Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nők, ti természetesnek érzitek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, ti természetesnek érzitek, ha az életeteket nagyrészt a férfi finanszírozza?

Figyelt kérdés
Annyiszor látom magam körül,hogy minimális jövedelemmel rendelkező vagy munkanélküli nők a világ legtermészetesebb módján várják el a jó keresetű párjuktól, hogy elhalmozza őket mindennel. Ti ezt normálisnak tartjátok? Az oké, hogy ilyenkor nyilván a férfi fizeti nagyrészt a muszáj költségeket, hiszen a nőnek nincs annyi. De hogy valaki, aki önállóan legfeljebb vegetálni tudna, hetente ruhát vásároltasson magának, és drága nyaralásokat tervezgessen...

2014. dec. 25. 23:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
93%

Én viszont éltem hosszú, boldog házasságban.

Az életben eszébe nem jutott egyikünknek sem, hogy ki keres többet, az nem odavaló kérdés.

(azt hiszem én keresetem jóval többet: -a családnak!)

Persze vannak élősködő nők / férfiak, - de én nem látom, hogy valóságban ez a kérdés olyan sűrűn vetődne fel.

Akik már házasságot is kötnek, ennél kicsit mélyebben akarják a másikat.

2014. dec. 26. 08:40
 42/81 anonim ***** válasza:
65%

Minden ember, kapcsolat és házasság is más.

Én jóval többet keresek tanár feleségemnél. Soha egy percig nem éreztettem ezt vele, mert nem magamnak keresek, hanem nekünk, a családomnak, hogy nekünk jobb lehessen. Mindent megadnék a gyerekeinknek. Ha cipőt vesz azt a közös pénzünkből veszi. Ha megtervezi a nyaralást- telelést, akkor azt is a közös pénzből teszi.

Ha nagyon sarkítani szeretnénk, akkor én teszem az anyagi javakat a családunkhoz, ő pedig minden mást. Miatta lett otthon a házunk. Mikor megismertük egymást, még csak 12 évesek voltunk, rá 10 évre jöttünk össze. Együtt jutottunk idáig, közös erőből.

Nekem személy szerint nem is kellene olyan nő, aki ennyire feminista. Igazából, nem hiszek az egyenrangúságban, csak az egyenjogúságban. Nálunk működik, mert mindkettőnknek ez a jó.

41/F

2014. dec. 26. 09:03
 43/81 anonim ***** válasza:
62%

Én jóval kevesebbet keresek a férjemnél.

Bár az egyetemen ismerkedtünk meg, később ő sokkal többre vitte, mármint anyagilag. Több millió a havi bevételünk. Nem érzem magam eltartottnak.

Semmit nem veszek természetesnek az életben, így nem lehet élni. Hálásan, alázattal, józanul igen.

Mi egy család vagyunk és még nagyon sokan így élnek körülöttünk.

Más kérdés, hogy senkinek nincs beleszólása, joga ítélkezni meg pláne nem. Eddig két emberrel hozott össze a sors, aki a szemembe mondta azt amit te leírtál, Kérdező. Egyik sem ismert minket és egyik sem volt ilyen helyzetben mint mi.

2014. dec. 26. 09:16
 44/81 anonim ***** válasza:
18%

Én egy koliban élek a párommal, de szülői támogatás nem nagyon áll mögöttünk, úgyhogy elkezdtünk diákmeló után keresgélni. Neki sokkal hamarabb összejött, mint nekem. Az a kb 3 hét, míg én otthon ültem a fenekem, ő meg melózott, maga volt a pokol.Egy kitartott, eltartott p!csának éreztem magam, és ebből alakult ki olyan szituáció is, hogy zokogtam neki, hogy nem érek fel hozzá, nem tudok beleadni a közösbe, stb.

Szóval én ezt eleve nem viselném jól.

Viszont ha a párom mondjuk havi szinten keresne 300 ezernél többet, lehet én is beérném annyival, hogy otthon háziasszonykodom.

Azért nem éri meg ilyen kérdéseket feltenni amúgy, mert neked fogalmad nem lehet, milyen a kapcsolatuk. Ismerek olyan nőt, akire szintén illik a leírásod, otthon van, vásárolgat, nincs munkája... és mindezt azért, mert a pasi megmondta neki, hogy nem szükséges dolgoznia.

Tök felesleges mások életén csámcsogni.

2014. dec. 26. 09:19
 45/81 anonim ***** válasza:
73%
Kedves 33-as aki idézett engem :) Ne saját magadból indulj ki kérlek :) Nem ülök egész nap otthon és pasizok,meg sorozatokat nézek, de már ne is haragudj meg, hogy leülök netezni, ez normális, te is azt teszed..de mindegy is mert te jobban ismered az életünket, mint mi magunk. A helyedben nem áskálnék más életvitelében, hanem a sajátommal törődnék.
2014. dec. 26. 09:59
 46/81 anonim ***** válasza:
59%
Bár én még csak 18 éves vagyok, úgy érzem, megosztom a tapasztalatomat én is. :) Másfél éve vagyok együtt a barátommal, első kapcsolatom. Mi mindig úgy költekezünk, hogy egyszer az egyikünk fizet, utána következő alkalommal a másik. Ha mégis nagyobb összeget fizet valamelyikünk, akkor a másik a következő két alkalmat fizeti. Nem engedném meg, hogy mindig ő fizessen, mert nagyon kellemetlenül érezném magamat. És szerintem ez így van rendjén. Persze szép gesztus, ha meghív valamire és ő fizet, de akkor következőleg én fizetek. :)
2014. dec. 26. 10:56
 47/81 anonim ***** válasza:
49%
Nem tartom normálisnak, magától értetődőnek meg főleg nem, de ha közösen megbeszélnénk, hogy így fogunk élni, mert a férfi megteheti, hogy eltartson ÉS szereti azt a munkát, amivel ilyen jól keres, akkor igazából nem zavarna, hogy javarészt, vagy teljesen az ő keresetéből élünk, elvégre nem csak a pénz az egyetlen dolog a világon, ami egy pár, család működéséhez kell. Mondjuk én már mondtam is a férjemnek, hogy ha a harmadik gyerek után nem is megyek vissza dolgozni a munkahelyemre, akkor is itthonról mindenképpen dolgozni fogok, így legalább végre lesz időm a szakmámban megjelenő szakirodalmakat olvasni, szakszövegeket fordítani, esetleg publikálni is, vagy kutatásban részt venni. Sajnos most nem a szakmámban dolgozom, viszont ha nem fogok dolgozni, tudok majd ezekkel is foglalkozni. Na szóval, ha nincs abból gond, hogy ki keresi a pénzt, mert így is, úgy is közösnek érzi mindenki, akkor szerintem ebből nincs gond, de én speciel a tétlenséget nem bírnám elviselni. Azt igen, ha nem keresek pénzt, vagy nem sokat, de az már nagyon zavarna, ha semmi hasznosat nem csinálnék.
2014. dec. 26. 11:01
 48/81 anonim ***** válasza:
44%
Az én környezetemben a nők nagy része vagy otthon van a gyerekekkel, háztartást vezet, vagy esetleg besegít a családi vállalkozásban, ha van. Csak az alsóbb rétegekben látom azt, hogy a nő egyszerre dolgozik 40 órában, egyedül vezeti a háztartást, többnyire egyedül neveli a gyerekeket is (mert hát a férfinek ugye nem ez a dolga). Mivel én nem ilyen környezetből jöttem, a páromnak is elmagyaráztam már párszor, hogy az ő dolga vinni valamire, neki kell karriert csinálni, mert én nem fogok, nem lehet egyszerre karriert csinálni, 2 gyereket felnevelni (amit szeretnék), háztartást vezetni (ráadásul tisztaságmániások vagyunk), én ezek mellé maximum egy részmunkaidős állást fogok bevállalni, valószínűleg azt sem az amúgy elég stresszes szakmámban. Ha meg annyira azt akarja, hogy a szakmámban dolgozzak, heti 40-45 órát és a karrieremre koncentráljak, akkor nem lesz gyerek, mert én nem leszek hétvégi anyuka, aki soha nem ér rá a gyerekeire, mivel tudom milyen az, mikor a 8-10 éves gyerek egyedül fekszik otthon betegen és az anyját csak a munka (nálunk a vállalkozás volt) foglalkoztatja. És igen, azért mert megszülök két gyereket és felnevelem őket tisztességben (mert tisztességben nem csak azt jelenti, hogy elmegy az iskolába, utána meg beül a számítógép elé és így megy el a nap), megérdemlem, hogy finanszírozzák a kiadásaimat vagy legalább egy részét. Így megy ez évezredek óta, nincs ebben semmi rossz. Az ingvasalás meg a pelenkacsere sem kisebb munka, mint egy irodában dolgozni alkalmazottként, csak más a kettő.
2014. dec. 26. 11:19
 49/81 anonim ***** válasza:
49%

"a páromnak is elmagyaráztam már párszor, hogy az ő dolga vinni valamire, neki kell karriert csinálni, mert én nem fogok, nem lehet egyszerre karriert csinálni, 2 gyereket felnevelni (amit szeretnék), háztartást vezetni (ráadásul tisztaságmániások vagyunk), én ezek mellé maximum egy részmunkaidős állást fogok bevállalni, valószínűleg azt sem az amúgy elég stresszes szakmámban."

Oké, hogy amíg kicsik a gyerekek nem lehet, de utána? Amikor már óvodás korúak 4-ig így is, úgy is az óvodában, majd később az iskolában ülnek. Akkor mit csinálsz majd otthon a félmunkaidős állásod mellett, malmozol?

Miért csak a te feladatod lenne a háztartás, ha mindketten dolgoznátok?

Aztán majd koppansz egy szép nagyot, amikor a párocskád otthagy, mert ha olyan beállítottságú, hogy karrierre vágyik, lehet egyszercsak értelmesebb nőre is fog vágyni, mint egy egész nap otthon heverésző lusta tehénre, aki csak a hisztit veri, hogy ő ugyan nem fog többet dolgozni... de hát ízlések és pofonok. Ne kényelmesedj bele.

2014. dec. 26. 11:24
 50/81 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásaitokat! Látom, sokan még mindig nem értitek a kérdés lényegét, vagy én nem fogalmazok elég tisztán. Egyáltalán nem ítélem el, ha egy családban a férfi az egyetlen kereső. Ez mindig két ember döntése. Nekem is van olyan barátnőm, akinek jól keres a férje, és megbeszélték, hogy barátnőm legyen a háttér, ő biztosítja a otthont, dolgoznia már nem kell. Szóval ezzel tényleg nincsen semmi bajom. Viszont barátnőm sem volt előtte szegény, önállóan is képes volt megteremteni mindent, amire szüksége volt, nem a férjhez menést használta arra, hogy anyagi jellegű álmait beteljesítse. Számomra az visszás, amikor valakinek az anyagi vágyai köszönőviszonyban sincsenek sem a saját keresőképességével, sem a családi hátterével, így aztán kifog magának egy jól kereső pasit és kibájolog belőle mindent, amit szeretne ("vegyük meg még ezt a rucit, lécci" stb.). Nem elfogadja, hanem elvárja a jómódot, amiben azelőtt soha nem volt része, és egyedül nem is lenne.
2014. dec. 26. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!