Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akik szerint a házasság csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik szerint a házasság csak egy papír, azok miért nem hajlandóak házasodni?

Figyelt kérdés
Azokra a (zömmel, de nem kizárólag) férfiakra gondolok, akik akarnak már gyereket meg közös házat, és mikor a másik jelzi, hogy rendben, de előtte össze kéne házasodni, akkor nemet mondanak. És nem nagy esküvőre gondolok, hanem akár csak egy anyakönyvvezető előtt két tanúval aláírt dolgot is elleneznek. Ha az csak egy papír és a másiknak fontos, ráadásul praktikus, adminisztratív előnyei is vannak, akkor mért nem lehet aláírni?
2016. febr. 24. 19:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
0%

#30, amiket a végén írtál, az 1 db teljes hatályú apasági... volt hozzá szerencsém, nem egy nagy sztori... és akkor még nem is említettem, hogy nyakkendőt se kell kötni hozzá, és meg se sértődik senki se a rokonságból, se a haveri körből, hogy nem lett elhívva az apasági nyilatkozatra... most gondolj bele...:)

Ha úgy vesszük, akkor a házasságban meg tök megalázó, hogy simán a férjre anyakönyveznek úgy, hogy még meg se kérdezik... mondhatni embernek se nézik, akarat nélküli tárgynak kezelik...

2016. márc. 2. 21:35
 32/67 anonim ***** válasza:
Remélhetőleg a férfinak van annyi esze, hogy olyan nőt vesz el, aki mellett nem megalázó, ha rögtön az ő nevére kerül a gyerek, mert nem kétséges az apasága:) Ha meg olyan nőt vesz el aki félremegy, sőt, még annyi gógyija sincs hogy védekezzen és a csődöre felcsinálja....nos majd tanul belőle, és következő kapcsolatnál nem csak dugni jár össze a nőjével, hanem megismerni is.
2016. márc. 3. 12:58
 33/67 anonim ***** válasza:
Félreértesz utolsó, magát az eljárást tartom megalázónak... nyilván nem kell hosszú adatlapokat töltögetni közösen, ha az már megvolt a házasságkötés kapcsán, de legalább mondhassak már igent vagy nemet, pont aszerint, hogy van-e okom gyanakodni, vagy nincs. Érted, még egy nyomorult vakbélműtéthez is aláíratnak veled egy beleegyezést, és hol van egy vakbélműtét egy gyerekvállalástól...
2016. márc. 3. 13:59
 34/67 anonim ***** válasza:
100%

30-as vagyok. Az a baj 67%-os, hogy te folyton rossz kapcsolatokból indulsz ki, ilyen esetben nem is ajánlanám a házasságot (mondjuk én személy szerint nem is élnék olyan emberrel, akiben nem tudok bízni).

Egyébként csináltathatsz apasági tesztet, az a legtutibb mindkét esetben, ha ennyire nem tudsz bízni valakiben.

Én viszont pont azért is tartom fontosnak a házasságot, mert az nem köt akármilyen jött-menttel az ember (jó esetben), tehát az már egy megmérettetés, hogy mindketten komolyan gondoljuk.

"Érted, még egy nyomorult vakbélműtéthez is aláíratnak veled egy beleegyezést, és hol van egy vakbélműtét egy gyerekvállalástól..." Ez az házasság esetében is aláírsz egy papírt, hogy vállalod-e az azzal járó következményeket.

Na mindegy, tőlem mindenki azt csinál, amit akar. De nekem még mindig az a véleményem, hogy az olyan pároknak, akik tényleg komolyan terveznek egymással és felelősséget is vállalnak egymásért, megkönnyíti az életét a házasság.

2016. márc. 3. 17:18
 35/67 anonim ***** válasza:
*(mondjuk én személy szerint nem is élnék együtt olyan emberrel, akiben nem tudok bízni).
2016. márc. 3. 17:19
 36/67 anonim ***** válasza:

#34(35) - szerintem ezzel a legtöbb ember így van - természetesen én magam is. Mégis házasságon kívül születik manapság a gyerekek cc. fele.

Tudod, itt nem arról szól a felvetés, hogy az ember megbízik-e a SAJÁT párjában - (ahogy írtad is, apasági tesztet bárki tud csináltatni, ha kétsége lenne, akár anonim is) - hanem az ELVEKről.

2016. márc. 3. 18:53
 37/67 anonim ***** válasza:
Tényleg, engem érdekelne, hogy a nők véleménye szerint egy férfinek miért jó a házasság, milyen előnye származik belőle manapság?
2016. márc. 3. 20:32
 38/67 anonim ***** válasza:
63%

Miért kellene, hogy előnyökről szóljon ez? Normális emberek nem előnyökért, pénzért házasodnak. Az már önmagában is elég kellene legyen, hogy szeretitek egymást, egymással akarjátok leélni az életeteket, bíztok egymásban, és a kapcsolatban, nem kerestek mást, és ezért hivatalosan egymás családtagjaivá, férjjé és feleséggé váltok.

Tudod fiatal korban járogattunk, randiztunk, felnőtt, felelősségteljes emberként meg házastársam van.

2016. márc. 3. 23:22
 39/67 anonim ***** válasza:
100%
"Miért kellene, hogy előnyökről szóljon ez?" - hát, mert az ember valamit általában valami okból csinál, a cselekvéseinek oka szokott lenni. Olyant szokott tenni, amitől jobb lesz az élete, olyant önként nemigen, amitől változatlan vagy rosszabb...
2016. márc. 4. 03:00
 40/67 anonim ***** válasza:
100%

A házasság egy elavult intézmény, amire akkor volt szükség, amikor még a nők nem dolgozhattak és muszáj volt egy férfihoz kötni az életüket, aki alatt szolgálva eltartottak lettek.

Ma ez már nem jellemző, sőt egy nő akár többet is kereshet, mint egy férfi, mégis maguk a nők tartják életben ezt a maradi szokást, arra hivatkozva, hogy a házasságtól több lesz egy kapcsolat. Nem, a kapcsolat pontosan annyi lesz, amennyit a két fél belead. Ha nem tisztelik meg egymást, akkor a házasság miatt sem fogják.

Aki számára belefér a megcsalás, a lelépés és a kisemmizés, az ugyanúgy meg fogja tenni házasság alatt is, ilyen emberrel viszont nem kéne kezdeni. Pont.

Az a baj, hogy a nők annyira erőltetik a házasságot, hogy már ők maguk is elhiszik, hogy többet érnek akkor, ha "elvették" őket. A hacacáré dinóm-dánom többmilliós lagziról már nem is beszélve.

Értelmes ember nem köti össze az életét minden jöttmenttel még akkor sem, ha nem hivatalos, gyereket meg főleg csak azzal vállal, akit érdemesnek tart arra, hogy közösen neveljék fel. Ehhez nem kell senki jóváhagyása, csak puszta józan ész.

De mit várok az olyanoktól, akik szerint egy házas nő értékesebb, mint egy élettársi kapcsolatban élő????

Írom mindezt 35 éves nőként, 11 éves kapcsolatban, 2 gyerekkel, mialatt a házas barátnőim sorra elváltak és apuka b..szik gyerektartást fizetni...

2016. márc. 4. 09:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!