Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha nem akar elvenni, jogosan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem akar elvenni, jogosan várja el tőlem, hogy feleségként viselkedjek?

Figyelt kérdés

Lassan hét éve "járunk", mindketten 30 felett vagyunk. Évek óta hiteget, hogy majd lesz eljegyzés meg esküvő, de már kezdek beletörődni, hogy sose lesz ebből semmi. Átgondoltam a dolgot, nem akarok vele szakítani, mert szeretjük egymást, és ezt az egyet leszámítva nagyon boldog vagyok vele.

Viszont nagyon igazságtalannak érzem, hogy "pasim-csajom" kapcsolatban bizonyos elvárásai vannak felém. Kötelező elviselnem az anyját, aki látványosan utál engem, hazudozik rólam és kibeszél minket. Kötelező olyan családi eseményeken részt vennem, ahol van egy "kedves" családtagja, aki folyton kétértelmű megjegyzéseket tesz nekem, pl. aki 30 felett nem kelt el, az selejt, de persze nagy tisztelet a kivételnek... meg nagyon zavar, hogy bárhová megyünk, vagy egy családi, vagy egy baráti találkozóra, minden pár törvényes házasságban él egymással, vagy jegyesek, csak mi nem. Bárhol vagyok, akár munkában, vagy akár egy régi ismerőssel összefutva, nekem szegezik a kérdést, hogy ennyi év után hogyhogy nem volt még esküvő, én meg nem tudok már erre mit mondani... Vagy megalázom magam azzal, hogy bevallom, hogy én nagyon szeretnék hozzámenni, de ő nem akar elköteleződni, vagy úgy csinálok, mintha nekem is jó lenne így.

Egy ideje nem járok el vele sehová, kikötöttem hogy főleg esküvőre nem. Jövőre kettő is lesz a családjukban, és mindenki rám van kiakadva, hogy nem kísérem el a "páromat", és nem tudom elmagyarázni, hogy azért nem megyek, mert fáj látni, hogy mást elvesznek, én meg egy sima élettárs, egy barátnő vagyok. Meg mert nem bírom már a megjegyzéseket, vagy a kérdezősködést.

2020. júl. 8. 15:40
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%

Ô nem akar elvenni, az ô dolga lenne leállítani a beszólogatókat. Nem is értem, ilyenekkel miért mindig a nôt csesztetik, mikor a férfin múlik. Neked sem esne rosszul, hogy nem kér meg, ha valahányszor beszól neked valaki, ott teremne és határozottan leállítaná az illetôt. De ezek szerint ô nem csinál semmit, úgy tesz, mintha nem venné észre, hogy téged ezzel piszkálnak. Hagyja, hogy az ô döntése miatt rajtad csattanjon az ostor. Nekem ez fájna, nem az, hogy nem vesz el.

Amúgy én nem várnék senkire hét évet. Nekem is fontos volt a házasság, szerintem kb. 5 év bôven elég eldönteni, komolyan gondolja-e vagy sem. Mi sem tartottunk esküvôt, két tanúval esküdtünk. Aki szerint “csak papír”, az meg majd intézhet úgyis más “csak egy papírokat”, ha nincs házasság. Meg lehet nézni a “hogyan/mikor kell apasági nyilatkozatot tenni?” kérdéseket, amellyel tele van az oldal. Mi házasok voltunk, megvolt a “csakegypapír”, így nem kellett a szülés elôtt apasági nyilatkozat után futkosni.

Abban mondjuk egyetértek, hogy akik nem akarnak gyereket, nekik tényleg mindegy, házasodnak-e vagy sem.

2021. febr. 4. 01:46
 32/54 anonim ***** válasza:
24%
Kedves kérdező, Te szeretnél gyereket / gyerekeket?
2021. febr. 4. 06:49
 33/54 anonim ***** válasza:
89%
Egy komolytalan majom, te meg szintugy hogy hetedik eve turod.
2021. febr. 4. 11:35
 34/54 A kérdező kommentje:
Nem szeretnénk gyereket, ez legalább 100%-ban közös döntés. Mondjuk én biztosan nem szülnék amúgy sem házasságon kívül. Számomra megalázó lenne apasági nyilatkozatot csináltatni. Így is folyton megalázva érzem magam emiatt a helyzet miatt, nem szeretném fokozni.
2021. febr. 4. 12:48
 35/54 anonim ***** válasza:
23%

En ismerek olyat aki 10 éve él a (csicska)párjával(aki minden szavára ugrik) és mégsem akar esküvőt házasságot és ettől semmi olyat nem érez mint te.

Nem érez olyanokat, hogy mindenki házas, csak én nem brühühű, vagy hogy mindenkit öt támadná.

Így teljes.

Meg amugy te azért mennél hozzá hogy mások mit szolnak?

Én ha megházasodnék csakis kizárolag szivből tenném azt. Mert ó a szerelmem, az életem!

2021. febr. 4. 19:45
 36/54 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az a "kedves" családtagja, aki folyton kétértelmű megjegyzéseket tesz neked, pl. "aki 30 felett nem kelt el, az selejt, de persze nagy tisztelet a kivételnek...", meg ehhez hasonló, szándékosan bántó megjegyzéseket kaptál bárki mástól, hogyan reagált, mit tett, mit mondott nekik a párod?

Hogy állt ki melletted ezekben a szituációkban?

2021. febr. 7. 11:32
 37/54 A kérdező kommentje:
#36 Az illető mindig úgy teszi a megjegyzéseket, hogy csak én meg ő vagyunk ott és nincs más fültanú.
2021. febr. 8. 12:02
 38/54 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb menj oda diktafonnal / vedd fel mobillal.
2021. febr. 8. 12:36
 39/54 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan milyen rokona ez az illető, aki ezeket a megjegyzéseket teszi, hogy akire úgy hivatkoztál, hogy egy "kedves családtagja"?
2021. febr. 8. 13:14
 40/54 A kérdező kommentje:
A sógornője, a bátyjának a felesége. Mellesleg őt is akkor jegyezték el, amikor terhes lett, meg nagy pocakkal vitték oltár elé. De sajnos akkor is fáj, bárki mondja is...
2021. febr. 8. 15:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!