23 évesen egy csőd az életem, annyira kilátástalan
minden. Rendbe jöhet még minden? Vagy már soha többé
nem élhetek rendes életet?
Figyelt kérdés
Előttem nincs semmi, a hátam mögött meg csak kudarcokat hagytam. Elkezdtem két egyetemet, de mind a kettőről kirúgtak. Nem tanultam semmit szinte, mert nem érdekelt. 0 befektetett energia. Ennyit is kaptam vissza. A családomra már nem támaszkodhatok, támaszkodhatnék gondolom, de már én nem akarok. Tényleg nincs semmim. Minden nap saját magamat ölöm, a kudarcaim, sikertelenségem miatt. Eddig volt bennem remény, de a mai nappal úgy érzem már elveszett. Van egy tervem ezek utánra is, de már..félek. Nem tudom mi lesz. Fogalmam sincs mit tegyek. Félek hogy úgy végzem, mint egy hajléktalan. Mit is tudnék még mondani. Csupa rossz tulajdonság jut eszembe, ha magamra gondolok. Persze most depresszív állapotomban vagyok, így mégtöbb. Gondolom most túl sötéten látom a helyzetet, de ez akkor is egy nagy gödör.
Nagyon zavar, hogy a velem egykorúak már az egyetem vége felé vannak, vagy van valami munkájuk. Még azoknak is, akik tényleg buták. De én már ilyet nem is mondhatok valakire. Mert ezekszerint pont én vagyok az. Nem bírom elviselni ezt a szégyent.
2011. nov. 22. 15:35
2/29 A kérdező kommentje:
Úgy érzem vége. Elkéstem. Persze az élet megy tovább, és úgyis lesz valahogy.
2011. nov. 22. 15:37
3/29 anonim válasza:
Szija...
Figyelj ne gondolj negatív dolgokra csak a pozitív dologra!
Menj el egy egyetemre és tegyél le egy diplomát amit eddig is akartál,utána jöhet egy másik diploma de tanulj próbálj célokat kitűzni az életedben!És ne tépd magad azon hogy nem sikerült idáig valami, írtad hogy van egy célod leírod ? és fiú vagy lány vagy? Mindig van kiút!! :)
14/L
2011. nov. 22. 15:40
4/29 anonim válasza:
Én 30 éves nő vagyok, tanult, de sajnos kirúgtak a munkahelyemről. Tehát munkanélküli vagyok. Se gyerekem, se férjem, se vagyonom, se lakásom. Szóval? Szedd össze magad! Elég volt az önsajnálatból!!!!
2011. nov. 22. 15:40
5/29 anonim válasza:
Akkor keress inkább munkát! Nekem nincs egyetemi/főiskolai végzettségem, s 23 éves vagyok. 3 éve dolgozom, mert nem élünk olyan anyagi körülmények között, hogy fizetni tudjunk egy egyetemet... csak akarni kell! gondold át, hogy mi érdekelne, és keress fel egy pszichológust is!
2011. nov. 22. 15:42
6/29 anonim válasza:
Légy kitartóbb, amit elkezdesz, azt fejezd is be. Ha ilyen könnyen feladsz mindent, ráadásul ilyen fiatalon, akkor tényleg nem fog semmi sikerülni. Amúgy én is 26 évesen vagyok másodéves főiskolán...)
Nehogy azt hidd, hogy a te helyzeted a világon a legrosszabb... Egyszerűen csak légy kitartó és küzdj a céljaidért. Más nem fog tálcán eléd tenni mindent, amit épp szeretnél (max. akkor, ha marha gazdag leszel, de azt is el kell valahogy érned).
2011. nov. 22. 15:42
7/29 anonim válasza:
előző voltam figyelj én most 14 éves vagyok és 7.es miközben nekem 9.esnek kellene lennem,2 évet szalasztottam és? bevallom sokáig szégyeltem hogy én még csak 7.es vagyok,de kit nem izgat?? ami nem késik nem múlik.. :)ha most leteszel egy diplomát akár 25-27 éves korodban végzel hidd el örülni fogsz te neki hogy: huu ezt is elértem a célomat !! :)
2011. nov. 22. 15:44
8/29 anonim válasza:
Igen, ezt kell mondani ilyenkor, h elég az önsajnálatból, fel a fejjel...de tényleg, akkor mihez kezdjen az ember, ha ott tart, h (mint az előző válaszoló is, aki 30 éves) munkanélküli, nincs semmije, nincs kire támaszkodnia? Így hogy legyen elképzelése , hogy építse a jövőjét, ha nincs hol elkezdeni? Én is itt vagyok 24 évesen, van diplomám, de sehová sem vesznek fel. Kimennék külföldre, de ahhoz is sok megtakarított pénz kell. Csak hát nincs miből félrerakjak. Így én is eléggé kilátástalannak érzem az életemet és legszívesebben feladnám, már az öngyilkosság is eszembe jutott...
2011. nov. 22. 15:47
9/29 anonim válasza:
Tanulj előbb szakmát, amiből meg tudsz élni, kapsz ösztöndíjat. Ha nincs ilyen, akkor munkavállalás, reméljük sikerül.
2011. nov. 22. 15:49
10/29 anonim válasza:
mindenkinek vannak kudarcai. De ezek mgtörténtek, vége, szokták mondani hogy a múlt alakít át minket olyanná amilyenek most vagyunk. Amik voltak régen azok megtörténtek ennyi, nem tudod visszafordítani amit tehetsz levonod a következtetéseket és mész tovább. Menj társaságba, barátokhoz, és ami a legfontosabb éld az életed tovább. Nem mindenkinek van egyeteme főiskolája, nem a papír tezsi az ember. Menj keress magadnak munkát, vmi csak lesz. Ha más nem hát elmész takarítani amíg nincs más. Nagyon sok huszonéves van elég rossz munkakörbe dolgozik, a lényeg hogy ideiglenes legyen amíg nem találsz vmi jobbat. Attól hogy sikertelen voltál még nem jelenti azt hogy az is maradsz, de ez rajtad múlik, gondold végig a dolgaidat és lépj tovább, vannak olyanok amik nálad is roszabb helyzetbe vannak és mégis élik rendessen az életüket
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!