Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A felesegemnel alkoholista lehet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A felesegemnel alkoholista lehet?

Figyelt kérdés

Minden este iszik ugy 2 pohar bort vagy egy uveg sort.

Es ma reggel lattam, hogy palinkat ivott a kavehoz (kb 3cl lehetett).

Sokszor mondtam neki, hogy ne igyon, de faradt sokat dolgozik es csak igy tud piheni.

Sajnos en nem dolgozok egy eve (tanulok), ezert a felesegem nem tudja / nem akarja ott hagyni a munkajat amit szinte gyulol.

Keress masmunkat, de igy nehez (10-12 orat dolgozik).

2014. márc. 19. 13:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
13%
Ha már csak így tud pihenni, akkor alkoholista. De mindegy minek hívjuk, most még le tud szokni, ha sürgősen orvoshoz megy. Pár év múlva reménytelen lesz és annyi az életének.
2014. márc. 19. 14:00
 2/22 anonim ***** válasza:
91%

Igen, lehet.

Ennyiből mi nem tudhatjuk.

2014. márc. 19. 14:01
 3/22 anonim ***** válasza:
54%

Ha nincs bűntudata a pia miatt, akkor nem alkoholista, szimplán iszákos. Erről azt kell tudni, hogy ugyanannyit iszik mint az alkoholista, csak le..rja, jogosnak gondolja, mert neki ennyi jár.

Mindenképpen jó úton jár afelé, hgoy teljesen tönkre tegye az életeteket.

Te nem tudsz neki besegíteni? Ha mindketten vállalnátok könnyebb munkát, ő pl. 8 órában, te meg hatban, akkor is meglenne a pénz, de nem az ő terhe lenne minden.

Te miért nem dolgozol tanulás mellett? Az írottakból és a gondokból nem gondollak annyira fiatalnak titeket.

2014. márc. 19. 14:10
 4/22 anonim ***** válasza:
78%

sokan nem találnak örömet az életben és olyankor sokan nyúlnak akármilyen pótcselekvéshez (akár a cigi, vagy hűtlenkedés, vagy akármi)

az a baj, hogy ezek csak a boldogság pillanatnyi ILLÚZIÓJÁT teremtik meg, de az emberi agy maximálisan elhiszi, hogy ettől jobb az adott pillanatban.

ha már ezen a ponton tart, akkor igen, függő.

de mit is mondott egy füves erre? "ez azért van, mert az életben semmi nincs." és néz kérdőn, várja az ellenérveket.

és mit is lehetne mondani?

te mit tudnál a feleségednek mondani kérdező?

2014. márc. 19. 14:19
 5/22 anonim ***** válasza:
83%

Tanulás mellett is lehet dolgozni. Nem csodálom, hogy fáradt, ha még téged is ő tart el.

Ő keres másik munkát? te is keress valamit. Én is munka mellett diplomáztam és nem büfészakon.

A megivott mennyiség még nem sok, mondhatni minimális, viszont baj lehet belőle, ha növeli az adogat.

2014. márc. 19. 14:22
 6/22 anonim ***** válasza:
49%

"Ha nincs bűntudata a pia miatt, akkor nem alkoholista, szimplán iszákos."

Ez hülye, ne hallgass rá.

2014. márc. 19. 14:22
 7/22 anonim ***** válasza:
60%

Kedves 6. Én vagyok az a hülye.

Ezt amit írtam, nem én találtam ki, pszichológustól hallottam.

Apám alkoholista volt. Minden nap bántott a bűntudata miatt, ezzel igyekezett a gyengeségét leplezni. Titokba ivott, mert szégyellte. Erre mondják, hogy alkoholista. Csoportok is vannak, ahol többen végre beismerhetik egymásnak és önmaguknak a függőségüket, amit annyira szégyellnek.

Anonim iszákosokról ugye még nem hallottál.

Én ismerek iszákos embert.

Naponta 1x , de heti 2-3 alkalommal 2x issza magát mata részegre. Kocsmát üzemeltet, sör és metaxa nélkül még nem láttam. 1 évig dolgoztam ott.

Ő iszákos. Se neki, se a feleségének nincs gondja ezzel az életvitellel, nem szégyelli, nem bújkál, nem titkolja, sőt néha azt érzem még valahol büszke is rá. Én mondjuk rosszul voltam tőle, de ez más kérdés. Neki egy percig nem okozott lelki megpróbáltatást a helyzete.

No mindegy a sok hülye pszichológus nem tudja mit beszél. Remélem az irónia hallatszott. Ha nem tudsz valamit járj utána, kérdezz meg szakembert, mielőtt másokat pocskondiázol.

2014. márc. 19. 14:33
 8/22 anonim ***** válasza:
62%

megjegyzem én meg pont azt hallottam az alkoholistákról,

hogy nemhogy "a pia miatti bűntudat miatt bántanak" hanem pont, hogy a saját felgyülemlett agressziójukat, vagy akármi másukat kiadhassák, azért isznak! hogy mindezeket kiélhessék és könnyű legyen az alkoholra fogni, ahelyett hogy felvállalnák saját magukat.

a büntető törvénykönyvben nem véletlenül kap súlyosabb büntetést az alkohol befolyásolta elkövető.

valahol ez sugallja is, hogy nem akar tettei következményeiért felelősséget vállalni, iszik hát előtte.

2014. márc. 19. 14:43
 9/22 anonim ***** válasza:
90%
Ihat valaki akármennyit, ha nem hajlamos a szenvedélybetegségre, akkor nem válik a szó szoros értelmében alkoholistává, de semmi nem is különbözteti meg őt egy alkoholistától, ha minden nap fogyaszt.
2014. márc. 19. 14:58
 10/22 A kérdező kommentje:

Mit mondanek a felesegemnek?

Azt, hogy vannak gyerekeink akikrol gondoskodnunk kell es a szuleinket is tamogatjuk, szamit nekik az az 5-10ezer ft havonta!

Es azt, hogy ez egy atmeneti allapot es majd jobb lesz.

2014. márc. 19. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!