Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit kezdjek a férjemmel?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kezdjek a férjemmel? Miért most kattan be?

Figyelt kérdés

A történet röviden a következő. Én egyetemista vagyok, levelezőn végezek idén, suli mellett dolgoztam, amíg lehetett.

A párommal úgydöntöttünk semmi akadálya annak, hogy összekössük az életünket, meg is tettük. Nem sokkal az esküvő után megfogant a kislányunk, aki mostmár 2 éves nagylány. Gyesre mentem a várandósságom utolsó hónapjaiban, illetve 1,5 évet itthon voltam a lánykával, ezzel jól össze tudtam egyeztetni a sulit, illetve a szüleink is rengeteget segítettek.

Szeretnék még tovább tanulni, mesterképzésre menni. A munkahelyem támogatja (szellemileg és anyagilag is nem kevéssel), eddig a párom is támogatta, a családom is támogatja. Bevétel kiesést nem jelent a családunknak, csak némi plusz időt részemről, amit nyilván a családi életünkből kell elvennem, de ez eddig sem okozott különösebb problémát.

Június végén diplomázok, most a napokban pedig felvételiznem kellene, amire meghatározott témakörökből kell készülnöm. A kislányunkat kivettük a bölcsiből, a nagyszülőknél "wellnessezik" a héten. A páromtól csak egy kis nyugalmat kértem.

Most úgy alakult, hogy pont betegszabin van itthon és egésznap nyaggat, vagy ha nem, akkor zenét hallgat, csörög-zörög, csapkod (pl. mert magára kell főznie). Előre megbeszéltük, hogy ez a hét nekem nagyon fontos, mégsem hagy tanulni. Azt mondta vannak ennél fontosabb dolgok is az életben, nem dől össze a világ, ha nem vesznek fel, sőt... örülne is neki.

Teljesen elkeseredtem, hiszen mindent előre megbeszéltünk, együtt találtuk ki hogyan tudnék legjobban felkészülni és teljesen úgy éreztem, hogy ő is támogat ebben a döntésemben. Erre most minden erejével azon van, hogy keresztbe tegyen nekem. Legalábbis nagyon úgy érzem.

Nem akarok vele összeveszni, mert baromira nincs ehhez energiám, jól besűrítettem a tanulnivalót, erre kellene koncentrálnom. Mi a frászt mondjak neki? Költözzek el itthonról én a héten?

Már megkértem szépen, hogy hagyjon tanulni, de mintha a falnak beszélnék. Magamra csuktam az ajtót, de jön utánam, mint valami kisgyerek.

Hogyan értessem meg vele az álláspontomat? Ti mit tennétek?

2014. jún. 2. 22:14
1 2 3 4
 11/36 Vree ***** válasza:
55%

Én nem venném rögtön ilyen tragikusan a dolgot mint első (bár te tudod, hogy mi áll a háttérben, én csak látatlanban tudok beszélni, de szerintem hülyeség rögtön azt tanácsolni, hogy válj el/költözz el/blabla, pláne egy neked ilyen fontos pillanatban).

Egyelőre hagyd magára, próbálj olyan helyre menni ahol csak a tanulásra koncentrálhatsz, és legyen meg a felvételid. Ha majd az sikerül (és úgyis kiderül ott is, hogy mi lesz a vége), utána foglalkozz a férjeddel, most van fontosabb dolgod is, mint hogy neki most átmeneti dilije van.

Utána megbeszélhetitek. Lehet, hogy csak más gondok nyomasztják, vagy ő is aggódik a gyerek, akár a te iskolád miatt, persze attól még udvariasan kéne kezelnie és tekitettel lennie rád.

De most ne ővele legyen tele a fejed; ha képes vagy a tanulásra koncentrálni, tedd azt.

Miután megvolt a felvételi, mindenképpen tisztázni kellene, hogy most neki mi is a baja. Meggondolta magát, már nem akarja hogy tanulj? A gyerek miatt aggódik? Saját maga miatt aggódik? Nem szeretne egyedül lenni annyit? Ha tényleg csak valami apró dilije van, azt meg lehet beszélni.

Ha eddig nem mutatta, és most változott meg a véleménye, akkor is lehet beszélni a fejével, mert nyilván nem úgy kellene ezt se közölnie, hogy cirkuszol neked. Gondolom nem akarod feladni a tanulást, tehát ezt nyugodtan keményen a tudtára adhatod. De ha mégis úgy döntötök - mert mindig lehet közös megegyezésre jutni, kettőn áll a vásár - és neked végülis jó úgy, az is rendben van.

Mindenesetre ezzel nem most kéne foglalkozni, ha tudsz valami nyugodtabb helyre menni, könyvtárba, nagyszülőkhöz stb. tedd azt. Most a héten ez a fontosabb.

2014. jún. 2. 22:33
 12/36 Vree ***** válasza:
76%

Én nem venném rögtön ilyen tragikusan a dolgot mint első (bár te tudod, hogy mi áll a háttérben, én csak látatlanban tudok beszélni, de szerintem hülyeség rögtön azt tanácsolni, hogy válj el/költözz el/blabla, pláne egy neked ilyen fontos pillanatban).

Egyelőre hagyd magára, próbálj olyan helyre menni ahol csak a tanulásra koncentrálhatsz, és legyen meg a felvételid. Ha majd az sikerül (és úgyis kiderül ott is, hogy mi lesz a vége), utána foglalkozz a férjeddel, most van fontosabb dolgod is, mint hogy neki most átmeneti dilije van.

Utána megbeszélhetitek. Lehet, hogy csak más gondok nyomasztják, vagy ő is aggódik a gyerek, akár a te iskolád miatt, persze attól még udvariasan kéne kezelnie és tekitettel lennie rád.

De most ne ővele legyen tele a fejed; ha képes vagy a tanulásra koncentrálni, tedd azt.

Miután megvolt a felvételi, mindenképpen tisztázni kellene, hogy most neki mi is a baja. Meggondolta magát, már nem akarja hogy tanulj? A gyerek miatt aggódik? Saját maga miatt aggódik? Nem szeretne egyedül lenni annyit? Ha tényleg csak valami apró dilije van, azt meg lehet beszélni.

Ha eddig nem mutatta, és most változott meg a véleménye, akkor is leh

2014. jún. 2. 22:33
 13/36 Vree ***** válasza:
81%

Ha eddig nem mutatta, és most változott meg a véleménye, akkor is lehet beszélni a fejével, mert nyilván nem úgy kellene ezt se közölnie, hogy cirkuszol neked. Gondolom nem akarod feladni a tanulást, tehát ezt nyugodtan keményen a tudtára adhatod. De ha mégis úgy döntötök - mert mindig lehet közös megegyezésre jutni, kettőn áll a vásár - és neked végülis jó úgy, az is rendben van.

Mindenesetre ezzel nem most kéne foglalkozni, ha tudsz valami nyugodtabb helyre menni, könyvtárba, nagyszülőkhöz stb. tedd azt. Most a héten ez a fontosabb.

2014. jún. 2. 22:34
 14/36 anonim ***** válasza:
83%

Annyira szeretem a rigók énekét, mégis mikor rajzoltam éjjel, és nem haladtam elég jól, másnap beadás, a falramásztam, mikor meghallottam a rigók énekét, hogy már hajnalodik...

Koncentrálj, és pihenj is, kérj tőle segítséget - amit tud segíteni, a tanulmányaidhoz.

2014. jún. 2. 22:54
 15/36 anonim ***** válasza:
69%
Hát én erre a nem hagynak tanulni dologra vérszemet kapnék az biztos, és elmennék erre az időre a p|cs@ba. Aztán majd meglátja, hogy mégis jobb veled, mint nélküled, még ha nem is szolgálod ki, mint eddig. Ja, és amúgy szerintem féltékeny, irigy, és arra gondol, hogy majd te feltörsz a végzettségeddel, mint a talajvíz, ő meg majd lehorgasztott fejjel mosogathat, vasalhat magára. Ez az ingyenmunka-téma, háztartásvezetés el sem hiszitek, hogy mire képes rávinni egyes férfiakat. De azért ne hagyd magad! Állj ki magad mellett, és az álmod mellett!
2014. jún. 2. 23:19
 16/36 anonim ***** válasza:
9%
Túlreagálod. Nem a férjed kattant be, hanem Te, már bocs.
2014. jún. 2. 23:33
 17/36 anonim ***** válasza:
97%
Egy férj bármikor beadhatja az unalmast, a végzettséged életed végéig elkísér.
2014. jún. 2. 23:37
 18/36 anonim ***** válasza:
37%
15 jól látja. Mindig nézz a dolgok mögé, semmi se véletlen!
2014. jún. 3. 00:49
 19/36 anonim válasza:
55%
Először is próbáld meg őt is megérteni. Én a helyedben biztos megpróbálnék a páromra valami időt fordítani, vagy csak beígérnék neki valami jutalmat, ha most békén hagy
2014. jún. 3. 02:57
 20/36 anonim ***** válasza:
14%

szülési szabira se mehetsz az utolsó hónapokban, csak max 4 hétre. Ahhoz képest, mennyit írtál, ilynben nem téved az ember.

Kamu.

2014. jún. 3. 06:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!