Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelt kérdés
Ha van egy hölgy, aki kikerülvén a felsőoktatásról, elhelyezkedik első munkahelyén - végzettségének megfelelőn az állami szektorban -, ám többre vágyván öt év múltán jelentkezik a felettes szervhez (illetékes minisztériumhoz) munkavállalónak, ahová elképesztő szerencséjére fölveszik, s így megvalósulván fél évtizede dédelgetett álma, kiküldik külképviseletre dolgozni, vihetvén magával férjét is (akivel akkor már kilenc éve együtt éltek, másfél éve pedig házasságban), majd két év múltán összejön céltudatosan ott a külképviselet egyik vezető munkatársával - aki innentől biztosítja számára azt az életszínvonalat, mit a fölszarvazott férj nem volt képes (többszintes családi ház, az eddigieknél magasabb szintű nyaralások - nemcsak ócska horvát, uncsi szlovén tengerpart -, különböző országok külképviseletein való elhelyezkedés - Ausztráliától Kanadán s Litvánián keresztül, Egyiptomon s Bolívián át Törökországig - kilátása sat.) -, megcsalván, megalázván s eldobván így a vele együtt évek óta kint élő férjét (megszegvén néki tett templomi hűségesküjét: jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben azt mondván: "ilyenkor önzőnek kell lenni, csak a saját boldogságodat kell nézni, nem szabad szánalomból a másikkal maradni, majd talál magának valakit, nekem is csak egy életem van, ebből kell kihoznom a maximumot, a férjem - ki amúgy a tenyerén hordozta s kinyalta a fenekét - már nem tudja azt biztosítani, amire én karriérileg, anyagilag, életvitelileg vágyom, ígyhát szükséges szintet lépnem a saját jól fölfogott érdekemben"), akkor ez elítélendő, vagy a hűség, lojalitás kitartás már elavult, meghaladott, érvényesülésünket csak gátló elvárások és praktikusan kell kezelni az élethelyzeteket: el kell venni, amit az élet felkínál, nem túlgondolni a dolgokat, nem erkölcsi skrupulusok szerint dönteni, hanem kizárólag a magam érdekeit szem előtt tartani...?

2023. okt. 27. 04:44
 1771/2244 anonim válasza:
92%

Azt állítod, nem Te vagy a férj...

Akkor mégis hogy gondolhatod azt, hogy jól látod az ő kapcsolatukat? Másnak a házasságába senki nem láthat bele teljesen: ki, mit érez, mennyit változott az idők alatt, kinek mire van szüksége. Még akkor sem, ha közeli barát vagy esetleg, aki annnyit látott, hogy a csajt a tenyerén hordozta a volt férj.

Ha pedig végre elismered, hogy te vagy a férj: engedd el, csak magadat mérgezed a dologgal. Ők már továbbléptek. Tedd ezt te is.

Igen, elítélendő a csalás. De ettől neked nem lesz jobb a továbbiakban, hogy ezen puffogsz. Ha most itt a Gyakorin azt írják neked, hogy tuti a pénze miatt van a csávóval, attól könnyebb lesz a lelkednek? Mi itt nem tudhatjuk, hogy tényleg azért van-e vele... Te ezt mondod... De te a felszarvazott férj vagy. Ha a volt feleséged indítana itt egy kérdéssel, ő másképpen mesélné el a történeteteket. Mindenkinek megvan a maga igaszsága. A gyűlölködés nem vezet sehová, csak megbetegít. Ő ezt az életet választotta, ebbe bele kell törődnöd. Ha nem értesz vele egyet, akkor is az ő élete

márc. 12. 14:44
 1772/2244 A kérdező kommentje:

"a csajt a tenyerén hordozta a volt férj"

Ezt a kicsike maga mondta.

"kinek mire van szüksége"

A mohó, telhetetlen kicsikének mire is?

"tuti a pénze miatt van a csávóval"

Mangalicával? Mi másért?

"te a felszarvazott férj vagy"

Még mindig ez a rögeszméd? A múltkor pedig már voltam a kicsikébe is reménytelenül szerelmes, csak nem engem választott. Persze voltam a férjbe is reménytelenül szerelmes, voltam barát, testvér, anyós, sőt gigatroll szerint én vagyok maga mangalica! Már csak akasztott ember nem voltam.

"[a kicsike] másképpen mesélné el a történeteteket"

Akkor hazudna...

márc. 12. 16:56
 1773/2244 A kérdező kommentje:

1765-ös:"Nem ugrotta meg a szintet"

A kicsike intellektusát? Azt azért de. Persze, az nem nagy kihívás.

"azóta boldog"

Tehát akkor szerinted a pénz boldogít. Értem...

márc. 12. 17:00
 1774/2244 A kérdező kommentje:

1771-es:"mennyit változott az idők alatt"

A kicsike mennyit s miben...?

márc. 12. 17:02
 1775/2244 anonim válasza:

1771-es vagyok

Összetévesztesz valakivel, nekem ez volt az első hozzászólásom.

Kiragadsz fél modatokat a hozzászólásokból, ezáltal pont a lényeg tűnik el. (Hiába idézőjelezel: a szavak kiragadása nem adja vissza a mondanivalóm lényegét)

Hajtogatod ugyanazokat a dolgokat de nem akarod befogadni amit mi itt írunk neked.

Utolsó hozzászólásodra: pont azzal kezdtem, hogy ha nem te vagy a férj akkor honnan tudhatnád miben változtak a felek? Mindenki változik. 10 év alatt sokat lehet: életszemléleted pl.

márc. 13. 07:39
 1776/2244 anonim ***** válasza:

Az 1748-as kommentet olvasd el. Abból mindent megtudsz.

márc. 13. 09:12
 1777/2244 A kérdező kommentje:

1771-es:"Ők már továbbléptek"

A kicsike meg mangalica? Rendkívül traumatikus lehetett szegénykéimnek.

1775-ös:"azzal kezdtem, hogy ha nem te vagy a férj"

Utána meg azzal folytattad, hogy én vagyok.

"Mindenki változik. 10 év alatt sokat lehet: életszemléleted pl."

A kicsike "életszemlélete" miben s mennyiben változott ugyan...?

márc. 13. 11:25
 1778/2244 A kérdező kommentje:

1776-os:"Az 1748-as kommentet olvasd el"

Az 1749-esemmel együtt...

márc. 13. 11:30
 1779/2244 A kérdező kommentje:

1771-es:"Ha pedig végre elismered"

Mit kéne "elismernem" - pláne "végre"...?

márc. 13. 11:34
 1780/2244 anonim ***** válasza:
Te tényleg egyre hülyébb vagy.
márc. 13. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!