Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A ferjem megcsalt majd hosszas veszekedes utan kitett a lakásából. Mit tennétek?
Van 3 gyerekünk. A nagyobb, a fiam 3 eves lesz a ket kisebb 1 eves (ok iker lanyok).
Sem fizikailag sem anyagilag sem lelkileg nem tudom őket jelenleg ellátni. Jelenleg az apai nagymamánál vannak, de az apjuk az új nővel szeretne lenni a nagymama meg oreg és eleg beteg. Nincs mas segitsegem, nekem nincs testérem, se szüleim. Lakasom van de csak masfel szobas, meg ket kisagy sem fer el a szobaban, 8 órás munkaba nem tudok visszamenni. Jarok orvoshoz, kezelnek de nem lett jobb ettol a helyzetem. A ferjem válni akar, a gyerekeket meg intezetbe akarja adni, mert ő neki nem fer bele az életébe most 3 kisbaba. (nekem sem) jelenleg probalom megteremteni a felteteleket hogy labra alljak, de felek ez az allat addigra beadja a gyerekeket.
Penzt nekem nem ad sőt tolem ker, mert hogy nala vannak a gyerekek hivatalosan.
Hidd el nem szeretnem eldobni. A nem akarom es a nem tudom kozt oriasi a különbség. Nem vagyok karos eletu vagy ilyesmi, csak neha ugy erzem nehezen talalom meg azt az utat amin kepes vagyok ellatni a gyerekeimeg (es egyaltalan magamat is, sajnos az a helyzet)
(mellesleg köszönöm a privat felajanlast az urnak aki segitene de nem szeretnék privat beszelgetni most senkivel, kaptam par jo otletet batoritast koszonom)
Miért kellett 3 gyerek csinálni?
Ezért szeretem ezt az országot!
Privátban akartam, de ha nem válaszolsz, akkor megkérdem itt, hogy hol élsz helyileg. Ha városban, akkor esetleg megfontolhatnád, hogy a lakásod kiadásával kis ráfizetéssel bérelhetnél nagyobb lakást, amiben viszont már elfértek. A gyerekeket nem adhatja örökbe, mivel te ugyan úgy gyámjuk vagy és azt akarod, hogy veled legyenek. Szóval magadhoz veszed szépen a srácokat, megsürgeted a vállást és gyerektartást igényelsz a 3 gyerek után. Orronként minimum egy húszast fogsz kapni, amit, ha csak az van, egyelőre fogadj el, majd az összegből kijön egy dajka vagy bébiszitter, aki vigyáz rájuk, míg te dolgozol, közben meg már ki tudod könyökölni a nagyobb összegű gyerektartást.
32/f
Első körben sipirc egy ügyvédhez kérdező, aztán majd ő kiokosít bővebben. Költözhetnétek esetleg Fehérvárra, van albi, van munkahely, olcsóbb város, mint Pest.
32/f
Szörnyű helyzet ez, de mint mindenre, erre is van megoldás.
Két opciód van:
1.
Igenis saját lábra állsz! Olyan nincs, hogy nem tudsz 8 órás munkát vállalni. Ha van végzettséged könnyebb dolgod van; amennyiben abszolút nincs, Burger King-be és Mc'donalds-ba felvesznek. A lényeg vállalj el bármilyen munkát!
Plusz a gyerekek után is kapsz pénzt.
Kezdetnek ez elegendő lesz, aztán esetleg, ha a gyerekek nagyobbak beíratkozhatsz valahová esti képzésre (heti egy napos is van.)
A gyerekeket bölcsödébe és óvodába kell vinned, így tudsz dolgozni.
A lakásnak örülj, hatalmas nagy segítség! Olyan nincs hogy másfélszobásban nem fértek el, 3 pici gyermekkel. Ez később lesz gond.
Esetleg azt is csinalhatod, hogy kiadod albérletbe, az árából és ha ráfizetsz, akkor tudsz kivenni egy nagyobbat. Bár talán, ha jól adod ki, és rosszabb környékre költözöl, még azt sem kell.
2.
Beletörődsz átmenetileg, hogy árvaházban vannak. Addig összeszeded magad. Szerzel jó állást, stabil fizetéssel, esetleg elvégzel egy képzést, a még jobb munkáért.
(Van ahol 3 év alatt szerezhetsz diplomát.)
Ha ezek megvannak ugyan úgy kiadhatod a lakásod, esetleg el is cserélheted plusz ráfizetéssel egy nagyobbra.
Ha már stabilan állsz, akkor a gyermekeid viszonylag könnyedén visszatudod szerezni, kitudod hozni az intézetből. Ezt onnan tudom, hogy egy ismerősöm ugyanezt csinálta.
Sok sikert!
Ne add fel, a pasast meg hagyd a francba!
Esetleg a vállásnal gombolj le róla minél többet, a jogszabály amúgy is a megcsalt félnek kedvez, hiszen a férjed alapjaiban a családazentségét támadta meg.
Nem pontosan ertem mi a szituacio, de hatha segit, amit gondolok errol.
Eloszor is van egy lakcimkartyad. Hova szol? Hova szol a gyerekek lakcimkartyaja?
Masodszor, olyan nincs, hogy kirak a lakasbol a gyerekeid meg bent vannak, vagy anyosnal, vagy a jo eg tudja hol. Kerj segitseget. Ha a kizart lakas lakcimkartyajaval rendelkezel, akkor a rendorsegre kell menni. Ott intezkednek es egy rendor jelenleteben felszolitjak, hogy engedjen be. Nem ugy megy, hogy ki vagy zarva, plane egy 3 gyerekes anyanal.
Harmadszor. Ahogy a szavaidbol kiveszem a valas meg nem tortent meg. Igy semmit sem kovetelhettek a masikon, marmint penzugyileg. Termeszetesen a birosag utolagosan ra fogja terhelni az osszeget arra, ki nem neveli a gyerekeket.
Negyedszer. Van ingyenes birosagi tanacsadas, idopontot kell kerni es kerhetsz jogtanacsot. Hidd el, el fogjak tudni mondani, hogy mi a helyzet, es mit hogyan kell tenned.
Otodszor meg egy valoperes ugyved. Igen, mar az elso alkalom is penzbe kerul, de At-l, Z-ig mindent el fog mondani, mit csinalj, hogy csinlj, hova menj, milyen papirt intezz stb.
Rengeteg jog vedi a gyerekeket. A ferjed lathatoan a pokolba kivanja oket, szo szerint ertve is. Tehat minden torveny es jogi kitetel teged fog vedeni, mert rad harul a gyerekek ellatasa. Ne hatralj meg, a labraallas is pont itt kezdodik, tedd rendbe a penzugyi helyzeted.
Amit en javasolnek elsore, a lakasodbol az alberloket engedd el, amint lehet.
A gyerekek utan jaro csaladi potlekot irasd at a te szamlaszamodra, ha meg nem azon, vagy kozos szamlan van, egy oldalas formanyomtatvany, menni fog.
Keress valami munkat, anelkul semmit nem fogsz tudni tenni. Mindegy, hogy meki, vagy tesco penztaros, akar valamilyen allami munka, de legyen adozott beveteled, ami utan majd adojovairast tudsz igenyelni.
Kerj segely az onkormanyzattol, kesobb a munkahelytol is, a nagyobb multik, vagy allami cegek szoktak adni.
A valast inditsatok el. Ezt beszeld meg a ferjeddel, hogy mit akar pontosan, mert megallapodassal konnyebb es gyorsabb. Tudni kell mit akar. Az boritekolhato, hogy o is valni akar jo esellyel, tehat valahogy meg kell tudni allapodnotok. Igen, most allatnak latod, de a fene tudja, nem hiszem, hogy nem tudja elfogadni, hogy nem lehet azonnal veget venni annak, ami koztetek volt, hiaba van mar uj csaja, tiszteseggel fejezze be a kapcsolatot, minel kevesebb serules legyen. Kerj tole 3 honapot, vagy barmennyit, amire szukseged van.
A gyerekek miatt egyenlore ne aggodj. Nem hiszem, hogy egyik naprol a masikba be tudnak adni intezetbe, megha ezzel is fenyeget. Akkor kell lepni, amikor a tettek mezejere leptek. Addigra mar talan el tudod intezni a dolgokat.
Koszi szepen az otleteket. Sokminden mar folyamatban van ezek kozul.
Lakcímem a sajat lakasomon van a gyerekeke is uez hivatalosan csak egy ideje nem ott elunk, addig eltunk ott amig nem jottek az ikrek. Nem érdekel a ferjem boldogsaga, elete, nem akaeom latni sem csak hogy ne lehetetlenitsen el. Felek azzal jon elo, hogy ilyen allapotban nem vagyok alkalmas anyanak. Nem akarom intezetbe engedni a gyerekeket se lemondani róluk.
Van diplomam, szakmam ezzel a szarevovel az egyetemen ismerkedtem meg bar ezt meg nem emlitettem, csak nem dolgoztam abban a szakmában. (mindegy miert, ez legyen az en dolgom, eleg nehez lenne most abban ujra kezdeni igy 35felett, de van kozepfoku szakmam is)
Hiaba csalt meg, igy se ugy se fog gyerektartast fizetni. tobbszor elmondta nem erdekli a sorsom es nem tud fizetni a gyerekek utan akkor sem ha elvalunk és akkor sem segit ha jogilag nem. Max az anyja eteti a gyerekeket ha ugy egyeztünk meg hogy láthatja őket (bar nem lepne meg ha ezt se akarna majd)
Koszi mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!