Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Élettársi kapcsolat vs házasság? Pro-kontra.
Én fiatalon házasságpárti voltam, aztán befürödtem az első házasságommal (nem passzoltunk össze, viszonylag normális válás volt). Utána már nem akartam többet házasodni, mert egy házasságban akkor is megpróbálják megoldani a dolgokat mondván "mert házasok vagyunk", amikor már rég veszve van minden. Ezt mondjuk lehet pozitívan is nézni, hogy nem olyan könnyű kilépni egy házasságból és ez nagyobb elkötelezettséget is ad, nézőpont kérdése.
Aztán találkoztam életem szerelmével és összeházasodtunk mindössze fél év után. Ez a házasság már sok olyat adott, amit egy kapcsolattól nem várhat el az ember. Sokkal nagyobb biztonság, megnyugvás, elmélyültebb érzelmi kapcsolat, mélyebb megértés. De szerintem ez nem házasság vs kapcsolat kérdése, hanem egyik vs másik partner. Van akivel működik, van akivel nem.
Most tökéletesen boldogok vagyunk, most várjuk első babánkat.
Nálunk is ugyanaz mint az elsőnél, annyi különbséggel, hogy mi 6 éve vagyunk együtt.
Biztos lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy az anyagiakra nem lehet fogni.Pedig igen!
Nem 2 forint az esküvő, a család nagy és csak harag van belőle ha valakit nem hívunk meg.Vagy mindenki ott lesz, aki kell, vagy senki.Olyan sebtében, esküvőnek csúfolt,gyorsan lezavart ceremóniát meg nem akarok.Polgári+egyházi+vacsi.(Mert ha másnak jár szép esküvő,szép ruhával, akkor nekem is.Nem baj ha sokat kell rá várni, a párom hál'Istennek megérti és egyetért velem abban, hogy a papír nem boldogít.)
Régi értékeket preferálunk mindketten a Párommal, számunkra ez az Élet rendje, hogy amint lehet összeházasodunk (pont mához egy évre a 3. évfordulónk előtt 3 hónappal). Fél év után összeköltöztünk, de számunkra az a normális és mindkettőnk alapvető vágya, hogy házasságot kössünk.
Eszünkbe sem jut másként tenni, így sajnos nem tudom megmondani miért van így. Azt hiszem így szocializálódtunk, pedig mindkettőnk szülei elváltak.
24N 31F
Maunika, az élettársam... Ez olyan cigányos.
Szerintem az élettársi kapcsolat nem döntés (az a házasság volna), az éppen a döntés elmaradása. Együtt élnek, és ha nem válik be, akkor olcsóbb a szétköltözés. Gyakorlatilag már eleve úgy mennek egy kapcsolatba, hogy nem örökre és nem komolyan gondolják. Ezért eleve kudarc az élettársi viszony. Meg cigányos is.
Érdekes, hogy többen a házasság mellett a komolyságával érvelnek. Ez nem csak azért lep meg, mert itt a gyakorikérdéseken is hihetetlen mennyiségű kérdés van a válásokkal kapcsolatban, hanem azért is, mert jelenleg a válások aránya 45% felett van, továbbá több, mint a felében már kiskorú gyermek is van. Hol itt a komolyság?
Az élettársi kapcsolat szerintem éppen hogy nem a cigányságra jellemző, de most ebbe ne menjünk bele, mert a kérdés nem erre vonatkozott.
Esetleg írhatnak olyanok is, akik élettársi kapcsolatban vannak és nem terveznek házasodni, szóval nem egy átmeneti állapot az anyagiak miatt. Nyilván a házasságpártiakat könnyebb megérteni, mivel az a bevettebb szokás.
Köszönöm az eddigi válaszokat és a továbbiakat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!