Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anti-alkoholista esküvőt talált ki unokatesóm menyasszonya. Az meg milyen?
nem értem, miért gondolja a legtöbb válaszoló azt, hogy az alkohol-fogyasztás egyenlő a részegséggel?? Talán ők csak így tudnak inni?
Komolyan mondom: nekem 1-2 pohár bor segít lazulni, pláne ha buliban vagyok. NEM szoktam részeg lenni, nem iszom magamat filmszakadásig, de mi a gond a kulturált alkoholfogyasztással és azzal, hogy tényleg feldobja a bulit? Hm?
Komolyan azt kell gondolnom, hogy akik csak azt szajkózzák: "én alkohol nélkül is jól tudom érezni magamat", azok közül nem néhánynak komoly problémái vannak..... igen, az alkohollal.
(Na, kíváncsi vagyok, hányan veszik magukra. Mindegyiket mosakodásnak tekintem majd, vagy álszentnek. Egyik se nagy dicsőség :D)
Jöhet a piros kéz, teszek én rá...... :)
A másik kérdésben már kifejtettem a véleményem, hogy ez mekkora hülyeség. Aki inni akar, az fog. Vagy átugrik valamelyik kocsmába, vagy hasonló helyre, vagy egy italboltba, vagy visz magával italt. Tehát semmi értelme az egésznek.
Amúgy meg ha van olyan vendég, aki jobban szereti mondjuk a bort, mint az anyoncukrozott vacakokat, az ásványvizezhet végig. Értelmesebb lenne, ha lenne kétszeri kínálás, ott mindenki vehetne egy-egy 3cl-s vagy 0,5 dl töményet, meg lenne néhány üveg bor és sör az asztalokon és ennyi. Ettől még senki nem menne a falnak, de akinek jólesne egy-két pohár ital a vacsora mellé, az megihatná.
Másrészről az is hülyeség, hogy senki nem fog mulatni, vannak, akiknek ehhez nem kell inni. Persze azok, akik szégyenlősebbek, félénkebbek és csak akkor oldódnak fel, ha már ittak egy kicsit, lehet, nem fognak táncolni, de egyáltalán miért lenne mindenkinek kötelező mulatni?
Azért mondjuk furcsa hozzáállás, hogy "te, meg te, meg te gyere el, mert összeházasodunk és bulit akarunk, járulj hozzá, öltözz ki szépen, hozz ajándékot, de készülj fel, hogy lesz..rjuk, hogy te mit szeretsz enni, inni, csak az lesz, amit mi szeretünk, ez a mi napunk, te mosolyogj, táncolj, tapsolj, mulass, ünnepelj minket, ha nem tetszik, kotródj haza!
Igenis ha valaki megtisztel minket a jelenlétével, a legkevesebb, hogy próbáljuk úgy intézni, hogy ő is jól érezze magát. Tehát ha mindenki antialkoholista, akkor jó ötlet egy ilyen lagzi, de ha vannak, akik szeretnének inni, akkor néhány üveg sört, bort, vagy pezsgőt illik felszolgálni.
Szerintem a magánügyük. A mi esküvőnkön ugyan volt alkohol, de nem amiatt éreztük jól magunkat.
A barátnőm férje alkoholizmusból szabadult, és a szülei mégsem értették, hogy nem akarnak alkoholt az esküvőn.
Szerintem szerepzavar van: akit meghívtak, az érezze magát megtisztelve, mert ha valami, az esküvő a párról szól.
És ha az én száraz esküvőmön megjelennél alkohollal, akkor a jólneveltségem sem tartana vissza attól, hogy megkérjelek: távozz.
Az esküvőn a pár a főszereplő, de nem tudom, honnan alakult ki manapság az az egoista nézet, hogy a vendég "csak" egy vendég, érezze magát megtisztelve, hogy egyáltalán meghívták. Persze, megtisztelő a meghívás, de ez nem ilyen egyoldalú. A pár is érezze magát megtisztelve, hogy a vendég elfogadja a meghívás.
Tehát a vendéget is illik figyelembe venni és nem pöffeszkedni!
Ezt még régen természetesnek vették az emberek, csak mára korcsosult így el a világ.
Szerintem ez nem elkorcsosulás. Az elkorcsosulás az, ha (mint sokszor régen) olyan ruhába öltöztek, azt hívtak meg, azt ettek-ittak és ott, ahol mások megmondták, mert úgy kellett lennie, függetlenül attól, hogy a párnak mi esett volna jól.
Nem minden pasztellszínekben játszó, romantikus dolog, szép és jó, ami régen volt.
És azért nem a világ vége, ha egy esküvőn nincs alkohol. Vagy ha valakinek igen, azt irigylem.
Én nem romantikusan látom ezt, nem olyan nagyon régről beszélek, hanem még a mi korosztályunkról. Egyébként tényleg nem a világ vége, ha nincs alkohol a lagzin, bár érdemel belegondolni fordítva: ha a pár nem szereti az üdítőket és a lagzin csak alkoholos italok és ásványvíz lenne felszolgálva, biztos sokan húznák a szájukat.
Mindegy, mindenki máshogy látja. Én, mint vendéglátó, azért valamilyen szinten mindig figyelembe vettem a vendégeimet is, úgyhogy ilyen kikötéseket nem tennék, mert sok értelme tényleg nincs. Mindegy, nem vagyunk egyformák és mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!