Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha nem akar elvenni, jogosan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem akar elvenni, jogosan várja el tőlem, hogy feleségként viselkedjek?

Figyelt kérdés

Lassan hét éve "járunk", mindketten 30 felett vagyunk. Évek óta hiteget, hogy majd lesz eljegyzés meg esküvő, de már kezdek beletörődni, hogy sose lesz ebből semmi. Átgondoltam a dolgot, nem akarok vele szakítani, mert szeretjük egymást, és ezt az egyet leszámítva nagyon boldog vagyok vele.

Viszont nagyon igazságtalannak érzem, hogy "pasim-csajom" kapcsolatban bizonyos elvárásai vannak felém. Kötelező elviselnem az anyját, aki látványosan utál engem, hazudozik rólam és kibeszél minket. Kötelező olyan családi eseményeken részt vennem, ahol van egy "kedves" családtagja, aki folyton kétértelmű megjegyzéseket tesz nekem, pl. aki 30 felett nem kelt el, az selejt, de persze nagy tisztelet a kivételnek... meg nagyon zavar, hogy bárhová megyünk, vagy egy családi, vagy egy baráti találkozóra, minden pár törvényes házasságban él egymással, vagy jegyesek, csak mi nem. Bárhol vagyok, akár munkában, vagy akár egy régi ismerőssel összefutva, nekem szegezik a kérdést, hogy ennyi év után hogyhogy nem volt még esküvő, én meg nem tudok már erre mit mondani... Vagy megalázom magam azzal, hogy bevallom, hogy én nagyon szeretnék hozzámenni, de ő nem akar elköteleződni, vagy úgy csinálok, mintha nekem is jó lenne így.

Egy ideje nem járok el vele sehová, kikötöttem hogy főleg esküvőre nem. Jövőre kettő is lesz a családjukban, és mindenki rám van kiakadva, hogy nem kísérem el a "páromat", és nem tudom elmagyarázni, hogy azért nem megyek, mert fáj látni, hogy mást elvesznek, én meg egy sima élettárs, egy barátnő vagyok. Meg mert nem bírom már a megjegyzéseket, vagy a kérdezősködést.

2020. júl. 8. 15:40
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján ez a kapcsolat halott. Nagyon-nagyon nehéz ilyen hosszú idő után szakítani és mindent elölről kezdeni, de meg kell tenned. A barátod egy önző gyökér, a családját inkább nem minősítem. Lassan nem lesz közös programotok, mindenki megy, amerre lát. Akkor már jobb egyedül. Kívánok neked erőt és szerencsét az újrakezdéshez, hidd el, soha nem késő!

N

2022. máj. 1. 07:27
 52/54 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell a saját mérlegedet megvonni, értékes annyira ez a kapcsolat amúgy, hogy ezt el tudod engedni? Vagy fontosabb neked az, hogy valaki elvegyen, ezért inkább választasz mást, akit nem szeretsz (annyira), ő viszont elvesz?

Miért gondolod önmagad megalázásának, ha kimondod mások előtt: "én nagyon szeretnék hozzámenni, de ő nem akar elköteleződni" Szerintem ettől nagy lennél, egy olyan valaki, aki nem játszik mást, mint amit érez. Szerinted erre hogy reagálnának, akiknek kimondod? Sajnálattól félsz? Vagy a saját érzéseidtől, nyomorultnak fogod magad érezni, ha ezt kimondod, vagy engeded, hogy mások is ismerjék az érzéseidet? Azt gondolod, te magad, vagy mások a párodról lennének lesújtó véleménnyel, ha megtudnák, hogy nem akar a kedvedre tenni egy olyan dologban, amit te már kifejeztél neki, hogy fontos lenne neked?

2022. máj. 1. 08:49
 53/54 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan vele maradtál? El tudod mondani, hogy miért? Amit mi látunk:

- szinte az egész családja utál

- nem nagyon áll ki melletted

- elvenni sosem fog

- szinte már mindenhova nélküled jár (családhoz, rokonokhoz, esküvőre, látogatóba)

- te még mindig szomorú vagy emiatt

- mai napig csesztetnek (max nem olyan sűrűn, mert nem adsz rá lehetőséget

- a pasid minderre magasról tesz, sohasem változtatna a kedvedért semmin.

Ne haragudj, de egyszerűen érthetetlen, hogy vele maradtál.

Tudod mi a vicc? Hogy mégegy ilyen (szar kapcsolatot) ezret találnál, de nagyobb a valószínűsége annak, hogy jobbat. Mégis maradsz. Gyereket sem akarsz, hogy emiatt ne merj dobbantani, mert kifutnál az időből... Érthetetlen!

2022. máj. 2. 07:47
 54/54 anonim ***** válasza:
40%

A pasi jól néz ki, jók az anyagi körülményei.

A csajszi így inkább naponta hagyja magát megalázni ezekkel a helyzetekkel, csak vele maradhasson.

2022. júl. 5. 08:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!