Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 23 évesen egy csőd az életem,...

23 évesen egy csőd az életem, annyira kilátástalan minden. Rendbe jöhet még minden? Vagy már soha többé nem élhetek rendes életet?

Figyelt kérdés
Előttem nincs semmi, a hátam mögött meg csak kudarcokat hagytam. Elkezdtem két egyetemet, de mind a kettőről kirúgtak. Nem tanultam semmit szinte, mert nem érdekelt. 0 befektetett energia. Ennyit is kaptam vissza. A családomra már nem támaszkodhatok, támaszkodhatnék gondolom, de már én nem akarok. Tényleg nincs semmim. Minden nap saját magamat ölöm, a kudarcaim, sikertelenségem miatt. Eddig volt bennem remény, de a mai nappal úgy érzem már elveszett. Van egy tervem ezek utánra is, de már..félek. Nem tudom mi lesz. Fogalmam sincs mit tegyek. Félek hogy úgy végzem, mint egy hajléktalan. Mit is tudnék még mondani. Csupa rossz tulajdonság jut eszembe, ha magamra gondolok. Persze most depresszív állapotomban vagyok, így mégtöbb. Gondolom most túl sötéten látom a helyzetet, de ez akkor is egy nagy gödör.
2011. nov. 22. 15:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
72%
Én vagyok az előző 30 éves. Nekem sem könnyű, mégsem merülök el az önsajnálatban! Miért is tenném? Igen, kilátástalan néha minden, de vannak akiknek még az sincs mint nekem. Vagyis az a kevés sincs. Vagy ott vannak akik súlyos betegek, és sorolhatnám. 23 évesen már nem úgy kéne gondolkozni mint egy kisgyerek: jaj de rossz nekem, valaki vígasztaljon meg, mondja meg mit csináljak. Fel kéne nőni nem?
2011. nov. 22. 15:52
 12/29 anonim ***** válasza:
52%

Fel a fejjel!

Nincs az a gödör, amit ne tudnál mélyebbre ásni!

2011. nov. 22. 15:59
 13/29 anonim ***** válasza:
48%

kevés akaraterő + hatalmas önsajnálat. egy kis szikráját látom, hogy nem akarod rosszul végezni, még egy kicsi lökés kell talán, hajrá! ;) a családod pedig biztosan mindenben segít... folytasd az egyetemet, kezdj újat, akár menj ki külföldre (ha ott vagy, lehet a sulit sem kell befejezni, próbálj ott helyben melót keresni, úgy könnyebb - erasmus programok másra nem jók)

szóval még van esélyed h ne csövesként végezd, úgyh szedd össze magad gyorsan! :)

2011. nov. 22. 16:00
 14/29 anonim ***** válasza:
40%
Kudarcok? :)Inkább csak hisztis unalmas majom vagy.. Fel kell nőni, nem szenvedni állandóan.. Miféle kudarcaid voltak? Semminek nem úgy mentél neki, hogy maximumot hozol.. Lúzer vagy, meg is érdemled, hogy szenvedj.
2011. nov. 22. 16:03
 15/29 anonim ***** válasza:
48%
Örülnél hogy péznelik a szüleid a taníttatásod! Sok tehetséges ember tanulna de nincs rá pénze, te meg tojsz rá. Szégeld magad önsajnálat helyett!!!!
2011. nov. 22. 16:09
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
keress munkát mind1 mit rajtad most bármilyen munka segíthet hogy lekösd magad és ne agyalj annyit javaslom menj külföldre az kizökkent az tuti én is kint élek...és ugyanebben a cipőben voltam mint te se pénz,se élet csak az önsajnálat de beleugrottam és örülök neki!
2011. nov. 22. 16:10
 17/29 anonim ***** válasza:
17%
Teljesen egyetértek a 30 éves nővel,én ugyan ebben a helyzetben vagyok, sőt én tanultam is volna,csak lehetőségem nem volt rá!
2011. nov. 22. 16:15
 18/29 anonim ***** válasza:
86%
Én 21L vagyok és még csak jövőre fogok érettségizni, mert hülye fejjel otthagytam a sulit, aztán rájöttem, h nem kellett volna és most visszamentem. Szerintem nem vagy lekésve semmiről, ha úgy érzed az egyetem nem menne hiába vágnál bele akkor valami szakmát végezz el. És majd ha a családod is azt látja, h azok a célok amiket kitűztél magad elé érdekelnek és fektetsz beléjük energiát, biztos visszanyered a bizalmukat.
2011. nov. 22. 16:21
 19/29 anonim ***** válasza:

Minden ismerősömnél sz*rabbak az eredményeim.Munka,család,végzettség és még sorolhatnám milyen szempontok alapján.És ki a sz*rt érdekel? :D

Szerintem legyen valami terved.Ha már nem jársz suliba menj el dolgozni.Ha bejutottál egyetemre,akkor valamilyen nyelven csak beszélsz.Ha nem,akkor hajrá tegyél le egy min.középfokú nyvizsgát,vagy akár kettőt is és menj ki külföldre.:-)Jót fog tenni a környezetváltozás.

Többre is mész külföldi tapasztalattal mint itt diplomával pályakezdőként.

2011. nov. 22. 16:58
 20/29 anonim ***** válasza:
lehet hogy érettségi utáni technikummal még könnyebben is el tudsz helyezkedni. vagy valami 1-2 éves felsőfokú szakképzés valamelyik egyetemen. azok nem vészesek. én most fogok diplomázni. gimiben is buktam már meg, meg itt is kihagytam fél évet, de ez csak a saját hibám. sokszor éreztem hogy feladom, de ez szerencsére nálam nem tart sokáig, hamar összekapom magam a durci helyett, mert rájöttem hogy csak hülyeségek miatt b.szom el a dolgaim néha, pedig az egyetem sokkal jobban ment mint a gimi :)
2011. nov. 22. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!