Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
25 éves páromnak fogalma nem volt az eslő világháború dátumáról, de még az évszázadot sem sikerült eltalálnia. Szerinte ez nem fontos es nem is érdekes. Nekem nagyon kiábrándító ez a hozzáállás, tudatlanság. Szerintetek?
*ű
Sajnos nem ez az első eset, hogy számomra alap dolgokkal nincs tisztában. Ez pedig bizony okozhatja a párkapcsolat vesztét, mert korlátozva érzem magam bizonyos témakörökben ami engem érdekel, neki pedig kellemetlen lenne mert nem tud hozzászólni. Ez a történelmi esemény egy kiragadott példa egy nagy sokaságból, sajnos több alapvető dolog problémás. Akármennyire jó ember, sajnos nem elég, ha így nem tudok Őt lelkitársnak tekinteni.
Emberek: ha az első világháborút nem tudja elhelyezni, vajon mit tud Trianonról? Ezen talán el lehetne gondolkozni...
Lehet azt mondani, hogy sznobizmus, én meg azt mondom, hogy egy polgártól, sőt, magyartól legalább a legfőbb történelmi ismeretek meglegyenek. Ha nem is tudja a világháború főbb csatáit fejből, meg nem tudja, hogy Izrael hányszor háborúzott, az még oké, nem érdekli, de azért, azt tudni, hogy a háborús összeomlás mekkora veszteséget okozott az országnak és mekkora katasztrófába sodróhat egy ország a háborús retorikával, illetve nem tudni, hogy Izraelben nyaralva miért vannak szögesdrótok néhol, az gáz. Egy bizonyos szintű tájékozottság szerintem elvárható, nem sznobizmus (hasonlóan biológiai meg matematikai ismeretek is).
Ettől még lehet értékes ember, meg lehet jó ember, de azért szerintem az alapműveltség is érték, nem kéne rá legyinteni...
attól,hogy nem jó történelemből, még lehet intelligens ember
Én sem vagyok túl jó, rengeteg évszámról sajnos halvány lila gőzöm sincs. Lehet ez ciki meg kellemetlen,de amikor iskolába jártam a tanár nem foglalkozott az anyag leadásával, szinte mindenki 3-4-es volt 0 tanulással, akkori fejjel én még úgy gondoltam,hogy ha úgy is megkapom a jegyet tanulás nélkül,akkor erre nincs szükségem
Persze,most már másképp gondolkozom és fontosak ezek a dolgok
De a pénztáros nem úgy adja oda a kenyeret a boltban,hogy előtte kikérdez töriből
Ha lesz majd gyermekem, akkor lesz lehetőségem mindent “újratanulni”
Szerintem ha ezzel kapcsolatban azt írod ez egy szakító ok, akkor valószínűleg neked olyan pár kell akivel a reggelinél a Muhi csatáról beszélgethettek, a barátodnak más az érdeklődési körbe
Nekem biztos nem kéne egy ilyen lenéző okostóni
Mert mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei
És mit vártok a hazai oktatástól és a hazai diákságtól, mikor sokan az életről sincsenek képben? Mármint a valós, mai életről.
Pl.: Amikor sokan az egyetemről kikerülve nem tudják, hogy egy állásinterjúra miként kell felöltözni.
és mutasd meg neki a kérdést amit kiírtál, szerintem nem kell majd szakítanod vele,mert ő fog
#tudatlanság
Én írtam a Muhi csatát
És ha őt ez nem foglalkoztatja? Mert nem ilyen beállítottságú, azért el kell ítélni? Lehet őt a művészetek érdeklik
Szerintem ettől nem lesz kevesebb,mint te vagy bármelyikünk
A legegyszerűbb ha a kérdező olyan párt választ, akivel azonos az érdeklődési kör :) így megkíméli magát a felesleges hajtépéstől,hogy milyen műveletlen a párja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!