelt meg azért egyedül fizeti, mert egyedül vette fel a hitelt a saját lakására. Ha nem lakna nála senki, akkor is minimum ennyibe kerülne neki egy hónap, mint most.
2021. nov. 29. 13:09
 68/81 anonim ***** válasza:
63%

De lakik nála valaki, aki éli világát mert nincs albérlet meg hitel amit fizetni kell.

Ezt kellett volna a legelején letisztázni.

2021. nov. 29. 13:13
 69/81 anonim ***** válasza:
25%
És akkor mi van, ha neki nincs ilyen költsége? Ennek nincs köze ahhoz, hogy a kérdező hozott egy pénzügyi döntést, ami az ő saját felelőssége. Ő most azért él szűkösebben, mert minden hónapban kifizeti egy részét annak, amit szeretne, ez az ő befektetése. Azt kérni a pasitól, hogy fizessen bele, mintha közös kasszán lennének nem igazságos, mert a közös kasszába nem csak közösen adnak be, hanem közösen is vesznek ki. Ha a kérdezőnek ez nem jó, akkor költöztesse ki a férfit, és maradjon egyedül a következő húsz érve, ameddig letelik a hitel. Vagy legyen a lakás közös, és akkor a kassza is. Ha együtt maradnak, mi lesz sok évvel később? A férfinak semmi esélye nem lesz saját lakásra, ha a mást fizeti. Ha találna egy másik olyan nőt, aki szintén albiban lakna, még vele is nagyobb eséllyel indulna.
2021. nov. 29. 13:38
 70/81 anonim ***** válasza:
63%
De ha nem itt lakna a pasi, akkor is fizetne. Ha az Anyjánál, vagy albérletbe akkor is van költség.
2021. nov. 29. 13:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!