Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kezdjek a férjemmel? Miért most kattan be?
A történet röviden a következő. Én egyetemista vagyok, levelezőn végezek idén, suli mellett dolgoztam, amíg lehetett.
A párommal úgydöntöttünk semmi akadálya annak, hogy összekössük az életünket, meg is tettük. Nem sokkal az esküvő után megfogant a kislányunk, aki mostmár 2 éves nagylány. Gyesre mentem a várandósságom utolsó hónapjaiban, illetve 1,5 évet itthon voltam a lánykával, ezzel jól össze tudtam egyeztetni a sulit, illetve a szüleink is rengeteget segítettek.
Szeretnék még tovább tanulni, mesterképzésre menni. A munkahelyem támogatja (szellemileg és anyagilag is nem kevéssel), eddig a párom is támogatta, a családom is támogatja. Bevétel kiesést nem jelent a családunknak, csak némi plusz időt részemről, amit nyilván a családi életünkből kell elvennem, de ez eddig sem okozott különösebb problémát.
Június végén diplomázok, most a napokban pedig felvételiznem kellene, amire meghatározott témakörökből kell készülnöm. A kislányunkat kivettük a bölcsiből, a nagyszülőknél "wellnessezik" a héten. A páromtól csak egy kis nyugalmat kértem.
Most úgy alakult, hogy pont betegszabin van itthon és egésznap nyaggat, vagy ha nem, akkor zenét hallgat, csörög-zörög, csapkod (pl. mert magára kell főznie). Előre megbeszéltük, hogy ez a hét nekem nagyon fontos, mégsem hagy tanulni. Azt mondta vannak ennél fontosabb dolgok is az életben, nem dől össze a világ, ha nem vesznek fel, sőt... örülne is neki.
Teljesen elkeseredtem, hiszen mindent előre megbeszéltünk, együtt találtuk ki hogyan tudnék legjobban felkészülni és teljesen úgy éreztem, hogy ő is támogat ebben a döntésemben. Erre most minden erejével azon van, hogy keresztbe tegyen nekem. Legalábbis nagyon úgy érzem.
Nem akarok vele összeveszni, mert baromira nincs ehhez energiám, jól besűrítettem a tanulnivalót, erre kellene koncentrálnom. Mi a frászt mondjak neki? Költözzek el itthonról én a héten?
Már megkértem szépen, hogy hagyjon tanulni, de mintha a falnak beszélnék. Magamra csuktam az ajtót, de jön utánam, mint valami kisgyerek.
Hogyan értessem meg vele az álláspontomat? Ti mit tennétek?
"Egy kis pihenés nekem is jár és igen, ha azt a pihenő időt neten lógva van kedvem eltölteni, miközben megeszem az ebédemet (most éppen), akkor úgy. Most egy kicsit önző vagyok. "
Ez bőven elég elindítani egy lavinát.
Meglehet, hogy ő is feszült a vizsgád miatt. Én szombaton nyelvvizsgáztam, és a párom legalább olyan ideges volt, mint én.
Teljesen mindegy "ki kezdte", elég egy szikra, és beindul a láncreakció: felbosszant, te visszaszúrsz, ő is visszaszúr = állóháború.
Mindkettőtöknek kicsit toleránsabbnak kéne lennie szerintem, anélkül nem juttok sehova ebben a helyzetben.
Tegnap megvolt a felvételi. A hétvégét még kettesben töltjük, hétfőn megyünk a lányunkért. Tegnap este elmentünk vacsorázni, "ünnepelni", vagy is előre inni a medve bőrére, ez is letudva. Szóbahoztam a heti jeleneteit és végül is kitört belőle az igazság.
Őszinte kis este volt. Elmondta, hogy felnéz rám és értékeli a kitartásomat, hogy munka és család mellett még képes vagyok tanulni is, de mostanában vannak benne ezzel kapcsolatban más érzések is. Mostanában sokat stresszeltem a szakdolgozatom miatt, most jön az államvizsga, amiatt fogok. Nem akarja, hogy túl hajtsam magam és kicsit önző is, mert jobban szeretné, ha a tanulásra szánt időt inkább velük tölteném. Nem akarta mondani és nem is fog ezért lebeszélni az álmaimról, ezzel együtt szeret és kitart mellettem akkor is, ha életem végéig fogok tanulni, de rossz érzés belegondolnia, hogy még 1,5-2 évig ez fog menni.
Abszolút normálisan sikerült megbeszélnünk vita nélkül és belátta, hogy gyerekesen viselkedett, bocsánatot kért. Én is bocsánatot kértem, amiért bevágtam a hisztit többször is a héten, nem így kellett volna ezt "megbeszélnünk", de a héten eddig jutott az agyam sajnos.
naugyenaugye- ezért írtam a #14-est. Szépen feldolgoztátok, grat.! Jó pihenést kívánok egy szép versrészlettel:
“Áldott szép Pünkösdnek gyönyörű ideje
Mindent egészséggel látogató ege,
Hosszú úton járókat könnyebbítő szele”
Balassi Bálint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!