Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te már csaltad meg a párod, és ha igen miért? Mi volt az oka? Légy szíves kort és hogy milyen neműek vagytok, írjatok! ;)
még a kapcsolat elején egy csókkal az exemmel...talán az is belejátszhatott, hogy az első évben a párom nagyon semmibe vett...nagyon úgy viselkedett mint amikor szingli volt...és elment nélkülem a haverokkal "nyaralni" egy hétre...és akkor felkeresett az exem (akkor kb másfél éve nem láttuk egymást) hogy lenne e kedvem találkozni. És gondoltam miért ne, hisz eltelt hosszú idő mi történhetne...(Ő volt az első igazi szerelmem, plussz mindenbe Ő volt az első) és egyszer csak megcsókolt hosszad beszélgetés után...persze utána rögtön hazavitettem magam, mert egyenes gerincűnek tartom magam és nem akartam hogy újra fellángoljon az aminek nem szabadott volna...sokáig lelkiismeret furdalásom volt, de megbánni nem bántam meg...
N22
08:00 Már nem ezért, de találkozni sem kellett volna az exeddel.
Hisz miért találkozna bárki is a volt párjával? Miért kockáztatja a mostani kapcsolatát azzal, hogy az exével TITOKBAN találkozzon? Mert biztos barátkozni akar... mert nem létezik a földön még 7 milliárd másik ember... -.-
Ugyan... -.-
Az meg mellékes, hogy a mostani jól bánik-e veled vagy sem, jó-e az ágyban, vagy sem, jó pasi, vagy sem.
Ha bármiben is rossz, ami neked nem felel meg, hát SZAKÍTS VELE, DE NE CSALD MEG!
Ráadásul attól független, hogy ő most miben rossz vagy jó (ez csak kifogás!), mert olyan ember lennél, aki soha nem lépne félre, akkor szóba se állnál az exeddel. Nem azért mert ez egy ALAP ELVÁRÁS egy kapcsolatban, hogy ne találkozz a volt szerelmeddel. Nem is azért, mert szereted a mostani párod... hanem azért, mert a TE SAJÁT szembedben/erkölcsi rendedben nincs helye ilyen viselkedésnek. Saját magadért kell, hogy hűséges legyél, nem a lelkiismeret miatt. Hisz hogyan nézhetnél fel saját magadra, ha titokban találkozgatsz? Hogyan lennél magadra büszke?
Legalábbis szerintem: az, hogy hűséges maximálisan az ember, az saját magáért teszi, nem másárt.
Sokan itt hibáznak, mert úgy gondolják, a szerelméért mindent megtesznek, amibe a hűség is beletartozik. Azonban ez hibás dolog, mert ha a nagy love elmúlik és még a kapcsolatban van azzal, akivel eddig hűséges volt az illető, az bizony félre fog lépni...
... mert egy instabil dologra építette hűségét: a szerelemre (nem pedig saját magára).
te most azért tetted fel a kérdést hogy osszd a vétkezőket??? mi vagy te??
és mi az hogy tilos találkozni az ex-szel??? ilyet sem hallottam még...én sose váltam el haraggal senkitől sem, mert miért kellett volna? és abszolut nem számítottam a csókra, mert a szakítás (ami közös megegyezés volt) után rendszeresen tartottuk a kapcsolatot és nem volt szó semmi érzelgősségről...nem tudom hogy miféle erkölcsi minta példa lehetsz te, hogy itt ítélkezz....így tök értelmetlen a kérdésed...
nem ismersz se engem, sem az akkori szituációt, nem voltál ott, csak annyit láttál amit ide leírtam...
kérdeztél én válaszoltam és nincs jogod leszólni...ennyi
N22
17:56
Onnan veszem ezt az örök érvényű szabályt, hogy a volt szerelmi kapcsolatot fenntartani barátságként nem lehet, mert mindig ott van a közös múlt. A rossz emlékek mellet a szépek is megvannak (a szexuálisok is, a romantikusak is). A VONZALOM is jelen van(hisz eleve nem lettek volna egy pár a felek).
Márpedig, ahol a vonzalom meg van egy férfi és egy nő között, ott SOHA nincs szó igaz barátságról...
Előbb-utóbb úgyis vissza akarja szerezni az egyik a másikat...
Mint a te esetednél is megcsókolt a volt pasid...
Nem hazudok...
Nem ítélkezésből mondtam, csak tényként állapítottam meg.
Férfi és nő között nem lehet igaz barátság, ha akár az egyikük is vonzónak találja a másikat... (ezzel szerintem mindenki egyetért - a barát olyan személy, akivel nem képzeljük el a szexet, nem akarunk tőle szexuális aktust)
Márpedig egy volt kapcsolatban lévő embereknél mind a kettő embernél jelen van a vonzalom...
Így teljesen értelmetlen a volt pasival/csajjal BARÁTKOZI.
Az semmi esetre sem lesz barátság.
Az mindig több lesz.
Gyűlölhetsz érte, de igazam van.
Cáfold meg észérvekkel, hogy miért múlna csak úgy el a vonzalom a felek között...
miért?
semmiért...
... mert nem múlik el...
ezért tartom úgy, hogy nincs értelme a volt pasival tartani a kapcsolatot
a volt pasid csókja engem igazol
nem ítélkezek, csak RÁVILÁGÍTOK az igazságra
amit levágtál az ítélkezés volt...én ismerem a volt pasim és azt is tudom hogy mi volt a célja a csóknak....elhiheted hogy nem az érzelem vezette...
érdekes rajta kívül az többivel puszi pajtások vagyunk és SOSE történt hasonló....sőt egymást segítettük a szerelmi dolgokkal kapcsolatban...de tök mindegy magyarázhatok én neked, úgy sem ismersz se engem, sem az exeket, sem azt hogy milyenek voltak/lettek a kapcsolatok. Te csak olvasgasd a Bibliát és az egyéb szent cuccokat...
Csak azt nem értem miért engem szúrtál ki magadnak, mikor előttem is írták hogy már csaltak...ennyi.
Én is be is fejeztem, nem vagy te nekem senkim sem, hogy magyarázkodjak...
N22
Én elhiszem, hogy nem az érzelem vezette, de ezt gondoltam is, csak mertem odaírni, mert akkor meg tuti kaptam volna azért is, hogy én egy ítélkező barom vagyok, mert ilyet merek feltételezni, anélkül, hogy ismerném...
Honnan a fenéből jött ez a Bibliai sza.rság? Nem is vagyok hívő... é még én ítélek valakít csak úgy... de különben is, ha az is lennék, mi köze lenne ahhoz, amiről mi most beszélünk?
Semmi köze nincs hozzá szerintem a vallásnak a volt kapcsolatokhoz... :D :D :D :D :D ...
Felőlem bárki tartsa a kapcsolatot az exével, nem izgat, de a véleményemet leírtam... szerintem jogom van hozzá...
És nem kiszemeltelek, hanem a te kommentedből jutott eszembe az ex-témával kapcsolatos véleményem és le szerettem volna írni...
Nem rólad szólt a dolog (igaz, hogy a te eseted kapcsán merült fel, hozódott fel), hanem globálisan gondolom ezt.
De megsúgom: már jó pár férfi emberrel beszélgettem a "volt barátnővel való barátkozás" témáról (volt 18 éves is és volt pl. 42 éves is) és MIND úgy volt vele, hogy az bizony nem barátság.
Ők nem tudnának soha csak barátként tekinteni a másikra, akikkel már lefeküdtek (mindig ott van a vágy, hogy "azért jó volna szexelni néha párszor megint") csak ezt nem vallják be a nőknek...
Ha meg úgy ért véget, hogy nem feküdtek le egymással, akkor meg azért van ott a szálka, hogy le kellett volna, és amint lehetőség nyílna rá, higgyétek el nekem, ti, akik nekem estek, hogy élnének a helyzettel...
Egyébként én is így gondolom.
Ez így van, lehet úgy tenni, mintha nem így lenne, vagy tagadni, rózsaszín szemüveggel látni a világot...
Ha nem hisztek nekem, mozduljatok rá az állítólagos ex-barátaitokra, biztos vagyok benne, nem utasítanak el titeket...
Miután rámásztatok és elutasítana titeket a pasi, akkor tessenek ennyire biztosak lenni a dolgotokban lányok...
-.-
Egyébként már értem, hogy a többi férfi ezt miért nem vallja be a nőknek... mert rögtön felháborodtok.
Én is mit kaptam azért, mert őszinte voltam? Na mit?
Ellenszenvet, felháborodást...
Így legyen őszinte az ember... :(
Ez nem csak a környezetemmel beszéltem, hanem másokkal is. Pl.: balatoni nyaraláskor, rotonlátogatókor más városban...
És nem egy-két alkalomról van szó, hanem jó párról.
Gyakorlatilag 13 éves korom óta örök téma nálam a téma.
Voltak haverok, barátok, rokonok, köztük, akikkel isesmiket beszéltem, de voltak már apukák is, főleg sok 30 feletti férfi... még interneten is.
Szóval nem hasra ütés szerűen mondom, és még nem volt ellenpélda.
Még én is így érzek.
De biztos én tévedek, meg a sok tudom is én már hány ember is, akikkel ezt négyszemközt beszéltem...
Nyilván a nők jobban tudják, mint maguk a férfiak, hogy mit gondolnak a volt barátnőikről... -.-
De itt hagyjuk abba a témát szerintem, úgysem értettek velem egyet, mert van egy bizonyos világképetek, és nem vagytok elfogadni a tényeket...
Majd megtudjátok akkor, mikor kikezdtek a volt pasitokkal... -_-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!