Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok. Házasság...

Mit gondoltok. Házasság kontra együttélés?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek erről! Egy főiskolai dolgozathoz lenne szükségem rá.
2013. nov. 20. 14:34
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Keress vissza, a sok ezer kérdés csak elég lesz...

Még hogy dolgozat :D Magas lehet a színvonal, ha gyk-ról készülsz. Nem inkább vitát akarsz? Hihetőbb lenne.

2013. nov. 20. 14:37
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
Ha valaki hivatalosan a párja hozzátartozója akar lenni, anyagilag, jogilag is közösséget akar vállalni vele, annak jobb a házasság. Aki inkább önállóbb akar maradni ilyen téren, neki jobb az együttélés (gondolom, itt nem hivatalos élettársi kapcsolatra gondolsz, hanem ahogy írtad "sima" együttélésre).
2013. nov. 20. 14:38
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Ez nagyjából a 1289919643258. ilyen kérdés.
2013. nov. 20. 14:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Különélés házassággal egy többférjű kultúrában.:)
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell beszélni és kész. Van, aki házasságban képzeli el az életét, van, aki nem. Probléma csak akkor van, ha a felek elképzelései különbözőek.
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha itt kérdezel, akkor ennyi erővel magad is kitalálhatsz véleményeket, mert a GYK minden, csak nem hiteles forrás.
2013. nov. 20. 14:46
 7/9 zabmester ***** válasza:
100%
A mindennapok terén szerintem nincs a kettő között különbség. Én a magam részéről majd szeretnék házasságot is, de nem tartom anélkül elképzelhetetlennek a közös életünket. Úgy értem, megvan az, hogy milyen esküvőt szeretnénk, viszont amíg erre nincs pénzünk, addig nekünk tökéletesen megfelel az is, hogy "csak" együtt élünk, másmilyen esküvőt nem szeretnék, csak azért, hogy elmondhassuk, hogy mi házasok vagyunk.
2013. nov. 20. 15:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, teljesen egyénfüggő. Én pl nő létemre nem szeretnék férjhez menni, viszont a párom meg el szeretne venni. Amúgy nála inkább a szülők és a vallás miatt fontosabb, valamint, hogy látja, hogy körülötte sokan már házasok/vagy fognak.

Nekem a házasság talán olyan, hogy az emberek csak így képesek kifejezni mennyire szeretik egymást és így mutatják meg másoknak, hogy ők összetartoznak. Szerintem ők nagyon furának gondolják, ha vki pedig nem házas, "mert milyen már, hogy ezek csak együtt élnek? Mikor lesz már esküvő? Nem lesz? HŰHA!(rossz nézés hozzá)"

A másik meg, hogy így 'több joguk' van(persze nem minden téren). Ez a bejegyzett élettársi kapcsolatra is érvényes.

A 'csak' együttélésnél, meg szerintem azt gondolják, hogy ennek bizony bármikor vége lehet és nincs semmi kötöttség!

Szerintem ugyanúgy van(főleg gyermek esetén), csak nincsenek válási papírok.

Érdekes lenne összevetést is csinálni, hogy Mo-n hányan házasodnak ill házasodtak az emberek és régi szerint kéne felosztani.

Amúgy ez szerintem ez nehéz kérdés. Én pl nem értem azokat, akik kb egy év ismertség után összeházasodnak, mert ez nekik szinte kötelező momentum.

Számomra már-már szinte derogáló, hogy férjhez menjek.

2013. nov. 20. 15:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Házasság pszichés és jogi teljes elkötelezettséget jelent, akarnak egymásról gondoskodni, a vagyont a másiktól sem féltik.

Élettársi kapcsolat sokszor pszichésen vagy vagyoni okokra visszavezethetően lazább kapcsolat. Sokszor áll mögötte az a tudat, hogy nem akarja magát vmilyen oknál fogva teljesen átadni a másiknak. Sokszor pont a vagyonközösségtől félnek, válásnál esetleg nagyobb veszteség éri a házasságban élőket. Az élettársak nagyon büszkék sokszor arra hogy nincs papírjuk, és bizony sokszor még az élettársi vizsonyt igazoló papírjuk sinc meg!!!

Nézz utána:

Fontos változás van 2014. márciustól a házasságban öröklésnél. Szerintem pont azért mert a házastárs is örököl gyerekrészt kevesebben fognak házasságot kötni. Nagy a rizikó, hogy gyerekvállalás előtt v. éppen túl korán hal el az egyik házastárs és az új szabályok sokfelé szórják szét a vagyont.

2013. nov. 20. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!