Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság pro/kontra?
Számomra a polgári esküvő csak képmutatás, megfelelési vágy, mert ez a társadalmi norma.
Ezért esküdtünk mi csak templomban, Isten színe előtt. Minket nem érdekel az állam, meg az elvárás, mert MI szerelemből tettük. ;)
#2 akkor tehát nem is vagytok férj és feleség
én nem akartam, mert valóban csak egy papírnak tartom, de a párom szerette volna, így a gyermekünk kb 6 éves korában beadtam a derekam
Aki csak egyutt el valakivel, az szamomra nem tobb, mint az aktualis baratno. En ennel tobb vagyok, feleseg, hazastars. Jogilag es tarsadalmilag is. Nekunk ez fontos, es a gyermekeink szamara is jobb.
A hazassag nem papir, hanem ket gyuru, egy elkotelezes, a kozos szeker tolasa, ved- es dacszovetseg. Fel mertuk vallalni a hazassagot, mert nem felunk attol, hogy igy nehezebb meglepni, ha nem mennenek jol a dolgok. Egymashoz akartunk tartozni, es ez a hazassagon kivul nem igazan lehetseges. Az pedig, hogy a jegyzo ad egy papirt, hogy valakik egyuttelnrk, szamomra vicc kategoria :D ha ennyire felnek a papirtol, a jegyzo altal adott nem olyan fellemetes? :D
De kulonben az en hazassagom ugy is felertekelodik, hogy ma mar kevesen merik bevallalni, igy ertekesebb :) mint a dragako :)
Es igen, igy teljesedik ki a kapcsolat, hogy jogilag es tarsadalmilag is egyutt vagyunk es osszetartoznuk.
Kellenek a szertartasok, lepcsofokok az egeszseges tarsadalomban, akik ezt kihagyjak, azoknak kimarad valami nagyon fontos. En sajnalom azokat, akik ebbol kimaradtak.
"#2 akkor tehát nem is vagytok férj és feleség"
Jogilag nem. Csak Isten színe előtt, valahogy nekünk ez fontosabb volt, mint az anyakönyvvezetős változat. Amíg egy házasság felbontható, addig számomra nem hiteles az egész.
Amiket a 4-es írt, azért tartom fontosnak. Szerintem nagyban megkönnyíthet bizonyos dolgokat, jogilag tiszta helyzet. Bizonyos előnyöket csak a házasok élvezhetnek.
A nagy lagzi, pénzszórás nekem sem vágyam. Én egy kis meghitt "két tanús" esküvőre vágyom, utána egy ebéddel. :)
Arra, hogy nehezebb elválni: Szerintem 10-20 év után azoknak is nehéz "elválni" akik nem házasok. Akkor is rendezni kell, hogy kinek mi jár, gyerekekkel mi lesz, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!