Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
#61: igen, igazad van: 20 éve a 'bármi lehet'-be olyat is belegondoltam, ami most nem megy. Elbuktam, csalok... Innen vedd a 63-asban írtakat.
És akkor most a kérdés: mernéd azt állítani, hogy jelen helyzetben az igazmondás lenne a megoldás, mert 'hazudni bűn'?
Nem az igazmondás oltárán kell feláldozni magad, csak be kéne fejezni az önmentegetős csalósdit. Vegyél egy vibrátort, attól megkapod a menetet, beszélgetni meg ölelgetni meg tudod a férjedet, akit annyira szeretsz, és aki ezek szerint nem fekvőbeteg. Szerintem nincs olyan, hogy annyira viszket, hogy ne bírd ki. Hányan kibírják pár nélkül is. De ez nem a szexről szól, hanem arról, hogy jött egy nagy kísértés, hogy egy életerős férfinak IS kellesz (aki mit is akar tőled? mert felvállalni gondolom nem... vagy együtt várjátok a férjed halálát, mert ő olyan megértő? vagy mindegy ki ő csak egy alkatrész, akiért nem kel felelősséget vállalni?), meg arról is, hogy annyira, hogy kibírd, azért nem szereted már, csak megszoktad és sajnálod. És szerintem ez a probléma, amit nem tudsz megoldani.
Én is ismerek közelről házastársakat, ahol az egyik csalta másikat, de együtt maradtak a gyerekek miatt, aztán csak kiöregedtek és most már "jóban" vannak. Csak 40-50 évük ment rá, hogy most elmondhassák bölcsen, hogy hát az ilyen a nem fekete-fehér élet, nem akadt jobb és ezen a nyílt titkon olyan jókat lehet összemosolyogni. A gyerekeik meg ugyanezt a példát vitték tovább, hogy nem beszélünk róla, falazunk nekik, belefér egy házasságba ez is, és most még az unokák is szívnak miatta. Ezek a megragaszthatatlan törések és szőnyeg alá söprések nem érik meg szerintem. Persze, amikor már akkora a kupac, hogy minden borul tőle, egyre inkább kényszerpályán vagy a hazugságaid miatt, pedig addig lett volna ezer meg ezer döntési lehetőséged, hogy ne ezt az utat válaszd.
Látom, mint minden ilyen témájú kérdésnél, itt is elszabadultak az indulatok.
Annyit fűznék hozzá, hogy teljesen feleslegesen ölitek egymást. Ahány ember, annyi “erkölcsi zsinórmérték„. Ami az egyiknek belefér,vállalható, az a másik számára elfogadhatatlan, gyomorforgató. Az élet majd megítéli tetteink helyességét, vagy helytelenségét.
Az a probléma, hogy az emberek világképe mindig hozzásimul a saját, szubjektív valóságukhoz. Mert mindenki szereti azt érezni, hogy ő jó ember. Amivel nem is lenne semmi baj, de az emberek ahelyett, hogy élnék az életüket, inkább megpróbálnak itt okoskodni, és néhány sor hozzászólás után komplett jellemrajzot írni, amelyben kifejtik, hogy a másik fél mennyire szemétláda. Valójában pedig csak annyi történik, hogy a saját maguk számára ideális világnézetet megpróbálják ráerőltetni másokra.
Emlékszek, még évekkel ezelőtt söröztem egy társasággal, ahol az egyik fazon azzal büszkélkedett, hogy ő még soha nem csalta meg a feleségét, pedig már hét éve együtt vannak. Ez a srác egy alacsony, gnóm testalkatú, egérfejű E.T. volt, aki finoman szólva sem volt a nők bálványa. Nem bírtam megállni, rákérdeztem: "Miért, hányszor lett volna lehetőséged másik csajt döngetni?" Erre nem mondott semmit.
Ugye értjük? Ez a srác a monogámiát és a hűséget valami isteni szintre emelte, hiszen az ő világképének ez az ideális. Nem lett volna rá lehetősége, de mivel mindenki szereti magát jó és értékes embernek tartani, ezért ezt ő úgy dekódolta, hogy ő egy végtelenül becsületes, nyílt, hűséges férj, aki a mintaférjek közé tartozik.
(Amúgy azóta elvált, a felesége talált egy jobb fazont.)
Neki ez a világkép ideális. De vajon mennyire lenne ideális egy olyan férfinek, aki mondjuk jól néz ki, viszont a házassága megromlott, a felesége a szülés után felszedett 40 kiló fölösleget, a kémia eltűnt a kapcsolatból, viszont ott a gyerek, akit fel kell nevelni? Az ilyen férfi nem használhatja az előző világképét, mert számára nem lenne ideális. Ő valószínűleg szeretőket fog tartani, vagy prostituáltakhoz jár, hogy a szexuális örömöket megkapja, ha már otthon nem jut hozzá.
Ez a férfi pedig nyilván azt fogja értéknek tartani, hogy a felesége mellett áll, a gyerekért mindent feláldoz, hogy ő túlórázik, anyagilag is mindent megad a családnak.
Tetszenek már érteni, kedves GYK-sok? Azért van neked az a kialakult erkölcsi értékrended, amit használsz, mert számodra az az ideális. De meg kell értened és el kell fogadnod, hogy ahány ember, annyi életút. Ami neked működik, az másnak nem.
Ne próbáld tehát ráerőltetni a saját erkölcsi értékrendedet máséra, mivel nem ugyanazt az utat jártátok be!
Nem tudom -mert nem olvastam végig az összes hozzászólást- hogy volt -e már itt szó a poliamóriáról.
Hogy mi is az a poliamoria? Pontosan egy olyan helyzet, amit a kettes válaszolló leírt! Vagyis, hogy egy pár bevon egy harmadik felet, vagy akár többet is! Mindezt úgy, hogy mindenki tisztában van ezzel a helyzettel és elfogadja azt! A leírtakból én azt látom, hogy a feleség, aki nem kívánja annyira a szexet, ő is teljesen elfogadta a helyzetet, hogy bevontak egy másik nőt. Olyannyira, hogy jó barátnők is.
Ez egy poliamór kapcsolat!
Tudom, hogy kevesen hallottak itt Magyarországon a kapcsolatnak erről a formájáról. De meg fogtok lepődni! Mert most azt mondom szép lassan kezd kialakulni a poliamór közösség a Facebookon. Ahol értelmes beszélgetések folynak erről a témáról. És ahol rengeteg történetet lehet olvasni. Talán olyat is amit a 2 -es válaszoló leírt.
Most biztosan sokan gondolják azt, hogy a poliamor közösség csupa férfiből áll. De ez nem igaz!
Rengeteg pár csatlakozott ezekhez a csoportokhoz és sok nő bemutatkozó üzenetét olvastam. És a tagok együtt örülnek annak, ha valaki közülünk megtalálja „a harmadik” felét
A Zoom -on nagyon összeszedett előadások is szoktak lenni a témában. Ezek hamarosan elérhetőek is lesznek egy- egy weboldalon.
A poliamória egyre elfogadottabb! A 2 es válaszoló is írta, hogy a párterápián a Coach vagyis a békéltető emberke javasolta nekik a nyitott kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!