Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelt kérdés
Ha van egy hölgy, aki kikerülvén a felsőoktatásról, elhelyezkedik első munkahelyén - végzettségének megfelelőn az állami szektorban -, ám többre vágyván öt év múltán jelentkezik a felettes szervhez (illetékes minisztériumhoz) munkavállalónak, ahová elképesztő szerencséjére fölveszik, s így megvalósulván fél évtizede dédelgetett álma, kiküldik külképviseletre dolgozni, vihetvén magával férjét is (akivel akkor már kilenc éve együtt éltek, másfél éve pedig házasságban), majd két év múltán összejön céltudatosan ott a külképviselet egyik vezető munkatársával - aki innentől biztosítja számára azt az életszínvonalat, mit a fölszarvazott férj nem volt képes (többszintes családi ház, az eddigieknél magasabb szintű nyaralások - nemcsak ócska horvát, uncsi szlovén tengerpart -, különböző országok külképviseletein való elhelyezkedés - Ausztráliától Kanadán s Litvánián keresztül, Egyiptomon s Bolívián át Törökországig - kilátása sat.) -, megcsalván, megalázván s eldobván így a vele együtt évek óta kint élő férjét (megszegvén néki tett templomi hűségesküjét: jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben azt mondván: "ilyenkor önzőnek kell lenni, csak a saját boldogságodat kell nézni, nem szabad szánalomból a másikkal maradni, majd talál magának valakit, nekem is csak egy életem van, ebből kell kihoznom a maximumot, a férjem - ki amúgy a tenyerén hordozta s kinyalta a fenekét - már nem tudja azt biztosítani, amire én karriérileg, anyagilag, életvitelileg vágyom, ígyhát szükséges szintet lépnem a saját jól fölfogott érdekemben"), akkor ez elítélendő, vagy a hűség, lojalitás kitartás már elavult, meghaladott, érvényesülésünket csak gátló elvárások és praktikusan kell kezelni az élethelyzeteket: el kell venni, amit az élet felkínál, nem túlgondolni a dolgokat, nem erkölcsi skrupulusok szerint dönteni, hanem kizárólag a magam érdekeit szem előtt tartani...?

2023. okt. 27. 04:44
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
 681/2244 A kérdező kommentje:

673-as:"egoista gyökér"

Nagykeresztény mangalica meg a megtestesült önzetlenség, lovagiasság: az altruizmus szobra...

2023. dec. 11. 20:45
 682/2244 anonim ***** válasza:
94%
Ajjaj, most már unalmas vagy. Nem lehet veled normálisan beszélni mert vagy vissza kérdezel vagy óvodás módjára a másikra mutogatsz "mert tanárnő a másik is". Meguntam. Csá.
2023. dec. 12. 05:35
 683/2244 A kérdező kommentje:
#682 Miféle "másik is"? Nagykeresztény Mangalicán kívül még ki vette el itt a másiktól a feleségét erővel...?
2023. dec. 12. 07:13
 684/2244 anonim ***** válasza:
94%
Úgy értettem hogy hiába mondjuk mekkora egy szar ember vagy mert ilyen beteges mértékben foglalkozol velük te csak azt tudod mondani hogy ők milyenek és ők mit csináltak, mintha téged az felmentene. Pedig nem. Te amúgy autista vagy vagy szándékosan vagy ennyire bosszantóan ostoba?
2023. dec. 12. 07:35
 685/2244 A kérdező kommentje:

"szar ember vagy"

Aki mondja...

2023. dec. 12. 08:05
 686/2244 A kérdező kommentje:

676-os:"Nem elveszik más feleségét hanem a feleség menni akart"

De ha a nagykeresztény mangalica nem akarja elvenni a másiktól a feleségét, akkor hova tudott volna menni a rbanc? Maradt volna a férj mellett vagy keresett volna mást, de mangalica férfiúi erényén legalább nem esett volna csorba, s idővel találhatott volna magának egy tisztességes, takaros feleséget (s nem a másét).

Így viszont csak egy becstelen, férfiatlan, erkölcstelen, álszent, képmutató p@cs lett belőle...

2023. dec. 12. 08:25
 687/2244 A kérdező kommentje:

676-os: "önálló gondolatokkal létező"

Miféle "önálló gondolatai" vannak a rbancnak azon kívül, hogy kivel érdemes megdgatnia magát, hogy mohó, kapzsi vágyai végre beteljesüljenek, ha már azt saját tehetséggel, szorgalommal, nyelvtudással, szakképesítéssel képtelen elérni?

"A feleség nem egy tulajdon"

Lássuk: "A feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképen a feleség is a férjének. A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége. Ne foszszátok meg egymást, hanemha egyenlő akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a bőjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a sátány meg ne kísértsen titeket, mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok"...

2023. dec. 12. 08:36
 688/2244 anonim ***** válasza:
94%
Na jó, ez a nem ura a maga testének duma már sok nekem. Mentem innen, kikövetem a kérdést, neked meg további jó időutazást 1500-ba.
2023. dec. 12. 08:47
 689/2244 A kérdező kommentje:

#688 Ezek a keresztény értékrend alapjai: a házasság szentsége.

Én értem, hogy egy nihilistának ez sok(k), nade a nagykeresztény mangalicának is...?

2023. dec. 12. 09:13
 690/2244 Grizesteszta ***** válasza:
94%

#689: Ezek a keresztényi gondolatok az én gyomromat is megfeküdték.... de én vállaltan ateista vagyok.

Viszont kielemezték a topikot a gyerekek. Muris, mert vannak közöttük ateisták is, igazán vallásosak is; partner nélküliek, szerelmesek/párban lévők, megcsaltak , megcsalók; fiúk, lányok; szegények és tehetősebbek ( mármint a szülők) Szóban minden szempontból vegyes az osztályközösség. Statisztika:kérdező a volt férj -19 fő, közeli hozzátartozója a volt férjnek(anyós, vénkisasszony lánytestvér)-4 fő, fikció az egész-2 fő.

Abban viszont egységesek voltak, hogy a kérdező - bárki is ő- pszichésen beteg, mert

1) a kommunikációs stílusa ciklikus, ugyan azt ismétli, a kellemetlen kérdésekre nem válaszol,az eredeti kérdésfelvetés mellett maximálisan kitart, véleménye egy hajszálnyit sem változik, meg sem hajlandó fontolni más forgatókönyvet, csak azt, ami az ő fejében van... ( ezt ők mondták, én csak idézem, és a lentiek is idézetek)

2)valláskárosult: a csíráját sem mutatja igazi keresztényi hozzáállásnak

3)kisebbrendűségi érzéssel küzd, ezt itt is mesterkélten választékos nyelvi használattal, régies/ritka kifejezések alkalmazásával próbálja leplezni

4) Vélhetően vagy egyszerű munkát végez kevés pénzért vagy nem dolgozik, mert különben nem lógna ebben a témában ennyi ideje itt ill. nem érne rá a legváltozatosabb időpontokban. ( itt volt ellenvélemény, hogy jól kereső szabadúszó HO-s, de a többiek meggyőzték: aki ebben a témában ilyen 'szemellenzős', abból hiányzik az a rugalmasság, ami a jól kereső HO-hoz kellene)

5) Vélhetően a lakásban, a gép mellett éli az életét és nincsenek széles körű társadalmi kapcsolatai, de ha vannak is, akkor azok csak felszínesek . Nincsenek barátai, max olyan jó ismerősei, akik előtt azt mutatja, hogy minden OK vele, semmilyen gondja, békés, sikeres, kiegyensúlyozott az élete. (Mert ha lennének barátai, akkor- bárki is ő a történetben- velük beszélte volna ezt meg első sorban, és ez itt kifújt volna 2 nap alatt. Az itteni ismételt /újrajátszott reakciók pont azt mutatják, hogy nincs kivel erről beszélnie. Lehet, hogy régen volt, de már belefáradtak, ezért kényszerült ide a kérdésével.)

Általában a kérdésben megfogalmazott szituról:

A Kicsike és a Mangalica: a megcsalás, a nem helyes döntés( előbb válni, majd mangalica- így kellett volna), a másikból való 'kiszeretés' , a 'túlnövés', 'az elváltozás' az élet része, az érzelmeinkért nem vállalhatunk örökre garanciát. Ha viszont megváltoztak az érzelmeink, akkor vállaljuk azt fel, az összes következményével együtt.Csak így lehetünk boldogok, és az élet értelme a boldogság nem a valamihez/valakihez való elvakult hűség. ( aki ezt mondta, nem a 'Kicsike' hűségéről beszélt: az apja ismert , ma is aktív politikus, aki hű az elveihez, és ennek a család gyakran a negatív következményeivel szembesül. A gyerek és a család szeretné, ha a papa sutba dobná az 'elveit, ott hagyná a politikai porondot és élne a civil szakmájából legalább olyan jól, mint most politikusként.)

Kicsike+ Mangalica: sok boldogságot nekik.

2023. dec. 12. 11:10
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!