Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Dühös vagyok (féltékeny?) a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Dühös vagyok (féltékeny?) a férjemre, mert neki mindig minden sikerül? (Nagyon hosszú) Normális, hogy szarul érzem magam?

Figyelt kérdés

Mit tudok tenni, ha így érzek?

A férjem "tökéletes", amennyire ez igaz lehet, én mégis úgy érzem, hogy boldogtalan vagyok és kiégek mellette.

Sportol, hangszeren játszik, továbbtanul, jól keres (informatikus) és sikeres a munkájában, végzi a házimunka nagy részét, nagy baráti társasága van, tökéletesen oldja meg a feladatokat, lehet rá számítani, családcentrikus, nagyon ritkán szokott csak "csesztetni", hogy nekem is csinálnom kéne valamit, jól viseli, ha hisztizem stb.

Én mégis azt érzem, hogy kifáradtam és boldogtalan vagyok mellette. Ha leülök gyakorikérdésezni, akkor mindig ott van bennem, hogy bezzeg a férjem. Ha nem dolgozom aktívan szintén. Ha nem megyek el naponta sportolni, akkor is bűntudatom van. Ha nem vagyok elég kedves és türelmes az emberekkel, akkor is napokig nyomaszt, főleg, ha esetleg szól is érte (nem durván, max. annyit mond, hogy máskor fogalmazhatnék így).

A másik problémám, hogy mivel óriási a teherbírása, ezért folyton valamit csinál. Kirándul, családlátogat, barátokkal találkozik, fut, úszik, biciklizik, gyúr (mindegyik sportot heti 1-2 órât). Munka mellett továbbtanul (színötössel), de még így is bevállal olyan feladatokat (segíteni lakásfelújításban, erasmus ösztöndíjat nyerni és közösen kimenni, sőt leszervezni, felajánlani barátoknak, hogy lakjanak nálunk a fürdőszoba felújítás alatt, vagy vigyázni a gyerekükre, háziállatokra stb.), amit én úgy érzem, hogy még úgy sem bírok menedzselni, hogy a feladat nagy része nem az enyém (pl. nekem az erasmus kapcsán csak a saját jogviszonyomat/munkámat kell intéznem, a férjem nézi a beutazást, szervezi a szállást, intézi a biztosítást és a repjegyet stb.).

Valamikor azt gondoltam, hogy arànylag jó vagyok, én is továbbtanulok munka mellett, állástkeresek az erasmus miatt, nézegetem a pályázatokat, segítek a nagyszüleimnek, tartom a kapcsolatot a szüleimmel stb. Mégis az elmúlt 3-4 hónapban egyszer nem volt az, hogy bűntudat nélkül tudtam egy órát olvasni, tv-zni vagy sokáig fennmaradni.

Ráadásul folyton mindenen veszekszem vele, ami miatt megint bűntudatom van. Normális, hogy így érzek? Ha nem, akkor mit javasoltok? Lassan a váláson gondolkodom, mert nem akarom tovább csinálni ezt az egészet, és igaziból nem tydom, hogy mi a bajom 😭😭😭😭

Nagyon köszönöm, ha elolvastad!

2021. jún. 18. 17:09
1 2 3 4 5 6
 1/58 A kérdező kommentje:

Mondjuk lustának így nem mondanám magam. Általában 9 órát dolgozom és utána leülök tanulni, vagy valami baráti programot. Vagy legalábbis ezt tettem kb. 2-3 évig.

Covid előtt volt olyan napom, hogy 7-re beértem, munka után mentem az egyetemre, aztán barátokkal találkozni este 10-ig, utána 11:30-ra hazaérni, főzni (diétán vagyok eü okokból), fél egy körül lefeküdni, másnap 9-re munka délután sport, utána tanulni, nagyszülőkkel találkozni, összedobni otthon a másnapi kaját. Harmadik nap megint egyetem, mondjuk barátok nélkül sportolással.

Negyedik nap koncertre mentünk munka után, a buszon tanultam.

Ötödik nap táraasozás munka után. Hétvégén egyetem szombaton 5-ig, utána anyósomékhoz át, ottalvás. Vasárnap az én szüleim. Délután tanulás a vizsgákra és kezdődik minden előlről.

2021. jún. 18. 17:23
 2/58 anonim ***** válasza:
94%
Próbáld ki azt, hogy 1 hónapig azt csinálod, amit szeretnél. Nyomd el magadban ezt a megfelelési kényszert és lelkiismeretfurdalást, csinálj olyan dolgokat, amiket őszintén élvezel. A férjed 200 fordulatszámon pörög, te meg nem. Elképzelhető így is az együttélés, de te ne nyomd el magad ennyire, mert felőröl. Ha hosszútávon nem bírtok megférni egymás mellett, akkor tényleg nincs értelme együtt maradni. De most próbáld meg megnézni, hogyha te is meg ő is a saját szintjén pörög, akkor hogyan működtök.
2021. jún. 18. 17:24
 3/58 anonim ***** válasza:
100%

Az a bajod, hogy elégedetlen vagy magaddal.

Próbáld bevésni, hogy nem mindenkinek ugyanakkora az adott fordulatszám, és inkább élvezd ki a pasid ahelyett hogy azon rágódsz hogy mekkora sz*r vagy hozzá képest.

Lazulj, ne zavartasd magad.

Azért bennem felmerülne a kérdés, hogy csak a pasiddal szemben érzed ezt, vagy máskor is megélted már mással?

2021. jún. 18. 17:25
 4/58 A kérdező kommentje:

De az tuti, hogy most kiégtem. Mindjárt záróvizsga és valahányszor előveszem a tananyagot sírok.

A munkámat is néha úgy végzem, hogy közben sírok.

Három éve csak úgy voltam szabin, hogy tanultam alatta, vagy bűntudatom volt, mert nem tanultam alatta (eleget).

2021. jún. 18. 17:25
 5/58 anonim ***** válasza:
100%

Na én ezt egy hónapig nem csináltam volna az biztos. Hozzám képest még te is zsizsik vagy.

2021. jún. 18. 17:26
 6/58 anonim ***** válasza:
100%

Annyi a különbség köztetek hogy a férjed hiperaktív te meg nem. Szóval amíg te pihensz, egyszerűen mert az agyadnak, testednek pihennie kell, az ő agya egyszerűen nem igényli ezt a fajta pihenést. Számára a sport kapcsol ki egész egyszerűen mert képtelen leülni és 3 percig nyugton maradni.

Szerintem nincs ezzel baj nyilván 2 ellentétes ember, kb mintha az egyikőtök bulizós lenne a másik meg otthonülős. Együtt lehet ezzel a dologgal élni csak le kell szögezned magadban hogy a férjed nem "jobb" egyszerűen azért látod így mert a modern világ munka-alapú, azt tartjuk jobb embernek aki kidolgozza a belét, közben családtagoknak rohangál és még sportol is. Sajnos a társadalom szerint a "szorgalmas" ember a "jobb" holott a legtöbb esetben a szorgalom a hülyeség szinonimája. Van olyan közösség pl. a lusta de okos embert többre tartja mint a szorgalmast. Habár mint mondtam, hála a kapitalizmusnak/kommunizmusnak ilyen hozzáállással ritkán találkozunk a hétköznapok során.

2021. jún. 18. 17:27
 7/58 A kérdező kommentje:
#3 Jó lenne, de sajnos a következő egy hónapban 6 vizsgám és 4 céghez állásinterjúm már biztosan lesz. Meg jövőhéten 3 hétre költöznek ide a férjem barátai.
2021. jún. 18. 17:30
 8/58 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túl sok mindent vállaltál be. Nem a férjeddel van a baj, vagy a kapcsolatotokkal, hanem több dolgot csinálsz, mint amit elbírsz.

Beszélj erről a férjednek, hogy mondjuk most csak 1-2 dologra fókuszálsz, munka, tanulás a többivel leállsz (esetleg ha jól esik heti 1-2 valami sport). Vegyél visszább, mert n fogod bírni, és ha szeret a párod meg fogja érteni.

2021. jún. 18. 17:33
 9/58 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a záróvizsgáid közepén költöznek hozzátok a barátok, miközben dolgozol plusz munkahelyváltásban vagy? Na én ezt biztos, hogy nem csinálnám. Szerintem cuccolj vissza erre az időre a szüleidhez és koncentrálj kicsit magadra. Nem kell elválni meg semmi, de állíts a tempón különben kiégsz és eljön az a pillanat, amikor minden mindegy alapján borítasz.
2021. jún. 18. 17:33
 10/58 anonim ***** válasza:
70%
Az a bajod, hogy lelkileg nem magaddal egy szinten lévő és magadhoz hasonló emberrel jöttél össze.
2021. jún. 18. 17:36
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!