Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másfél éve vagyok együtt egy pakisztáni muszlim
fiúval, sajnos eddig csak távkapcsolatban, ám minden
hónapban találkoztunk, gyakran többször is. Most
jutottunk el oda, hogy szeretnénk összeköltözni, majd
röviddel összeházasodni?
Figyelt kérdés
Van azonban egy elég nagy probléma. Kijelentette, hogy csak akkor vesz feleségül, ha felveszem az iszlám vallást, vagyis muszlim leszek én is. Ennek az öltözködésemben is meg kell nyilvánulnia, vagyis teljes testet eltakaró pakisztáni ruhában kell lennem mindig, mindezt kendővel a fejemen. Ezen kívül dolgozni sem engedne, marad a háztartás és az otthonülés a családdal, merthogy anyukájával él. Sokszor mondtam neki, hogy én így soha nem leszek boldog, én nem szeretnék így élni, de itt ütköznek ki a vallási különbségek, mivel ezt nem érti meg, nem hallja meg. Pedig Európában él már jópár éve, mégsem nyit egy kicsit sem. Mivel nagyon szeretem, nem tudtam még megtenni, hogy elhagyjam, de sajnos nem hagy más lehetőséget. Véleményeket szeretnék, Ti mit tennétek a helyemben?
Semmilyen kompromisszumra nem hajlandó, és nagyon durva, amiket rám akart erőltetni.
Ne dolgozzak, ami nálam elképzelhetetlen, elvi kérdés.
Fedjem el magam, az általa megszabott ruhában.:)
Viseljem el, hogy egy kupacon él a család, de hogy lenne így intim szféránk? Egy európainál a felnőtté válás a szülőktől való függetlenedésnél kezdődik, náluk semmi nem változik.
Sajnos ezek csak az utolsó 2 hónapban jöttek elő, de még időben.
Köszi utolsó. :)
2016. máj. 11. 08:47
22/80 anonim válasza:
Biztosan elhagynám! A két kultúra teljesen más, sosem leszel boldog, ha hozzámész ezekkel a feltételekkel. És gyanítom, később még több mindenben akar majd korlátozni. Ha pedig gyereketek lesz, akkor a gyerek nélkül mehetsz amerre látsz, ha nem felel meg az az élet.
2016. máj. 11. 09:43
23/80 A kérdező kommentje:
Mivel már az apukája is legálisan Európában élt és dolgozott, és neki is több normális munkahelye van, ahol európaiakkal van kapcsolatban, azt gondoltam, oké, sima ügy. De nem, olyan szinten ragaszkodnak a saját valláshoz és kultúrához, hogy az hihetetlen. Bár maga nem az a hitbuzgó, a család női tagjaitól megköveteli, kuss van nekik. :)
2016. máj. 11. 10:17
24/80 anonim válasza:
Szia, azt irtad oszinte volt legalabb hogy elmondta...nos ez igy nem teljesen oszinteseg volt a reszerol hanem kotelezettseg, mert maskepp nem johetne letre az egyutt eles es a hazassag. Ez kemeny dolog. En is egy masik kulturaju emberrel elek, lassan 3 eve mar es a mi esetunkben is a valla hatarozza meg a hazassagot. O nem muszlim, de nekem meh ez a 3 ev sem volt eleg hogy beilleszledjek es mar ott tartok hogy szakitas lesz belole amint lesz ra erom. En kulfoldon elek, de szeretnek hazakoltozni, amit csak akkor tehetek meg ha szakitunk. Ha lenne egy gyerekem tole, akkor itt kene elnem ha tetszik ha nem, mert neki engedelyeznie kellene irasban hogy haza hozhatom. Engem ez tart vissza a legjobban a hazassagtol. Nem irtad hol eltek de mindegy is, mas kultura (nagyon mas) es te mint europai biztos nem leszel kepes elnyomott "kuss a neved" nokent elni. Meg akkor is ellennel nyomva ha a parod kivetelesen tisztelne teged, mert a szulei lnyomdokaiban halad. A pakisztani emberek szeretnek nagy csaladban elni, olyanrol ne is almodj hogy te es o, mert ok egymas hegyen hatan erzik jol magukat. Nem kene otthon ulnod bezarva, elmehetnel baratnokkel vasarolni meg ilyenek, de az hogy te leallj egy fiu haveroddal dumalni vagy meginni egy kavet...az felejtos. Szakits vele, valjatok el baratsagosan es legkozelebb ne valasz ennyire eltero kulturaju ferfit.
2016. máj. 11. 11:02
25/80 A kérdező kommentje:
24-nek:
Én most mentem volna Mo-ról külföldre, hozzá, Ny-Európa, országot nem írok...
Már többször éltem külföldön, nekem sosem volt ez probléma, hol élek, könnyen beilleszkedek. De nála tudom, hogy sehova sem mehetnék egyedül.
Pakisztánba nem akar menni, még látogatóba sem nagyon, szóval attól nem kell félnem, meg nem is félek, hogy kint ragadnék.
Ha van itt olyan keresztény magyar nő, aki felvette az iszlámot, legyen kedves és mondja már el, hogy tudta ezt megtenni anélkül, hogy ne lenne identitászavara? :)
2016. máj. 11. 11:21
26/80 anonim válasza:
Nézd meg a lányom nékül soha című filmet ha eddig nem láttad volna.
2016. máj. 11. 11:29
27/80 A kérdező kommentje:
Láttam a filmet.
Ő nem akar hazamenni egyáltalán, saját kis üzletet szeretne itt Európában. Idővel.
2016. máj. 11. 11:38
28/80 anonim válasza:
Az egy dolog hogy barhol megelnel mert konnyen beilleszkedsz, de most vallastol fuggetlenul kerdezem, hogy tegyuk fel hozzamesz es lesz gyerek es tegyuk fel megromlik a hazassag es valni akarsz. Tudnal ott elni egyedul esetleg a gyerekkel? Mert haza nem hozhatnad az biztos es nem azert mert muszlim, hanem mert ha egy szulo elakarja hagyni az orszagot ahol el a kozos gyerekkel, a masik szulonek belekell egyeznie. Ez esetben is elnel kint? A vallasrol mar nem is irok, mert abban egyet ertunk hogy az nem menne.
2016. máj. 11. 12:14
29/80 A kérdező kommentje:
28-nak:
Én ha egyszer valakihez hozzámegyek, az szeretném, ha örökre szólna, válás tabu.
Gyerektéma is szóba jött, minél előbb szeretne, én kevésbé. :)
Ezért jó, hogy időben kibuktak a dolgok, mindenki tudja, mire számíthat. Semmire. :)
2016. máj. 11. 12:28
30/80 anonim válasza:
Sajnalom hogy a vallas es a kulonbsegek miatt nem lesz jovotok, remelem hamar tulleszel rajta. Amit javasolni tudok hogy hallgass a megerzeseidre. Ha az azt sugja szakits, akkor az a helyes dontes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!