Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rendbe jöhet ez még?
Nem vagyunk házasok, de édes mindegy ez szerintem a helyzetünkben, csak a kategória miatt írtam de szerintem ide tartozhat a kérdésem.
Évek óta ismerjük egymást, 3 éve komolyabbra fordult, összeköltöztünk, gyereket várok.
Semmi probléma nem volt a vállalásával, ő is akarta talán ő is vetette fel előbb.
Tudom hogy ingadozóbb a hangulatom, több mindenen kaptam fel a vizet de nem váltam házisárkánnyá a hormonok miatt. Csökkent a nemi életünk mert folyton elaludtam illetve fáj is, de nem hittem volna hogy ebből baj lesz. Azt hittem tudja hogy ez ezzel is jár, hogy tud várni míg minden ugyanolyan jó lesz. Csak annyira nem ezt vártam tőle. Megcsalt valami huszonegykét éves lánnyal.
A lány hívott fel, ő borította a bilit hátha akkor komolyabb lesz a kapcsolatuk azaz elhagy engem, tudott a lány arról is hogy terhes vagyok..
A párom nem tagadta, elmondta mióta, azt mondta megszakítja a kapcsolatot vele, hogy nem akarja hogy emiatt vége legyen, nem akarja hogy emiatt a közös gyerekünket külön neveljük. Én biztos voltam hogy vele akarom leélni az életemet, még mindig szeretem, a gyerekünket várom, el se tudtam képzelni hogy meg kell fordulnia a fejemben valaha hogy szétmegyünk.
De meg lehet ezt bocsátani? Elég az hogy szeretem, hogy együtt terveztem vele a jövőmet, hogy nemsokára megérkezik a kisfiunk? El lehet ezt felejteni, tovább lehet lépni ezen? Mindig gyanakodni és félni fogok ezután?
És ő tovább fog lépni, vagy mindig benne lesz alternatívaként hogy mással is legyen ha valami miatt nem működik köztünk? Hűséges fog maradni ha folytatjuk?
Mi lesz a kicsivel? Alapból egy szétment családba érkezzen, vagy egy talán megjavuló talán nem kapcsolatba?
Ismertek, vagy van közületek itt bárki aki megtudott egy megcsalt kapcsolatot menteni? Vagy elmentetek inkább egy ilyen helyzet után? Örülnék ha valaki segítene, nem akarom ismerősökkel megbeszélni ezt..

Utolsó két hozzászólónak : Én sem vagyok annak a híve, hogy dobjuk ki egy működő kapcsolatot egy botlás miatt, de itt én is azt mondtam, hogy készülhet kérdező, hogy egyedül nevelje a gyerekét.
Hogy miért?
1. Felesleges azt elemezni, hogy mit hibázott a nő. A nő terhes, ami nem mentség persze minden hibára, de azért terhes nőt csalni a leggusztustalanabb dolog. Legjobb barátnőmet a férje akkor hagyta ott, mikor barátnőmnek gerinc daganata volt. Barátnőm utólag megbocsátott, én azóta sem. Tudom, a terhesség nem egyenértékű ezzel, de kérdező élete egyik legnagyobb kihívásaval néz szembe, testi, lelki változásokon megy keresztül, ocsmány dolog ilyenkor csalni
2. A fiúnak nem egyszeri botlasa volt, hanem randizott, kapcsolata volt.
3. Ti kérdező szavaiból úgy érzitek, hogy leendő apuka küzd azért, hogy vissza fogadják? Elkoltozott, közölte kerdezovel, hogy gondolkodjon. Egy ilyen eset után kB a falat kéne kaparnia, virágot küldenie, szerenadoznia (ok, tudom, hogy ez túlzás, de értitek mire gondolok) itt van ilyen?
4. Azért itt nem arról van szó, hogy húsz év kapcsolat után félrement valami. Ez a kapcsolat az ELSO, a legelső (!) kihívást nem bírta ki. Még meg sem született a baba, még nincs éjszakai nem alvás, még nincs munka után hulla fáradtan játszás, főzés, nincs második gyerek, ide-oda rohanás.. Mi lesz később, amikor egy terhességi jóval nagyobb kihívások lesznek?

Utolsò 61es vagyok, nekem pl semmi bajom nem lett volna ha csak flörtöl sőt, nem vagyok prűd nem tartottam soha senkit póràzon, tudom hogy egy idő utàn jól esik nõnek is fèrfinak is ha tetszik a pàrjàn kìvül màsnak is, sőt hiszem hogy az otthoni kapcaolatnak ez jót is tesz de azèrt nem odàig kell eljutni hogy a a farkinca màsba csúszon be ( ès ez fordítva is igaz).
Persze megjavítható, de valjuk be egy szülès utànni àllapotban mimor èjszakànkènt 3órànkènt kell kelni mèrni fertõ4lenïteni, aggódni a kicsièrt ès mèg a hormonok is tombolnak piszok nehez mègna kapcsolat megmentèsèe is energiàt keresni, èpp túlèlèsi harcot vív az anya ès mikor pihennj tudna akkor is azon kell agyalni vajon mit csinàl a pàrja, àtèltem...Ilyenkor elgondolkodtató biztoy megèri e a dolog...
Ès ahogy föntebb is írtam ha egy buli utàn megesett èjszaka lenne biztos azt mondtam volna megèrdemeli hogy kibèküljenek elfelejtsèk a dolgot...de ez nem ennyi volt, azèrt azokat a talikat le kellett beszèlni, szeevezni, többször eszèbe kellett volna jutnia a csalàdjànak nem egyszeri buntudat...randik alatt mièrt nem jött rà ki a fontos?Tudom nehèz egy kismamàval, de talàn ugyan olyan nehèz ha nem nehezebb egy babàval.

Nem akarok vitatkozni, megis keptelen vagyok megallni... Nektek is igazatok van, valoban nagy az eselye annak, hogy ez megismetlodik majd. De akkor se ertem, hogy varazsgomb nelkul honnan tudjatok olyan nagyon biztosan, hogy ez igy lesz?! MIERT NEM KAPHAT MASODIK ESELYT annak erdekeben, hogy a baba egy hianytalan csaladba szulethessen? mIERT NEM BIZONYITHAT az apuka? Az, hogy lelepett, mit bizonyit? Azt, hogy lesz^rja a problemat, vagy netan azt, hogy egy 8 honapos terhes anyukat nem akar azzal terhelni, hogy otthon marad es hosszu orakon, napokon keresztul vitatkoznak, veszekednek? Ez volt a legjobb megoldas, hogy eltunt onnan a pics^ba! Virag, szerenad, persze! Ez majd segit, hiszen azok is ezzel etetik a lanyt, akiknek eszuk agaban nincs megvaltozni. Inkabb egy rohadt korot ne vigyen a kerdezonek, de gondolja komolyan, mint hogy viragokkal arassza el ot, dde csak kepmutato legyen. Itt kb 95%ban azt valljatok, hogy ki kellene dobni a pasit, de egy valos helyzetben, ha ez veletek tortenne, akkor alig lenne egy-ket ember koztetek, aki a mostani tanacsai szrint cselekedne. Szerintem igen is megerdemel egy utolso lehetoseget a pasi:
- terhes novel ezt tenni undorito, de a babavaras lelkileg sokkal jobban megviseli a ferfiakat, mint a noket
- nem azert lepett le es kuldte oda a sajat testveret, hogy elkerulje a problemat, hanem igen is felvallalja azt, hogy egesz eleteben a fejere fogja hanyni a hibajat a testvere. Nagyon is "hosiesen" felvallalta a f_szsagat a sajat csaladja elott
- nem konyorog, nem nyavajog, nem azzal akar visszajutni a kerdezohoz, hanem hagyja, hogy befolyasolas nekul a kerdezo dontse el, hogy tud-e benne ujra bizni
Nem fogom a pasi parjat, nem lehet buszke magara, dde adni kell egy eselyt ennek a baba erdekeben, hogy ne egy csonka csaladban nojon fel!

Ahogy ültem és hallgattam, valahol meg is értettem és nem is. Azt hiszem az a beszélgetés előtt nem is éreztem igazán hogy mennyire csalódott vagyok..
Nem tudom milyen lesz a jövőnk, tipikusan az a történet jutott eszembe amikor lebeszélnek valakit az öngyilkosságról, majd miután energiával teli elmegy hogy rendbe rakja az életét megkérdik a lebeszélőtől, hogy de mi lesz ha mégse úgy lesz ahogy mondtad neki, az illető pedig azt mondja hogy az az ablak akkor ugyanúgy ott lesz.
Azt hiszem nem veszítek semmit ha megpróbálom. Ennyit megérdemel a kapcsolatunk, ha pedig nem fog menni akkor ugyanúgy szakíthatok.
Még egyszer köszönöm a válaszokat mindkét válasz érvelése sokat segített.

Mi volt az érvelése?
Ne haragudj, de érdekel, hogy aki ennyire gerinctelen, az mégis mivel "mosakodik"?

Tudom hogy felelős vagyok a gyermekemért, de pont ez nem zárja ki hogy esélyt adjak annak hogy együtt maradjon a családja
Nem akarom úgy felnevelni nyilván hogy csak miatta vagyunk együtt, vagy hogy a szülei nem egy családként élnek, csak együtt laknak ilyen olyan indokkal. Nyilván kialakulhat az egészből egy passzívan rossz helyzet is, de nem fogom hagyni hogy addig fajuljon a helyzet. Ha úgy látom jobbnak szétmegyünk, anyagilag nem vagyunk egymásra szorulva. A pici születése után első gyereknél ember és kapcsolatpróbáló időszak jön, ha nem akarja annyira rendbe tenni félre akar lépni, akkor az lesz neki a legalkalmasabb időpont, hiszen mint írtam anyagilag megteheti, ha nem akar kitartani mellettem akkor az hamar ki fog derülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!