Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beteg gyermek kontra házasság?
A szituáció a következő:
negyvenes házaspár, évek óta próbálkoznak, az orvosok nem találtak okokat a gyermektelenségre, most végre megtapadt a magzat. Viszont a vizsgálatok szerint nem lesz egészséges.
A férj el akarja vetetni, az asszony nem, viszont a férj kijelentette, hogy vagy a baba, vagy ő. Az asszony azt mondta, hogy ez a baba is nehezen jött össze, valószínűleg nem lenne esélye saját gyermekre.
Lehet itt igazságot szolgáltatni? Igaza van a férjnek, hogy nem akar beteg gyermeket, vagy igaza van az asszonynak, hogy ha beteg is, de végre saját gyereke lesz?
Mit értünk betegség alatt?
Azért a kérdés megítélése szempontjából nem mindegy, hogy mondjuk egy mozgássérült, vagy egy súlyos értelmi fogyatékos gyerekről van-e szó.
szia!
Sok olyan család az ismerősöm, ahol beteg gyermek van. Dolgoztam is fogyatékos gyermekekkel.
Megértem az asszonyt, de a férjnek adok igazat.
Az asszony nem gondol arra, hogy mi lesz akkor, ha már ő nem lesz. Akkor ki vigyáz majd a gyermekre? A bentlakásos intézmények sincsenek ingyen. És ki tudja, hogy bánnának ott vele.
Az sem mindegy, hogy mennyire beteg a baba. Megérné a felnőttkort? Testi vagy szellemi fogyatékos lenne? Esetleg tartós súlyos , végül halálos betegség, amiben csak a fájdalma lenne?
Sok mindent mérlegelni kell.
Pl egy down kóros gyerekkel/fiatallal simán együtt lehet élni, élvezi is az életet.(ha nem túl beteg a szíve)
Nehéz döntés, és megértem az anya ragaszkodását. De a gyerek életét is végig kell gondolni, mivel magáról nem fog tudni gondoskodni, testvére meg nem lesz!!
Hát egy életet kioltani nem bűn?
Mit tehet az a gyerek, arról hogy beteg?
Nem 100%,hogy beteg, nem?
És az anya érzésére senki sem gondol???
Egyetértek az előttem szólóval!
De a férjét is meg lehet érteni.
Aki nem tudja, mennyire meg tudja keseríteni egy beteg gyermek az ember életét, és hogy a család minden tagjának az életét, az nyugodtan vállalja.
A 40es szülők hirtelen 50-es,majd 60asok lesznek és nem tudják majd ellátni a beteg gyermeket, akiről egyelőre nem is lehet tudni, hogy élete végéig gépekhez kötött,speciális ellátásra szoruló lesz, vagy értelmileg fogyatékos,de testileg nem....
Eleve patthelyzet a koruk miatt és a gyermek betegsége miatt is.
A válaszom úgy gondolom érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!