Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rossz dontes egy megromlott hazassagi kapcsolatban elni csupan a gyerekek miatt?
Az eltaszítót nem értem....Mire gondolz?
NEm kell új pasival együtt élned a válás után (én nem költöznék össze senkivel egy válás után)
Lehet alkalmanként is taláélkozni..Én váram én házam..
És akkor nem is kell, hogy beleszóljon a gyereknevelésbe..Tudom rengeteg a mozaik család, de számomra hihetetlen a működésük..Rengeteg empátia kell hozzá!
Sztem semmi sem felesleges és hiszek abban , hogy normálisan rendeződhet egy kapcsolat. Ezt kéne első körben erősíteni---
Persze nem ismerjük a konkrét helyzetet, de a kérdésből ítélve bizonytalanság van még erősen...
Én nem rúgnék fel rögtön mindent-
Igen..:-)
Én is azt tapasztalom,,mindenki rögtön rávágja: Válj el !!
És az ember miből induljon ki persze, hogy a sját tapasztalataiból..NNem azért cseszte el a kérdező a házasságát, mert a szüleié is szar volt, hanem azért , mert ma egyszerűen NINCS 100 %ig jól működő házasság..
ami van: válás vagy tolerancia
Mintha az olyan egyszerű lenne!!!
De hozzáteszem biztosan van az a szituáció, amikor a válás az egyetlen megoldás!!!
Rossz döntés, igen. Ugyanis a gyereknek nem jó egy rossz házasságban felnevelkedni.
Sógoromék tíz évig húzták a gyerek miatt. A végére mindhárom gyerek tönkrement idegileg. Felnőttként egyáltalán nem hálásak, hogy együtt maradtak. Pánik rohamot kapott a legnagyobb felelés közben. Egyáltalán nem bírja a legkisebb stresszt se. Egy pocsék kapcsolatba menekült otthonról. Most két gyereke van két apától és egyedülállóként küszködik, 21 évesen.
A nagyobb fiuk egy agresszív gyökér. Suliban is állandóan verekedett meg balhézott. Most lehet, hogy leültetik, hogy megverte a műszakvezetőt.
A legkisebből még talán lesz valami. Évek óta koleszban lakik, gimis kora óta. Most testnevelési főiskolára akar bejutni.
Kérdező: senki az ég világon nem kötelez arra, hogy összeállj valakivel. Nem hogy olyannal, akivel nem akarsz, mert nem fogadja el a gyerekeid. Rengeteg elvált szülő marad tudatosan egyedül, hasonló okból. Vagy csak szeretője van, de be se mutatja a gyerekeinek.
Szüleim több mint 10 éve gyilkolják egymást. Azt látni, ahogy egymással bánnak és néha megvannak máskor ordítanak, hát mondhatom gyönyörű példája annak, én miért nem fogok megházasodni. Olyanok mint egy időzített bomba, sosem tudhatod hogy éppen mire mész haza. Ez kőkemény volt gyerekként, nem tudhattad kinek adj igazat, mindenki mást mondott, én meg a kettő között voltam. Milyen lehet az olyan házasság, hosszabb párkapcsolat ahol szeretik egymást? Fogalmam sincs. Én nem ezt láttam és nem hiszek benne. Nem mindig az a jó megoldás ha együtt maradnak. A rossz házasság minta arra jó, hogy a gyereknek sem lesz soha normális kapcsolata, mert fogalma sem lesz arról milyen az intimitás, hogyan kell kifejezni hogy szereted a másikat. Ezt ha nem ismeri fel időben, akkor megmérgezi a kapcsolataid, nem fog tudni megmaradni egy ember mellett hosszútávon, problémája lesz az intimitással.
Amit leírtál Kérdező, a mostohaszülők, nos ez a saját szüleid felelőssége és a tiéd. Ahol a szülők szeretnek akár külön-külön is, ott a fontossági sorrend a gyerek és aztán az új kapcsolat. Sokan úgy választanak új párt, hogy a gyerek is elfogadja. Más kérdés, hogy mi van akkor ha a gyerek dacból nem akar elfogadni senkit sem. Akkor a gond, nem a mostohaszülőkben van.
16 éves vagyok, van 3 kisebb testvérem. Évek óta élnek a szüleink rossz házasságban csak miattunk. Én azt kívánom, bár elválnának, sőt, a testvéreim is. Sokat veszekednek, fojtogató a légkör, vibrál a levegő itthon. Ha viszont csak egyikük van itthon, minden sokkal nyugodtabb.
Nem jó ez nekünk gyerekeknek, ha a szülők csak miattunk nem válnak el, nagyon nem jó. Tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!