Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelt kérdés
Ha van egy hölgy, aki kikerülvén a felsőoktatásról, elhelyezkedik első munkahelyén - végzettségének megfelelőn az állami szektorban -, ám többre vágyván öt év múltán jelentkezik a felettes szervhez (illetékes minisztériumhoz) munkavállalónak, ahová elképesztő szerencséjére fölveszik, s így megvalósulván fél évtizede dédelgetett álma, kiküldik külképviseletre dolgozni, vihetvén magával férjét is (akivel akkor már kilenc éve együtt éltek, másfél éve pedig házasságban), majd két év múltán összejön céltudatosan ott a külképviselet egyik vezető munkatársával - aki innentől biztosítja számára azt az életszínvonalat, mit a fölszarvazott férj nem volt képes (többszintes családi ház, az eddigieknél magasabb szintű nyaralások - nemcsak ócska horvát, uncsi szlovén tengerpart -, különböző országok külképviseletein való elhelyezkedés - Ausztráliától Kanadán s Litvánián keresztül, Egyiptomon s Bolívián át Törökországig - kilátása sat.) -, megcsalván, megalázván s eldobván így a vele együtt évek óta kint élő férjét (megszegvén néki tett templomi hűségesküjét: jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben azt mondván: "ilyenkor önzőnek kell lenni, csak a saját boldogságodat kell nézni, nem szabad szánalomból a másikkal maradni, majd talál magának valakit, nekem is csak egy életem van, ebből kell kihoznom a maximumot, a férjem - ki amúgy a tenyerén hordozta s kinyalta a fenekét - már nem tudja azt biztosítani, amire én karriérileg, anyagilag, életvitelileg vágyom, ígyhát szükséges szintet lépnem a saját jól fölfogott érdekemben"), akkor ez elítélendő, vagy a hűség, lojalitás kitartás már elavult, meghaladott, érvényesülésünket csak gátló elvárások és praktikusan kell kezelni az élethelyzeteket: el kell venni, amit az élet felkínál, nem túlgondolni a dolgokat, nem erkölcsi skrupulusok szerint dönteni, hanem kizárólag a magam érdekeit szem előtt tartani...?

2023. okt. 27. 04:44
 1231/2244 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha hiszed, ha nem, az egészet végigolvastam :D brutális volt :) mondjuk a 120-tól nem tudtam meg igazán több részletet. kb minden résztvevő ugyanazokat ismételgeti :)
jan. 19. 10:58
 1232/2244 A kérdező kommentje:
#1231 Mennyi idő alatt sikerált abszolválnod? S mi motivált...?
jan. 19. 11:01
 1233/2244 anonim ***** válasza:

kb 2 estém ráment :) mi motivált? hát az utóbbi időben minden megcsalásos sztori nagyon érdekel, a szereplők érzései, motivációi, hogyan alakulnak ki ez a viszonyok stb.

Egyébként, amiért ezt a brutális terjedelmet végigolvastam, az az, hogy a szimpla megcsalásos sztoriból olyan dramaturgiai elemek kerekedtek ki, hogy esküszöm szinte magam előtt látom a mangalicát, a kicsikét és a megcsalt exfocista exférjet. Elképesztően humoros néhol a megfogalmazás, a válaszolók meg adják alá a lovat. A bibliai idézetek mikor bejöttek, na ott végem volt. :D Ez egy igazi tragikomédia. Egy alapvetően szomorú történet, az ember néhol mégiscsak röhögni tud rajta. :) Ennek ellenére mélyen együttérzések a megcsalt férjjel, ne értsd félre.

jan. 19. 11:25
 1234/2244 anonim ***** válasza:
Az előzőekhez még annyit fűznék hozzá, és ezt nőként írom, hogy önmagában a pénz nem motiváló erő, hogy valaki ezért dobjon egy házasságot. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy egy férfi csak azért válik el, mert talált egy szebbet és fiatalabbat, semmi más tényező nem volt. Ez nem életszerű. Mert mint tudjuk, ami a nőnél a férfi sikere, pénze, hatalma, befolyása, az a férfiaknál a fiatalság és a szépség. Szerintem te sem tudod elképzelni, hogy egy házas férfi a tökéletesen működő házasságát és szeretett feleségét otthagyja és elvegyen egy másik nőt csak azért, mert az szebb és fiatalabb. Max megd.gja, de ezért nem dobbant véglegesen.
jan. 19. 11:32
 1235/2244 anonim ***** válasza:
kérdező, szerintem neked lehet regényírással kellene foglalkoznod, komolyan mondom :)
jan. 19. 11:39
 1236/2244 Grizesteszta ***** válasza:
#1234: Veszélyes területre tévedtél...:) Ha tovább visszük a gondolatmenetedet, akkor eljutunk oda, hogy a házasság nem működött jól és ezért 'kikacsintott', majd amikor kiderült, hogy a másik kapcsolat minden szempontból OK lenne, akkor ki is lépett a feleség. Viszont kérdező szerint 'a házasság nem működött jól'= 'több pénzt/nagyobb presztízst/több lehetőséget akart a feleség' . És ezt a gondolatot ki nem vered a fejéből, hiszen ez a teljes életének a fundamentuma: ártatlan exférj, 'elítélendő kicsike'.
jan. 19. 11:40
 1237/2244 anonim ***** válasza:

1227-es:"ők nincsenek itt"

Attól még róluk szól a kérdés, tehát felőlük ítélkezz...

Nem itelkezek olyan emberek felett akik nincsenek itt és nem tudják elmondani a saját oldalukat.

Mert messziről jött ember (te) azt mond amit akar.

Bíróság se ítél el úgy senkit hogy nem hallgatja meg.

Miért kéne elhinnunk hogy te csak a szent igazat mondod? Ki vagy te?

Tudom hogy erre se fogsz válaszolni.

jan. 19. 12:55
 1238/2244 anonim ***** válasza:
Grizestészta, nem akarok itt pszichologizálni, de szerintem olyan mértékben sérült a kérdező az eset kapcsán, hogy még nem tart ott, hogy ezt el tudja fogadni, tagadás gyászfolyamatában van még jelenleg. Persze nyilván ő is tudja ezt valahol, és valószínű idővel el fog jutni erre a konklúzióra. Neki egyszerűbb ezzel a kreált koncepcióval feldolgoznia a történteket, hogy hát igen, a nők ilyenek, lelépnek azzal a pasival, akinek több pénze van és nagyjából ennyi, nincs felelősége, tehetetlen volt. De szerintem azzal, hogy beszél róla már hónapok óta, ez is segítség lehet neki a lelki folyamataiban, végülis a pszichológusnál sem csinálna mást. Azzal, hogy titeket győzköd, azzal magát is győzködi, mert nem akar/nem tud eljutni abba a krízisbe, ami a következő fázist jelentené, vagyis, hogy szembesül az igazsággal, és elfogadja. Én egyébként megértem őt, én is voltam már hasonló helyzetben, csináltam én is hülyeségeket. Ha itt le tudja vezetni a feszkót, még mindig jobb, mintha nekik ártana valamilyen formában. Krízishelyzetben csinál fura dolgokat az ember.
jan. 19. 13:05
 1239/2244 anonim ***** válasza:
ráadásul annyira szégyenli, hogy ez megtörtént vele, hogy letagadja, hogy ő lenne az exférj, kívül helyezi magát a történeten, ezzel is könnyebb neki elviselnie ezt az egészet. Szóval ez a 3 megküzdési startégiája jelenleg, hogy nem vállalja fel, mintha nem is vele történt volna, mindennek a pénz az oka, valamiért a Bibliába kapaszkodik és erkölcsileg felülpozícionálja magát a történet további 2 szereplőjénél.
jan. 19. 13:16
 1240/2244 Grizesteszta ***** válasza:

#1238: Igazad van, abban itt mind egyetértünk, hogy sérült a kérdező. Úgy látom:azzal, hogy itt beszéli ki, még jól is járhatna.( csinálják sokan, van/volt olyan, akivel priviben is leveleztem, és azt láttam, hogy jót tesz neki , hogy itt sokan, sok szempontból, sok előző tudással, tapasztalattal, stb) De az a mód, ahogyan kibeszéli: ez szerintem csak árt neki, még inkább beleragad az adott szituációba. A pszic-tól ez a szitu szerintem annyiban különbözik, hogy mi itt nem tudjuk kilendíteni/tovább lökni, a pszic.-nak meg ez lenne a célja. Borzasztóan sokat elárul az, hogy nem mondja meg: ki ő a történetben. Mert hát ki lehet? Férj? Férj közeli kapcsolata/rokona? Férj plátói szerelme? Szomszédasszony? Mindenki nyugodt lélekkel felvállalná a szerepét, egy kivétel van( mert ő cikinek érzi): a férj. Ergo : ki a kérdező a történetben? Nos, amíg erre a kérdésre sincs válasz, addig igen messze van még a kérdező a történtek feldolgozásától.És arra sincs válasz, hogy mikor történt a válás. Lehet, hogy már több éve... Szóval ide tényleg kellene egy szakember.

Más kérdés: Te hogyan jutottál túl a dolgon? Mert ha jól gondolom, Téged is megcsaltak/elhagytak. Te hogyan dolgoztad fel azt, hogy miért történt az, ami történt? Írsz erről picit?

jan. 19. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!