Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akik szerint a házasság csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik szerint a házasság csak egy papír, azok miért nem hajlandóak házasodni?

Figyelt kérdés
Azokra a (zömmel, de nem kizárólag) férfiakra gondolok, akik akarnak már gyereket meg közös házat, és mikor a másik jelzi, hogy rendben, de előtte össze kéne házasodni, akkor nemet mondanak. És nem nagy esküvőre gondolok, hanem akár csak egy anyakönyvvezető előtt két tanúval aláírt dolgot is elleneznek. Ha az csak egy papír és a másiknak fontos, ráadásul praktikus, adminisztratív előnyei is vannak, akkor mért nem lehet aláírni?
2016. febr. 24. 19:02
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
48%
Hiába írod ezt utolsó, főleg nőként. Itt tartja magát az a tévképzet, hogy majd a házasság megkötésekor lesz meg a maximális szerelem és szeretet a két fél között, addig ez "nem jár". Sőt, még a minimális szeretet sincs meg, mert szakítóok, ha a hülye férfi gyerekesen nem hajlandó házasodni. Persze mindenkinek jogában áll úgy élni az életét, ahogy jónak látja, felőlem házasodjon nyugodtan boldog-boldogtalan. Viszont sok hozzám hasonló gondolkodású van, aki nem igazán látja a házasság pozitív hozadékát, ergo nem úgy látja, hogy előrelépés lenne a párkapcsolat terén.
2016. márc. 4. 09:39
 42/67 anonim ***** válasza:
100%

40. Ha az ember jól vàlaszt pàrt, nem fog elvàlni. Ők rosszul vàlasztottak, de ez nem a hàzassàg intézményének a hibàja.

Úgy akarod beàllítani, mintha minden hàzassâg szar lenne, csak mert a felek hàzasok. Akik nem valóak egymàshoz, élettàrsakként is szét fognak menni.

2016. márc. 4. 12:42
 43/67 anonim ***** válasza:

#42, azt szerintem nagyon kevesen gondolják, hogy ez a "házasság hibája" lenne, a #40-es választ is úgy értelmezem inkább, hogy tök mindegy, hogy van-e házasság vagy nincs, a felek hozzáállásán ez semmit se befolyások hosszú távon - ami szerintem is így van.

Az meg tényleg egy érdekes felvetés, hogy miért jó, előnyös egy férfinek a házasság intézménye. Magam férfiként azt gondolom, hogy semmiért, nincs ilyen körülmény, vagy ahogy a #40-es is írta, mára értelmét veszítette... nem véletlen, hogy a párommal 18 éve vagyunk nemházasok...

Érted, 100 éve volt mögötte tartalom, még huszonéve is, ma a világon semmi.

(nem ideértve persze a vallásosak egyházi házasságát, annak ugye van értelme a vallásos emberek számára)

2016. márc. 4. 13:07
 44/67 anonim ***** válasza:
100%

"A házasság egy elavult intézmény"

Ezt a dumát már hallottam:) És a házasság csak egy papírt is. Olyan 30 feletti nő mondta ezeket nekem, aki cseszegetett, hogy minek házasodtam, tök felesleges, ha szeretitek egymást, anélkül is szeretitek, bla bla bla.

Aztán én a mosdóban voltam, bent egy fülkében, így nem látott, és sírt az egyik barátnőjének a munkahelyünkön, a csapoknál a mosdóban, hogy milyen szerencsések egyes nők, hogy a párjuk felvállalja őket hivatalosan, és feleségül veszi, miközben ő 10 éve van a pasijával, de az nem hajlandó ezt neki megtenni pedig nagyon vágyik rá. Pedig "csak egy papír" lenne, amit alá kellene írni.

Ennyit erről. Valójában a nagyot mondó hölgy is akarta, csak a pasija nem vette el.

Amúgy vannak olyan ismerőseim, akik nem akarnak házasodni. Nekem ezzel alapvetően nincs is bajom. De ők legalább BEVALLJÁK őszintén, hogy félnek, ha nem válik be akkor el kell válni, félnek ilyen módon elkötelezni magukat. Nem hozakodnak elő a szokásos divatdumákkal amiket itt gyakorin is előszeretettel hangoztatnak. Minden ember nagyon jól tudja, hogy nem csak egy papírról van szó, ezért sokan nem írják alá.

2016. márc. 4. 13:13
 45/67 anonim ***** válasza:

"Minden ember nagyon jól tudja, hogy nem csak egy papírról van szó, ezért sokan nem írják alá."- látod, én tudom, hogy számomra pontosan csak egy papírról lenne szó, a világon semmi jó érzésem vagy előnyöm nem származna manapság egy efféle papírból...

De nyugodtan sorolhatod, ha gondolod, hogy szerinted ma egy férfinak miért lenne jó házasodni...

2016. márc. 4. 14:16
 46/67 anonim ***** válasza:

Igen, jönnek sorban a hozzászólások, de még mindig nem jött rá válasz, miért jó a házasság a férfinak (hogy miért jó a nőnek, arra már érkezett nem is egy). Az, hogy nem "a jobbért" megyünk párkapcsolatba, hülyeség. Hiszen pont azért keres párt magának az ember általában, hogy jobb legyen neki, ha úgy tetszik, előnyösebb a párkapcsolat, mint az egyedüllét. Ha a házasság nem progresszív, akkor miért kéne rálépni arra az útra?

"...Valójában a nagyot mondó hölgy is akarta, csak a pasija nem vette el."

Ez tipikusan olyan, mint a látens-homoszexuális teoróia. Amikor valaki nagyon ellenzi a homoszexuálisok viselt dolgait, arra rendre rásütik általánosan, hogy igazából mind homoszexuális. Eszerint aki elutasítja a házasságot, azon emberek valójában mind éppen hogy nagyon vágynak a házasságra, csak különböző okok miatt nem jön össze. Nem kizárt, hogy vannak akik így éreznek, de ne általánosítsuk, mert az bullshit, nem kicsit.

2016. márc. 4. 14:54
 47/67 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondtam, hogy mindenkire igaz az, hogy valójáan akarja, csak nem jön össze.

Egyébként már írtam, hogy szerintem nagyon gáz érdekből házasodni. Mármint aki elönyt akar ebből kovácsolni, anyagi érdekből pénzért, segélyért stb házasodik.

Én szimplán csak annyit írtam, hogy nekünk az volt a természetes, hogy összeházasodunk, hivatalosan is felvállaljuk a kapcsolatot. Mert ha két ember szereti egymást, valóban egymással tervezik leélni az életüket, akkor mégis miért ragadnak le összeköltözésnél? Ennek a legtöbb esetben oka van. Mégpedig az, hogy nem biztosak a kapcsolatukban. Nem állítom, hogy ez mindenkire igaz aki nem akar házasodni, csak sokkal több az ilyen eset, mint akit valóban csak szimplán nem érdekel a házasság.

Egyik régi barátnőm is majdnem 6 évet pocsékolt el az életéből egy pasira aki ugyan megkérte a kezét, de húzta halasztotta az esküvőt. Egy idő után már mondogatta azt is, hogy a házasság nem is fontos, anélkül is szereti a lányt bla bla... Aztán megcsalta a lányt és szakítottak. És mi történt később? A másik csajt 2 éven belül elvette. Akkor mégsem arról volt szó, hogy a házasság nem fontos, csak nem akarta elvenni azt a nőt akivel együtt volt. Rengeteg ilyen eset van, hogy jönnek ezzel a dumával: "a házasság csak egy papír" de a legtöbb esetben ez csak szöveg, és rögtön fontossá válik amikor az illető megtalálja azt akit tényleg keresett.

2016. márc. 4. 15:07
 48/67 anonim ***** válasza:

#47 "Egyébként már írtam, hogy szerintem nagyon gáz érdekből házasodni. Mármint aki elönyt akar ebből kovácsolni, anyagi érdekből pénzért, segélyért stb házasodik." - miért, te szoktál valamit a semmiért csinálni, anélkül, hogy valami okod lenne rá, valami célod lenne vele? Nézd, én készséggel elhiszem, hogy te a nagy semmiért kiásnál egy nagy gödröt, hogy aztán betemesd, de az emberek általában azért teszik, mert házat akarnak alapozni, vagy fát akarnak ültetni, vagy udvari budit csinálnak - szóval valamilyen okból, valamilyen céllal.

Az "érdekből házasodni"-ra szerintem a tipikus példa a "gaz csábító és a megesett lány" c. 100 évvel ezelőtti felállás, na, pont ez az, ami ma végképp nem divat. Vagy a 80-as években sokan a szocpolért házasodtak, ilyen valszeg ma is lesz (csak ma csok néven fut), de pont nem tipikus ez se. (a 90-es években meg sokan a szocpolért váltak, de az egy másik mese). Anno a régmúltban egy férfinak azért volt érdeke a házasság, mert ugye a nőket az akkori jog kvázi korlátozottan cselekvőképesként kezelte, aki így átkerült az apja felügyelete és gondoskodása alól a férje felügyelete és gondoskodása alá. Mondjuk 30 éve ez nem így volt, akkor az volt a férfiak egy részénél a motívum, hogy "végre akkor szexelhetek, amikor akarok" mert ugye a szexet per "házastársi kötelesség"-ként kezelték, fogalmilag kizárt volt házasságban a szexuális erőszak.

Mára már semmi ilyen nincs, ma ha valaki megházasodik, pont ugyanúgy kel fel másnap is a nap, pont ugyanannyi joga és kötelessége lesz, mint előzőleg. (kivéve az ilyen 20/30-asokat egyáltalán nem motiváló öröklési témákat és hasonlókat)

2016. márc. 4. 16:17
 49/67 anonim ***** válasza:
Az elég motiváló, hogy téged lazán ki lehet dobni a lakásból, ha az az élettársad tulajdonában van, és ő ki akar rakni. Szóval ha nem vagytok házasok, és olyanja van, mész a híd alá. Itt gyakorin is volt egy hölgy akit az élettársa ezzel fenyegetett, miszerint bármikor kidobhatja, hisz a lakáshoz a hölgynek semmi köze, az a férfié, és nem házasok. Szegény nő azt hitte, hogy csak mert szült 2 gyereket, az majd megvédi, nos nem. De ez csak egy példa, ha már mindenáron előnyöket akartál.
2016. márc. 4. 16:49
 50/67 anonim ***** válasza:

Végülis sokkal igazságosabb, ha a bíróság a feleségnek ítéli a házat/lakást, a férj meg mehet isten hírével, ahová akar, nem ritkán híd alá vagy az aluljáróba lakni. Hogy közösen vették-e a házat, vagy valamelyik fél egymagában, az senkit sem izgat. Persze ez és az előttem lévő is szélsőséges eset, nem hiszem, hogy nagyon gyakori lenne arra, hogy valamelyik felet utcára küldik, akkor ma már igen sok hajléktalan lenne, lévén mennyi válás volt az elmúlt 10-20 évben.

Az is megérne egy vitát, hogy ha a férfi egyedül vett egy házat, és a feleség beköltözött, majd együtt éltek x évig, milyen okból tarthat igényt a ház felére válás esetén. Vagy az egészre.

2016. márc. 4. 17:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!