Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vegyem rá a férjemet?
figyelj ő így beszél, mikor megismerted
csak most a gyerek miatt zavar? félsz, hogy leparasztozzák, ugye ez a baj???
Ha így fogadtad el őt, akkor ne akard átnevelni.
A kisfiad megtanulja tőled is és az apjától is a szavakat. Aztán ha megkérdezi, hogy miért mondjátok másként, akkor elmondod neki, hogy ahonnan az édesapja jött, ott tájszólásban beszélnek.
Kedves 3-as!
MINDENÜTT tájszólásban beszélnek.
Kérdező a helyedben örülnék, ha a gyerekem szépen tudna magyarul beszélni. És ez alatt azt értem, hogy ha ismerne nyelvjárásokat.
A köznyelvet majd megtanulja közösségben.
Felfogod, hogy a sajàt szerettedet szégyenled holmi idegen senkik miatt? Emberek, ennyire primitìv az " evolúciò csúcsa"? Az agyam eldobom komolyan, akkor legalàbb nem fogok különbözni az àtlagtòl...,
Amúgy elàrulom, nem nevelõdik bele a gyerekbe, én is helyesen ejtem a szavakat, pedig körülöttem sokan nem...
Szerinted gázul beszél a férjed? Ha nem olyan hangsúllyal ejti h direkt parasztosan hangozzon, semmi baj nincs vele.
A fiatok meg nyugodtan megtanulhatja azt is, ha oviba/iskolába megy, elmondod neki szépen, hogy ott hogyan illik beszélni.
Ne legyél emiatt elkeseredett.
Elõìtéletes seg.gfej lehet hogy nem vagy, de nagyon agyhalott ,ha azt hiszed amiért kiìrod majd nem pontoznak le :D
Màr csak azért is... ;)
Ez egyáltalán nem gáz! Az ismerőseim közül is többen így beszélnek, és soha nem jutott eszembe, hogy ezt "paraszt tájszólásként" azonosítsam, vagy lenézzem őket... úristen...
Szerintem az a gázos beszéd, ha valaki cigány szavakat kever a magyar nyelvbe (csaj, duma, séró), vagy pláza-szlengben beszél (telcsi, köszcsi, vegyigyümi)... a tájszólással semmi baj nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!