Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beteg gyermek kontra házasság?
A szituáció a következő:
negyvenes házaspár, évek óta próbálkoznak, az orvosok nem találtak okokat a gyermektelenségre, most végre megtapadt a magzat. Viszont a vizsgálatok szerint nem lesz egészséges.
A férj el akarja vetetni, az asszony nem, viszont a férj kijelentette, hogy vagy a baba, vagy ő. Az asszony azt mondta, hogy ez a baba is nehezen jött össze, valószínűleg nem lenne esélye saját gyermekre.
Lehet itt igazságot szolgáltatni? Igaza van a férjnek, hogy nem akar beteg gyermeket, vagy igaza van az asszonynak, hogy ha beteg is, de végre saját gyereke lesz?
A gyerek végtaghiányos, a jobb lába nem fejlődött ki, és az egyik karja csak félig van meg. Már mindenféle ultrahangon voltak, és öt orvos ugyanazt mondta.
Már a negyedik hónapban vannak, és az orvosok azt mondták, hogy ilyen esetben lehet később is elvetetni, mint a 12. hét.
Sajnos azt kell mondanom, hogy ebben az esetben a férfi gondolkodik józanul.
A testi fogyaték csak egy dolog, de általában szellemileg is sérültek az ilyen rendellenességgel született gyerekek.
Nem kárhoztatnék életre szóló szenvedésre egy gyereket se csak azért, mert én akarom. Önző hozzáállás ez jelen esetben.
Mi lesz vele 20 év múlva?
Miért nem fogadtok egy kisgyereket örökbe? Annyi árva, szeretetre éhes kicsi van. Miért nem adtok egy esélytelen kicsinek lehetőséget a boldogságra ahelyett, hogy csak a saját jelző miatt /idővel/ állami gondozásra szoruló saját lehessen.
Szóval már tudják előre, hogy semmilyen szempontból nem lehet teljes életű baba. A testi fogyatékosság miatt ráadásul még szellemi fogyatékossága is kialakulhat, szülés közben komplikációk, szív és légzésproblémák....
Nem is értem,mit lehet ezen gondolkozni.Nem önzőségről van itt szó, hanem szülői idiotizmusról.
A feleség azt hajtogatja, hogy ha nem szüli meg ezt a babát, akkor lemondhat a saját babáról, örökbefogadni nem akar.
A férj pedig az ötlettől is irtózik, hogy az ő gyereke "nyomorék" legyen.
Én friss kismamaként mondom, hogy nem tartanánk meg, tudva, hogy ilyen súlyos fogyatékkal érkezne.
38/N
"Nincs igazatok! Én is tudom, mert volta családba beteg gyerek! De ez nem megoldás!"
Akkor mi a megoldás?
Szülje meg, és betegen, ép gondolatok nélkül magatehetetlenül vegetáljon egy tolókocsiba? Az jó lesz neki? Az a megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!