Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Élettársi kapcsolat vs házasság? Pro-kontra.
Kérdező, amit ismerek statisztikai adatokat, azokat 4-5 éve olvastam, és azokat a házasságokat, illetve élettársi kapcsolatokat hasonlította össze, ahol van legalább 1 közös(en nevelt) gyermek is, gondolom, mert az utóbbi körben arról van adat, így ez az összehasonlítható. Mindkettő átlagos tartama 15-16 év közé esett, ha jól rémlik, 1 hónap többlet volt az élettársi viszonyok javára, ami ugye statisztikailag nem szignifikáns eltérés. Szóval elmondhatjuk, hogy az emberek válási hajlandósága nem korrelál azzal, hogy a kapcsolatuk élettársi vagy házastársi, és a nevelt gyermek(ek) számára egyik vagy másik forma sem biztosít nagyobb vagy kisebb stabilitást, secko-jedno:)
Szóval úgy tűnik, hogy a házasságkötés kapcsán tényleg egy olyan eseményről van szó, ami van, akik számára fontos, és van, akik számára meg nem az, de ez nem a kapcsolat felvállalásával függ össze, hanem magával az eseménnyel.
Egy különbség van, a házasságban átlagosan nagyobb a gyermekvállalási hajlandóság, de ez meg nagyrészt abból jön, hogy sok átfedés van a házasságot preferáló csoportok, meg az eleve nagyobb gyermekvállalási hajlandósággal bíró csoportok között. (lásd pl. ténylegesen vallásosak)
Egyébként mi 15 éve élünk együtt, és nem is tervezünk házasságot. No nem azért mert ne akarnánk "holtomiglan-holtodiglan jóban és rosszban", egyszerűen azért, mert egyikünk sem vallásos, ergo az egyházi szertartás szóba sem jönne, én meg kvázi-anarchistaként az állam "áldására" sem tartok igényt, és a párom is valahogy így van ezzel... de nem vagyok elvi házasság-ellenes se, azt gondolom, hogy ez az adott két ember magánügye, döntése.
Valaki nagyon minuszolja a valaszokat.Nem ertem miert nem lehet elfogadni, ha valaki csak az egyuttelest, vagy a hazassagot kedveli.
Amikor osszekoltoztem a parommal megegyeztunk, hogy csak egyutteles lesz.Igy kiprobaljuk egymast, kitapasztaljuk a masik jo es rossz tulajdonsagait.Ha pedig hosszu evek mulva is kellunk egymasnak, na akkor majd lehet hazasodni.
Most 6 eve vagyunk egyutt, boldogan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!