Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik szerint a házasság csak egy papír, azok miért nem hajlandóak házasodni?
Egérút, kiskapu, ahogy tetszik.
A hozzáállás a lényeg.
"Nem akarok házasodni" "Az csak egy papír" típusú ember:
Amikor majd megunom a páromat, sokkal egyszerűbben és gyorsabban le lehet lépni, ha csak együtt élek vele.
Vagy együtt maradnak, vagy nem.
Házasságpárti ember:
Megtaláltam azt akit kerestem, vele akarom leélni az életem, nem keresek mellette mást, ezért hivatalossá tesszük a kapcsolatot.
Lehet hogy nem sikerül élethosszig, de ez már nem a házasság intézményének a hibája.
Mellesleg a válás semmivel sem több, mint az élettársi kapcsolatok felbomlása, pusztán csak utóbbiak nagy része nincs dokumentálva, követhetetlenek az ilyen viszonyok. Legalábbis a nagy részük, ezért nem kapnak akkora hangot. Ennyi.
"Amikor majd megunom a páromat, sokkal egyszerűbben és gyorsabban le lehet lépni, ha csak együtt élek vele.
Vagy együtt maradnak, vagy nem." - na de pot ez az, ami nem igaz. Ha nincs közös gyerek, közös vagyon, akkor a házasság felbontása is plusz néhány óra max, amit bőven ellensúlyoz, hogy annak megvan a bejáratott útja, módja, az ember az egészet végül is rábízhatja az ügyvédre is... az élettársnak meg lehet, hogy nincs tárgyalás, de a konfliktust magának kell felvállalni.
Ha meg már van közös gyerek, a gyermekelhelyezési és tartási per az tök ugyanaz. Ha meg közös vagyon is van, akkor az élettársi vagyonmegosztás komplikáltabb a házasságinál, mert meg kell állapítani a vagyonhoz való hozzájárulás arányát is...
Szóval ez az "élettárs fogja csak és lelép" ez egy TÉVHIT.
Utolsó, dehogy, a válóperen csak a felperesnek kötelező a személyes megjelenés, az alperes megteheti, hogy vagy ügyvédet küld (jobbik eset), vagy füle botját se mozgatja...
Szóval ebben az esetben kifejezett mázlija a nőnek, hogy nem voltak összeházasodva - mert akkor még a válás miatt is kergethetné a férjét...
Nekem amúgy alapvetően tök mindegy, ki hogy éli az életét. Csak ne tőlem kérjenek magyarázatot arra, miért nem akartam barátnő maradni egész életemben. Mert nagyon nem fogom magyarázni. Nekem az összebútorozás mint életforma egyszerűen kevés.
Hogy más mit csinál, az ő dolga.
Amúgy pont pár napja olvastam itt egy olyan kérdést, amiben a hölgy megkapta a párjától, aki nem volt a férje, hogy mivel nem házasok, és a lakás a férfié, bármikor kirakhatja az utcára. - És megteheti. Nesze neked élettársi kapcsolat. Pedig voltak gyerekek is...
Igen házasságban is le lehet lépni, csak ott számon lehet kérni a lelépett felet. És meghatározott szabályok szerint zajlik az egész válóper (főként az anyagiakra gondolok). Együttélés esetén a számonkérés már sokkal bonyolultabb.
"Utolsó, dehogy, a válóperen csak a felperesnek kötelező a személyes megjelenés, az alperes megteheti, hogy vagy ügyvédet küld (jobbik eset), vagy füle botját se mozgatja...
Szóval ebben az esetben kifejezett mázlija a nőnek, hogy nem voltak összeházasodva - mert akkor még a válás miatt is kergethetné a férjét..."
A két válaszod ellentmondásban van, mert a nőnek nem kellene kergetni a férjét, ugyanis elválhat úgyis, ahogy írtad az első mondatban, hogy a férj nincs jelen.
Igen, de ez csak abban az esetben, ha feleknek vannak kiskorú gyermekei és nem egyeztek meg az anyagiakban.
Ha nincs gyerkőc és megegyeztek egymás közt a felek vagy 3 éve bizonyíthatóan külön élnek és a gyerek(ek) elhelyezését is megoldották, lezárul a válás első körben.
Tehát vitás esetekben van többkörös válás. De ha azt nézzük együttélés megszakításakor is lehetnek vitás kérdések és akkor megint a bíróságon kötnek ki és még a közösen szerzett vagyont is bizonygatni kell (ami biztosan lehet többkörös), akkor szerintem az együttélés a problémásabb, mert még több feszültséggel jár viták esetén (arról nem is beszélve, hogy amig még jól működik a kapcsolat mennyi előnye van a házasságnak az együttéléssel szemben /a családjogban megtalálható minden/.)
Vagy pedig olyan módon kell együttélni, hogy mindenről el kell rakni a számlákat, hogy ki mit vett és akkor nem lesz probléma, de pl. számomra ez elég idegőrlő lenne.
Ha meg ezt nem csinálják mondjuk felújítás esetén vagy bútorvásárláskor és csak az egyik fél pénzéből van akkor a másik fél, akinek a tulajdona a lakás, az mondhatja, hogy bocsi de ez az enyém, mert az én lakásomban van.
És akkor még nem beszéltünk a gyerekek nevéről, hogy ki az apa, öröklésről, stb. ami válás esetén egyértelmű, de együttéléskor már pl. sok mindenről nyilatkozni kell. Na, ekkor lesz igazán sok a papírmunka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!