Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom össze akar költözni, de nem szeretnék a kutyájával élni. Te mit csinálnál?
Párommal 2 éve vagyunk együtt, minden jól működik. Mindketten albérletben lakunk, pár hete elkezdte pedzegetni azt a témát, hogy költözzünk össze januártól. Viszont van egy 3 éves nagytestű kutyája a lakásban, amit én nem tudok sajnos elviselni. Számomra kellemetlen illatú, a szőre mindenhol ott van, kb csomókban, hiába van robotporszívója, ami megy minden nap és idegesít az is, hogy ugrál, nyálaz, néha felugrik sáros lábbal az ágyra, amikor iszik, akkor a fél konyha csúrom víz, és reggel 5-6 között fel is ébresztett, amikor nagy ritkán nála aludtam.
Mondtam neki, hogy nekem megfelel a jelenlegi külön-külön élünk szituáció és gyakran találkozunk, inkább ő jön hozzám, de erőlteti az összeköltözést (többet akarna velem lenni + anyagiak miatt szerinte jobban járnánk). Mondtam neki, hogy engem zavar a kutya, kifejtettem miért és megsértődött. Nagyon szeretem, de ha nem hagy ezzel az összeköltözéssel, akkor sajnos szakítanunk kell, mert én nem tudom lakásba elfogadni a nagytestű állatokat. Kertesbe ha mennénk, akkor is benn aludna, meg benn lenne a kutya, mert szerinte a gazdája mellett a helye.
30/N
"Sosem gondoltam, hogy oda vezetne ez, hogy úgymond nekem is az egyik gazdájává kell válnom az ő kutyájának."
Akkor mégis mit gondoltál? Hogy egy darabig jártok, majd úgyis szakítás lesz?
Igy van, ne költözz össze.
Vagy szakitas
Én azokat pontoztam le, akik tipikus "kutya csak kertben" mentalitásúak. Ugyanis az a kínzás. A kutya falkaállat, és jobb híján a gazdái a falkája. Akkor érzi jól magát, ha a családdal van, mert ő családtagként tekint magára. Ha ki van csapva a kertbe, és napi kétszer megsimogatja valaki a fejét, meg labdázik vele öt percet, az szar neki. Az ilyen állat szenved.
Ráadásul ez a "nagytestű kutya nem való lakásba" duma is olyan elavult. Mert egyrészt nem mindegy milyen nagytestű kutya, pl egy vizsla az kertbe nem való, hiába nagytestű, megfagy. Van olyan fajta, amit lehet alapvetően kertben tartani, de annak is az jó, ha bejárhat és élhet szociális életet, nem csak a napi 1-2 etetésnél lát embert.
Etológusok szerint is sokkal jobb általánosságban a lakás-kutyának, mert a falkájukkal lehetnek, mert viszik őket sétálni, és mert egy csomót foglalkoznak velük. Persze, még így sem olyan szabad a mozgásterük, de őszintén szólva egy kutya ha le van fárasztva, akkor tök mindegy neki, hogy lakásban vagy kertben van.
Ellenben az ilyen tipik vidéki kutyáknak rossz, mert csak úgy vannak, dísznek, meg mert kertesházba kell kutya, de igazából le vannak szarva, egyedül szenvednek egész nap, nem viszik őket sétálni, semmi inger nem éri őket.
És akkor a legjobb nyilván a kertes házas, kinti-benti kutyáknak, de ebből baromi kevés van sajnos.
Szóval ha valaki azt írja, hogy neki a kutya csak kertbe való, akkor annak 99%, hogy nem kéne kutyát tartania, mert nem való neki kertbe SEM.
És megjegyzem, én nem vagyok kutyás, soha nem is tartanék, mert nem lennék megfelelő gazdája, és mert nem bírom a velük járó koszt meg szagokat. De ezt be is látom. Ezt kéne tenni azoknak az embereknek is, akik azt hiszik, hogy a kutya csak kertbe való. Soha nem fogom megérteni mi a francnak úgy állatot tartani, ha szarunk az alapvető igényeire.
#48: 2 év után jut a csaj eszébe, hogy a barátjának van egy kutyája :D :D
Még szép, hogy nem dobja ki a kutyát. Van éppen elég féreg ember, aki megteszi, amint kicsit is útban lesz az állat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!