Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos a kollégáim felháborodása, tényleg nem kellene a férjem mellett lennem ebben az esetben?
A férjemet megműtik december közepén. Ez már 2-3 hónapja kiderült, akkor kivettem 4 nap szabadságot (kedden megbeszélés az altatóorvossal és a sebésszel, szerdán lesz a műtét aztán a csüt-péntek). Azóta egy kolléga felmondott egy másik pedig terhes lesz, így ketten kiestek.
A kollégáim szerint nem fair, hogy én ennek ellenére a férjemmel akarok lenni. Szerintük felesleges ennyi napot kivennem, mert felnőtt ember, tud beszélni az orvosokkal, a műtét sikere nem azon múlik hogy ott ülök-e a folyosón, aztán meg úgyis csak feküdni fog. Annyira meg csak jóllesz, hogy kimegy és megmelegíti magának az ebédet. Ha meg nem, így járt.
Én ragaszkodok ehhez a 4 naphoz, a férjem mellett szeretnék lenni.
Igazuk van a kollégáimnak?
Egész nap ott leszel nála a kórházban 4 napig?
Ha ilyen rossz a helyzet a munkahelyen, akkor szerintem beszéld meg velük, hogy bemész reggel doolgozni, akkor a kórházban úgyis fürdetés, vizit, stb zajlik, és délután bemész hozzá, estig ott lehetsz.
Tudja fene, én pl. nem szeretem ha ott ülnek az ágyam mellet, amikor kórházban vagyok. Persze mi is kint ültünk a folyosón mind a 4-5 alkalommal mikor a lányomat műtötték.
Nekem elég annyi, hogy hozzanak hazait, mondják el a híreket, aztán mindenki menjen a dolgára. Inkább én igyekszem haza...
A műtét 10kor van, 2,5-3 óra, aztán meg szeretném várni, míg felébred.
Másnap már hazaengedik vagy a reggeli vagy a délutáni vizitnél.
Szerintem senkinek sincs teljesen igaza.
Az altató orovssal meg a sebésszel elég, ha a férjd beszél, illetve a mütétnél sem kell ott lenned.
Ha azonban csütörtök-pénteken már hazaengedik, akkor arra a két napra jogos, hogy otthon legyél vele, amennyiben a mütét olyan, hogy nem tudná magát ellátni. Ha ezek a két napon még a kórházban van, akkor böven elég, ha meglátogatod este.
(mert ugye nem mindegy, hogy esetleg egy anyajegyet szednek le, vagy eetleg gerincmütétje lesz)
Ha csak egy sima kis rutinműtétről lenne szó, ami után rögtön mehet haza és feküdnie se kell, akkor érteném, de gondolom valami komolyabb baj van, ha már feltetted a kérdést. Nincs igazuk, és külön nem szép tőlük hogy egy ilyen nehéz helyzetben csak még egyet rúgnak beléd. Az igaz, hogy azzal nem segítesz, hogy csak ülsz kint a folyosón, de az utána levő napokban ki fog neki segíteni, ha te dolgozol?
Ne foglalkozz velük, ha a főnököd elengedett, nekik semmi közük hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!