Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha nem akar elvenni, jogosan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem akar elvenni, jogosan várja el tőlem, hogy feleségként viselkedjek?

Figyelt kérdés

Lassan hét éve "járunk", mindketten 30 felett vagyunk. Évek óta hiteget, hogy majd lesz eljegyzés meg esküvő, de már kezdek beletörődni, hogy sose lesz ebből semmi. Átgondoltam a dolgot, nem akarok vele szakítani, mert szeretjük egymást, és ezt az egyet leszámítva nagyon boldog vagyok vele.

Viszont nagyon igazságtalannak érzem, hogy "pasim-csajom" kapcsolatban bizonyos elvárásai vannak felém. Kötelező elviselnem az anyját, aki látványosan utál engem, hazudozik rólam és kibeszél minket. Kötelező olyan családi eseményeken részt vennem, ahol van egy "kedves" családtagja, aki folyton kétértelmű megjegyzéseket tesz nekem, pl. aki 30 felett nem kelt el, az selejt, de persze nagy tisztelet a kivételnek... meg nagyon zavar, hogy bárhová megyünk, vagy egy családi, vagy egy baráti találkozóra, minden pár törvényes házasságban él egymással, vagy jegyesek, csak mi nem. Bárhol vagyok, akár munkában, vagy akár egy régi ismerőssel összefutva, nekem szegezik a kérdést, hogy ennyi év után hogyhogy nem volt még esküvő, én meg nem tudok már erre mit mondani... Vagy megalázom magam azzal, hogy bevallom, hogy én nagyon szeretnék hozzámenni, de ő nem akar elköteleződni, vagy úgy csinálok, mintha nekem is jó lenne így.

Egy ideje nem járok el vele sehová, kikötöttem hogy főleg esküvőre nem. Jövőre kettő is lesz a családjukban, és mindenki rám van kiakadva, hogy nem kísérem el a "páromat", és nem tudom elmagyarázni, hogy azért nem megyek, mert fáj látni, hogy mást elvesznek, én meg egy sima élettárs, egy barátnő vagyok. Meg mert nem bírom már a megjegyzéseket, vagy a kérdezősködést.

2020. júl. 8. 15:40
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
80%

De miért nem a párodat kérdezed meg, hogy úgy alapból ő nem szeretne-e házasságot, vagy fél-e tőle? Ha fél, mitől fél? Milyen a családi mintája?

Tervekről, jövőről szoktatok beszélni?

pl 30 felettiek vagytok, gyerekről mi az álláspontotok?

Én 29 vagyok (N), párom 31, 8 éve együtt.

Nálunk pont fordítva van: 3. év után eljegyzett volna, én visszautasítottam ( 23 évesen).. Korainak éreztem nagyon. Őszintén, most sem állnék rá teljesen készen, de kezdek rájönni, hogy néhány ember sose lesz erre teljesen kész.

A külső megítéléssel ha akarsz foglalkozol, ha akarsz nem: amikor engem kérdeznek és megmondom, hogy nőként ÉN NEM SZERETNÉK 30 alatt házasságot/gyereket, akkor is meglepődnek az emberek.

Az embereknek sok mindenben lehet más véleményük, vagy más megítélésük,

de őszintén letojom, ki hogy éli az életét meg mit tart jónak/rossznak. A rokonnak is kifejtettem volna, ha a boomer "30 felett aki nem kelt el..."-el jön, más időket élünk ember.. Ez van.

De értem, hogy te házasságot szeretnél, itt vissza is kanyarodunk az elejéhez a mondandómnak: a pároddal beszéld meg. Mi is megbeszéltük egymással.

2020. júl. 15. 17:28
 12/54 anonim ***** válasza:
87%

O meg keresi az igazit, es ha megtalalta, 3 honap mulva elveszi.

Biztosan meg akarod ezt varni?

Tuuudom, szeret, de (csak) ennyire?

2020. júl. 15. 17:40
 13/54 piroska és a farkas ***** válasza:
96%
Itt az a legnagyobb baj, hogy vmi , ami neked ennyire fontos, neki nêg miattad sem az. Itt közel sincs minden rendben, akkor sem, ha nem làtja, hogy neked ez fàjdalnas, de akkor még plàne nem, ha làtja,és mégis közömbös.
2020. júl. 15. 20:31
 14/54 anonim ***** válasza:
55%
Anyukája miatt nem vesz el, mert szívrohamot kapna, és világgá menne szegény asszonyka, ebben a sorrendben. Vannak egyébként kezelhetetlen helyzetek, kockázatos tényleg, megpróbálhat elvenni de kérdés mi lesz anyukája ellenlépése erre.
2020. júl. 16. 00:38
 15/54 anonim ***** válasza:
80%
Nincs olyan, hogy ha elvész, feleségeként majd másképp kellene viselkedned vagy más várható el tőled, mint most. Viszont a kérdésed oka nem ez, hanem hogy nem egyezik az értékrendetek. Nem bízik benned, magában vagy kettőtökben eléggé, tartogat egy kiskaput a menekülésre. Hogy miért, azt vele tudod csak megbeszélni. De teljesen érthető, hogy elszomorít. Viszont nem neked ciki.
2020. júl. 16. 03:31
 16/54 anonim ***** válasza:
74%

ha együtt éltek, akkor megkapott mindent, amit csak lehet, s nem fog ezzel foglalkozni - amint látod, veled sem, hiszen nem kell az, ami neked fontos lenne

s majd nagyon fontos lesz, amikor a gyerek vezetékneve, az örökség vagy a vagyonmegosztás kerül szóba...

sajnálom, de miért nem beszéled ezt meg vele?

2020. júl. 16. 08:06
 17/54 anonim ***** válasza:
100%
Es ennek amit most csinálsz, mi értelme van? Ez egy felnőtt, önmagát tisztelő nö viselkedése? Nem. Minek pazarolsz meg több időt erre a szarra? Hogy 5 ev mulva felrobbanj ettől az elfojtott meregtol, ami napról napra novekszik benned? Vagy azt várod, hogy majd ez a strucc politika meg 'buntetes' (nem megyek veled eskuvore stb.) majd egy nap eredményre jut? Majd egy nap a parod azt fogja mondani, hogy 'jaj drágám, igazad van, mennyire sajnálom, gyere hazasodjunk'? Nem fogja ezt mondani. Te meg elszarod az életedet egy szar kapcsolatban. Minek? Miért? Az egyetlen amire 20 év múlva keserű vénasszonykent emlékezni fogsz, hogy nem érte meg.
2020. júl. 16. 14:34
 18/54 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem együttéléses / élettársi kapcsolat meg házasságban élés az ilyen szempontból ugyanaz... tehát az nem feleségként viselkedés, hanem a párod párjaként viselkedés, hogy elkíséred családi rendezvényekre. Mondom ezt házasságpártiként. Én azt érzem itt, hogy te csak duzzogsz, nem is biztos, hogy ezeket mind elmondtad a párodnak, a család nem is tudja, és akkor nyilván meg fognak bélyegezni. El kellene beszélgetned a pároddal, és igen, ha ennyire fontos neked a házasság, akkor szakítani. De nem érzelmi zsarolással, duzzogással, minihisztivel megpróbálni rávenni a házasságra, mert olyan érzete van.
2020. júl. 16. 15:25
 19/54 anonim ***** válasza:
44%

Én pasi vagyok és én sem szeretem a házasság dolgot. Sok hűhó a semmiért meg olyan kínos. És csak egy darab papír.

Persze elfogadom hogy sok nőnek ez amolyan szent grál vagy micsoda. Illetve hogy fontosnak tartják.

Igazából biztos vagyok benne hogy szeret téged csak a házasságtól óckodik. Én sem szeretem az ilyen nagy társas összejöveteleket.

Szóval vannak olyan emberek akiknek ez fontos de vannak olyanok akiknek meg nem. Ettől még nem dől össze a világ.

2020. júl. 16. 23:51
 20/54 anonim ***** válasza:
75%
A házasság nem a buliról szól, el lehet menni farmerben és tornacipőben is az anykönyvvezetőhöz két tanúval (ha nincs, azt is kerítenek helyben). Jogilag más, mint csak együtt élni (olvass utána) és sokaknak lelkileg is fontos, hogy felvállalja őket a párjuk, hogy egy életre vele akar maradni, nem "majd meglátjuk, meg ahogy sikerül". Ha vallásos, vagy csak spirituális beállítottságú, akkor pláne fontos neki. Persze, hogy alakulhat másképp, senki nem jós, de ez egy nagy ígéret és elhatározás. Elköteleződés. Ha valakinek meg "mindegy", de a másik kedvéért aztán mégse hajlandó, akkor igazából fél tőle, mert azért nem tartja annyira helyettesíthetetlennek a másikat, azaz vagy magában nem bízik vagy benne.
2020. júl. 17. 06:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!