Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem felelőtlenség ha egy nő elhagyja a párját egy kisgyerekkel, csak mert a férfi egyszer félrelépett?
Nem tudom miért olyan nehéz elképzelni, hogy működhet jól egy kapcsolat akkor is, ha egyszer vagy többször az egyik vagy mindkét fél csalt.
Már csak azért sem értem, merthogy ez a valóság.
Számtalan pszichológiai kutatást csináltak ezzel kapcsolatban, és meglehetősen egységes az eredmény. Ha jól emlékszem, 80%-ában, de biztosan több mint a házasságok felében legalább egyszer, legalább az egyik fél csalt. És a közhiedelemmel ellentétben ebben a tekintetben nincs lényeges különbség a férfiak és a nők között. Ez van.
Nekem ebből úgy tűnik, hogy
1. vagy nincs közvetlen, szoros összefüggés a megcsalások és a tartós párkapcsolatokban élők boldogsága között
2. vagy a hosszú távon párkapcsolatban élők döntő többsége boldogtalan.
Azok akik azt mondják, hogy nem nagy ügy a megcsalás azok kicsit el vannak tévedve. Abban igazuk van, hogy működhet egy nyitott kapcsolat, miért ne működne, működik is. De itt van egy orbitális méretű "DE". Ezekben az esetekben nem beszélhetünk "csalásról" ugyanis mindkét fél nyílt lapokkal játszik. Ellenben egy "hagyományos" kapcsolatban a közös megegyezés az, hogy csak egymással vannak. Ezek után megcsalásnál nem konkrétan a szex a "baj", hanem az amit képvisel. Vagyis a másik semmibevételét, lenézését, hazugságot. Aki ezek után megbocsát, az egyszerűen elismeri ezt.
Hát aki csak ennyire tartja magát, csinálja.
44. A megcsalás nem jár automatikusan a másik semmibe vételéve, lenézésével, hazugsággal.
Volt olyan, hogy pont úgy csaltak meg, ahogy írtad, semmibe vett, lenézett, szemembe hazudott. De egyáltalán nem a szex jelentette a semmibe vételt, lenézést, hazugságot! Hanem a módja, ahogy csinálta. Ebben az esetben se nem háborodtam fel, még csak nem is fájt. Csak csodálkoztam, hogy hogyan létezhet ekkora pofátlanság.
Volt olyan is, hogy legkevésbé sem nézett le, nem is vett semmibe, olyan nagyon nem is hazudott. Na ez nagyon fájt. Megszűnt "a csak ketten vagyunk egymásnak érzés". De túl is jutottam rajta rövid időn belül. Nem vagyunk csak ketten, ez tény, de messze én vagyok a legfontosabb. Nem is volt ezzel semmi baj utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!