Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelt kérdés
Ha van egy hölgy, aki kikerülvén a felsőoktatásról, elhelyezkedik első munkahelyén - végzettségének megfelelőn az állami szektorban -, ám többre vágyván öt év múltán jelentkezik a felettes szervhez (illetékes minisztériumhoz) munkavállalónak, ahová elképesztő szerencséjére fölveszik, s így megvalósulván fél évtizede dédelgetett álma, kiküldik külképviseletre dolgozni, vihetvén magával férjét is (akivel akkor már kilenc éve együtt éltek, másfél éve pedig házasságban), majd két év múltán összejön céltudatosan ott a külképviselet egyik vezető munkatársával - aki innentől biztosítja számára azt az életszínvonalat, mit a fölszarvazott férj nem volt képes (többszintes családi ház, az eddigieknél magasabb szintű nyaralások - nemcsak ócska horvát, uncsi szlovén tengerpart -, különböző országok külképviseletein való elhelyezkedés - Ausztráliától Kanadán s Litvánián keresztül, Egyiptomon s Bolívián át Törökországig - kilátása sat.) -, megcsalván, megalázván s eldobván így a vele együtt évek óta kint élő férjét (megszegvén néki tett templomi hűségesküjét: jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben azt mondván: "ilyenkor önzőnek kell lenni, csak a saját boldogságodat kell nézni, nem szabad szánalomból a másikkal maradni, majd talál magának valakit, nekem is csak egy életem van, ebből kell kihoznom a maximumot, a férjem - ki amúgy a tenyerén hordozta s kinyalta a fenekét - már nem tudja azt biztosítani, amire én karriérileg, anyagilag, életvitelileg vágyom, ígyhát szükséges szintet lépnem a saját jól fölfogott érdekemben"), akkor ez elítélendő, vagy a hűség, lojalitás kitartás már elavult, meghaladott, érvényesülésünket csak gátló elvárások és praktikusan kell kezelni az élethelyzeteket: el kell venni, amit az élet felkínál, nem túlgondolni a dolgokat, nem erkölcsi skrupulusok szerint dönteni, hanem kizárólag a magam érdekeit szem előtt tartani...?

2023. okt. 27. 04:44
 1241/2244 Grizesteszta ***** válasza:

#1239: csak az után olvastalak, miután elküldtem a 1240-et. Egyetértünk.

Szerinted magától/egyedül túl tud egy ilyen állapoton jutni az ember?

jan. 19. 13:29
 1242/2244 anonim ***** válasza:

biztos, hogy ő a férj, ez bennem soha nem volt kérdéses, több oka lehetett hogy másnak adja ki magát. Egyrészt így könnyebben dícsérheti, bemutathatja némi objektivitást színlelve, hogy ártatlan, illetve ha az ő személyére érkezne támadás, ezzel leválaszthatja magát róla, tehát nem is neki, a férjnek szól, hanem csak a kérdezőnek, aki független.

Sokan túljutnak pszichológus nélkül is, anélkül azért szerintem hosszabb ez a folyamat. Én jártam terápiára is, és rengeteg önfejlesztő könyvet olvastam. Nem voltam még megcsalva, nem is váltam, de sok fontos személy okozott mély sebet az életemben, köztük az egyik legjobb barátnőm. Az ő érzéseit, szándékát is nehéz volt megérteni, elfogadni. Mondtam én is rá mindent is, csak ő volt a hibás. Nekem majdnem 3 évig tartott túltenni magam rajta. Mikor elmentem terápiára már ebből eltelt 2 év, magamtól is eljutottam sokmindenig. Egy új, jól működő kapcsolat legyen az baráti, vagy szerelmi, felül tudja ezeket írni. Rajtam ez segített véglegesen, de előtte is már meg volt bennem az elfogadás, a konklúzió levonása és a feldolgozás a történteket illetően. Az egyedüllét, elengedés megtanulása és a gyászfolyamat elviselése után már sokkal jobban kapcsolódik az ember, minőségibb kapcsolataim alakultak ki utána. A veszteségtől már nem félek annyira, mint korábban. Számomra a legnagyobb tanulság, hogy nem kell az életünk origójába állítani egy másik embert, ne tőle függjenek az érzelmeink, hanem egy belső béke kialakítása lenne a fontos, ami még ha meg is rázkódik egy időre, teljesen soha nem hullik szét, és viszonylag hamar visszaáll az eredeti állapotba.

Hosszú út áll még a kérdező előtt, de a legtöbbünk életében eljönnek ezek a pillanatok. Viszont utólag ezek hatalmas fejlődést, önismeretet, egy jobb életminőséget hoznak számunkra. Ez a poszttraumás növekedés lényegében.

jan. 19. 13:55
 1243/2244 anonim ***** válasza:
+ kieg, valószínűleg időben nagyon friss még a dolog, a rengeteg indulat erről árulkodik. szerintem akkor véglegesítették a válást, amikor a kérdést kiírta.
jan. 19. 14:19
 1244/2244 anonim ***** válasza:
Egyébként azt is el tudom valamennyire hinni, hogy az exférj tényleg nincs teljesen képben azzal, hogy mi történt, vagy tényleg nem látott jelentős problémákat a házasságban. Épp most olvastam egy nagyon jó könyvet (Barbara Pease, Allan Pease: A férfinak szex kell, a nőnek szerelem - Az örök ellentét), ebben van az, hogy a nők sokkal érzékenyebbek az érzelmi problémákra, amik a férfiaknak konkrétan fel sem tűnnek, és értetlenül állnak amikor a nő egyszercsak lelép. Ezért van az, hogy megcsalás esetén a férfiak mindig lebuknak, a nők szinte alig, mert a nők jobban olvassák a non-verbális jeleket. Persze ott van a másik oldal, hogy valószínű a nő sem tudta ezeket egyértelműen kommunikálni a férfi felé, tehát a konfliktuskezelése sem volt megfelelő. De persze ezt már nem fogjuk megtudni, hogy hogyan volt, maradunk az elméletek szintjén.
jan. 19. 15:06
 1245/2244 Grizesteszta ***** válasza:
#1242-1244: Igen, igazad lehet azokban a dolgokban, amit írsz. Tul. képpen csak egyben vagyok más véleményen: hogy mennyire friss az ügy... Én valahogy úgy éreztem mindig, hogy ez akár több hónapos-éves is lehet, és ezt a benyomásomat erősítette az is, hogy amikor rákérdeztem, nem válaszolt. Egyébként reális a magyarázat, hogy a bontás kimondása is indukálhatta a kérdést... Szegény, ha így van, már akkor is 3-4 hónapja nyűglődik és egy tapodtat nem jutott előrébb...
jan. 19. 15:20
 1246/2244 anonim ***** válasza:
hát az a 3-4 hónap az nem sok egy ilyen sztori után, meg 11 év házasság után, őszintén szólva én korábban lehet csak vegetálni tudtam volna, még önsértő gondolatok is felmerültek volna bennem. Ráadásul őt ez a férfiúságában is mélyen megalázta, mert szentül hiszi, hogy minden a pénz miatt volt és hogy ő ezt az életszinvonalat képtelen lenne elérni. Attól függ mennyire érzékeny az ember. Jellemző egyébként férfiaknál, hogy a depresszió dühben, agresszióban nyilvánul meg. De itt szerintem kell minimum 2 év mire teljesen talpra áll. Reméljük a barátai segíteni ebben, korábban már hivatkozott valakire, valami giga akármire, ezek szerint van támogató ember a környezetében.
jan. 19. 15:36
 1247/2244 Grizesteszta ***** válasza:

Fene tudja, hogy ez a kapcsolat előre viheti-e az embert ilyen helyzetben?

Netről gugliztam neked:)

'Gigachad néven ezen a fórumon hivatkoztak rá először. Ezen a ponton le kell szögezni, hogy a Chad ebben a kontextusban nem egy közepesen népszerű amerikai keresztnév, hanem az alfahím szinonimája, a Gigachad pedig arra utal, hogy még ezen a kategórián belül is a csúcsok csúcsán helyezkedik el.'

Remélem, rendeződik. Egy válás annak is sérülés, aki maga akar válni, mert így is a kudarc beismerése és a tehetetlenség jele. Nyilván, annak, akit elhagynak ez sokszorosan frusztrálóbb. Ill. az egyedüllét, az elfogadás, az elengedés- ezek nehéz kérdések.És ezekkel az kevésbé küzd, aki kilép.

jan. 19. 15:45
 1248/2244 anonim ***** válasza:
:D nem tudtam, hogy ilyen létezik...na akkor az alfák alfája majd megmondja a tutit :)))))
jan. 19. 15:55
 1249/2244 anonim ***** válasza:

Már megmondta az alfahím-gigachad "barát", hogy az exfeleség szerinte egy telisz@rt búvárruha kinézetre, amit exférj-kérdezőnk mint diadalt mutatott itt be nevető :):):) emojik kíséretében.

Azóta kérdezzük, hogy milyen volt 11 évet, abból kettőt házasságban leélni egy rossz jellemű, lusta, buta, ronda kinézetű nővel, de erre nem válaszol. Vajon miért? :)

Ahogy arra is csak kínos csend kérdező válasza, amikor felvetettük, hogy miután megromlott a házasság, esetleg az alfahím-gigachad "barát" is kezelgette az érzelmi válságba jutott feleséget, ha hozzá fordult tanácsért...

jan. 20. 19:14
 1250/2244 A kérdező kommentje:

1242-es: "biztos, hogy ő a férj"

Már te is kezded?

1233-as: "az utóbbi időben minden megcsalásos sztori nagyon érdekel,"

Érintett vagy? Vagy valaki a közvetlen környezetedben?

"A bibliai idézetek mikor bejöttek, na ott végem volt"

Mangalica a nagykeresztény.

"Egy alapvetően szomorú történet, az ember néhol mégiscsak röhögni tud rajta"

Mit tart'sz benne olyan "viccesnek"?

"szinte magam előtt látom a mangalicát, a kicsikét és a megcsalt exfocista exférjet"

Leírnád őket?

1235-ös:"regényírással kellene foglalkoznod, komolyan mondom :)"

Mondjuk a szmájli kissé kétségessé teszi megjegyzésed "komolyságát". De azért kösz a "bátorítást". Mindenesetre a történet nem az én írói vénámat dícséri: ezt a "regényt" az élet írta.

1236-os:"több pénzt/nagyobb presztízst/több lehetőséget akart a feleség"

Igen. Mi ebben olyan hihetetlen?

1238-as:"a nők ilyenek"

Ne légy felszínes. Ilyet sose mondtam. Vannak tisztességes, hűséges, alázatos, szerény, jóravaló menyecskék is.

1239-es:"letagadja, hogy ő lenne az exférj"

Nincs' mit "letagadnom", így mivel sem kell "szembesülnöm" (ld. 1238-as hsz-odat).

"mindennek a pénz az oka"

Mi más?

1246-os:"minden a pénz miatt volt"

Miért olyan lehetetlen ez?

"ő ezt az életszinvonalat képtelen lenne elérni"

A kicsike sem. Ezért volt "szüksége" mangalicára. Más nők persze csalás, ármány nélkül is meg tudják valósítani terveiket (szorgalom, tanulás, tovább-/ átképzés sat.) - akár házasok, akár nem.

1247-es:"Egy válás annak is sérülés, aki maga akar válni"

A házasságtörő kicsikét ez egyáltalán nem érdekli. Éli világát "értékrendje" szerint: ilyenkor önzőnek kell lenni, csak a saját boldogságodat szabad figyelembe venni, nem a másik érdekeit kell nézni, egy életed van...

jan. 21. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!