Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom hazudott nekem majdnem másfél éven keresztül, most derült ki. Nem tudom mitévő legyek. Ki mit gondol az alábbiakról?
Két éve elvált, mi másfél éve vagyunk együtt. Még a kapcsolatunk elején szóba került valahogy, hogy mennyi gyerektartást fizet a volt nejének. Nem én kérdeztem rá, csak valahogy előjött a téma. Akkor azt mondta, hogy havi 40ezret. Tisztán emlékszem rá, mert még sajnáltam is az exfeleségét, hogy gyerektartással együtt kb 160ezerből kell kijönnie.
Azután ma, amikor a papírok között kerestem a vízóra gyári számát (mert az óráról nagyon lekopott, nehéz elolvasni), a kezembe akadtak a válási papírok. Azokon pedig feketén-fehéren az szerepel, hogy a párom nem havi 40, hanem havi 100ezer gyerektartást fizet a lánya (vagyis egy gyerek) után, és ez nem a bíróság által megállapított összeg, hanem ő vállalta önként.
Szerintem ez irreálisan sok, de ez legyen az ő dolga, az anyagi oldala nem fáj a történetnek. Az már annál inkább, hogy nem volt őszinte velem. Amikor ő említette ezt a 40ezres gyerektartást, az még a kapcsolatunk elején volt, nem éltünk együtt, nem voltunk közös kasszán. Mégis mi oka volt rá, hogy hazudjon? Nagyon rosszul esik ez az egész.
És most megrendült a bizalmam, ezek után honnan tudjam, hogy más dolgokban őszinte volt-e velem? Ti mit tennétek?Nekem már a szakítás is megfordult a fejemben. Nálam nagyon nem fér bele egy kapcsolatba a hazugság.
"aztán mire megszülettek a váló papírok addigra még is csak több lett, amit nem kötött az orrodra"
Amikor mi megismerkedtünk/összejöttünk, ők már fél éve elváltak. Ergo a gyerektartás összege addigra már 6 hónapja szabályozva volt. Nem poénból szerepel a bírósági határozaton az, hogy a párom 100ezret fizet havonta, és az sem poénból szerepel, hogy ez fix összeg, egyéni megállapodás alapján, amit a párom önként vállalt. Akkor mégis miről beszélünk?
Ok. De mivel ez az eddigiekből nem derülhetett ki, így volt miről beszélni ezt a vonalat nézve. Akkor meg marad az, amit korábban is írtam, és velem együtt többen is írták.
- OFF -
De attól még az egész sztorid bűzlik, ha vki hazudni akar, és nem akarja, hogy kiderüljön a másik számára a valóság, az a jelen esetben eldugta volna alaposan a váló papírokat. És, ha nincs annyi eszed, hogy a pároddal beszéld meg, meg hogy mit kezdj egy hazugsággal, de arra van eszed, hogy nyilvánosan kibeszéld..erről is meg van a véleményem, ahogy azt írtam. Én, ha a párod lennék - nő létemre úgy gondolom -, hogyha a párod lennék és pasi lennék, és rálelnék erre a topikra, magamra ismernék, úgy elhajtanálak, mint a pinty!
Nezd kerdezo. Az ember nem szamol be minden apro rezdulesrol az eleteben egy kapcsolat kezdeten. Plane nem penzugyekrol. A gyermektartasdij meg kulonosen erzekeny tema. Aki kapja, az legtobbszor kevesli, aki adja, az legtobbszor soknak tartja. Aki fizeti, annal a partner nagyon sok esetben problemat csinal ebbol, mert szerinte -altalaban- tul sok es biztos magara kolti az ex, meg kulonben is mit kepzel.
Siman elkepzelhetonek tartom, hogy ezert mondott neked 40ezret. Na meg talan azert is, hogy ne turkalj a zsebeben, ne tudd, hogy mennyit keres - egy 100e osszegu tartasdijhoz azert evidens, hogy rendkivul magas fizetes is kell.
En nem filoznek tovabb ezen: nem hinnem, hogy hazugsagban akart tartani.
Mondjuk meg mindig nem valaszoltal arra, hogy a kapcsolatotok alatt csak egyszer merult fel a tartasdij osszege, mint tema, vagy tobbszor is.
56%os, kissé tenyérbemászó a stílusod, nem gondolod? Nem azt mondom, hogy nincs igazad, szó se róla, de kicsit visszavehetnél. Remélem az életben face to face nem így intézed a dolgaidat, hanem ez csak a névtelen fórumnak tudható be. Te megmondod a tutit, mikor nem is ismered a kérdezőt. Akkor vedd úgy, hogy ez egy fiktív sztori, fiktív szereplőkkel és úgy kell rá megoldást találni.
Ebben van valami, amit előttem írtak, hogy azért mondhatott kevesebbet az elején, mert ha elmondja a teljes összeget, akkor abból következtetni lehet a fizetése összegére. Nem akart ezzel indítani. De persze attól még hazugság, bár szerintem nem szakításra okot adó.
Egyébként, nem tudom, hogy vált el az exétől. Nálunk van a baráti társaságban egy férfi, aki sokat fizet a volt nejének, még mai napig jó a viszonyuk, bár elváltak. Nem tudom mennyit fizet, de azt igen, hogy nem csak a gyereket pénzeli, bár anyuka is dolgozik. Egyszerűen megadja nekik, amit tud, házfenntartás, ilyenek. Anyukának nem kellett kiköltözni a mátyásföldi házból, ott maradtak a 2 gyerekkel közel 200 nm-en. Ezt is állja a volt férj, gondolom nem kevés a rezsi. NEm tudom a részleteket, de lehet, hogy a te párod is emiatt fizet többet és nem hinném, hogy egy új pár ezt jó szemmel nézi, mert minek pénzeli a volt asszonyt, ha már külön mentek...
"De mivel ez az eddigiekből nem derülhetett ki, így volt miről beszélni ezt a vonalat nézve. Akkor meg marad az, amit korábban is írtam, és velem együtt többen is írták."
De igen, ez világosan kiderült már a kérdés kifejtéséből is, ahol azt írtam, hogy két éve váltak el, mi pedig másfél éve vagyunk együtt. Meg kéne tanulni szöveget értelmezni azelőtt, mielőtt ordenáré stílusban beszólogatsz.
Többen kérdeztétek, hogy hányszor volt szó arról, hogy ő 40ezret fizet. A kapcsolatunk elején említette, és azután még kb 3-4szer a másfél év alatt. De nem volt ez napi, heti szinten téma közöttünk.
Tegnap végül beszéltem vele, rákérdeztem hogy miért hazudott. Az volt a válasza, hogy "nem tudom miért hazudtam, csak". Hát ettől nem lettem okosabb, viszont nagyot csalódtam benne emberileg.
És az is kiderült, hogy a havi 100ezer mellett minden hónapban olyan 50ezer körüli összeget betesz a gyereknek egy külön megtakarítási számlára. Ezzel nincs is baj, gyűjtögessen csak a gyerekének. Viszont ezzel a plusz infóval már totál világos, hogy az a havi 100ezer bizony nem csak a gyerekre megy el, hanem bizony anyuci is költ belőle magára rendesen. És nem tetszik a dolog, ne pénzelje már az exnejét, amikor a nő átverte, megcsalta és elhagyta. Szóval továbbra is ott tartok, ahol eddig, fogalmam sincs, mitévő legyek.
Az új infók tekintetében én is kiakadnék.. Tlán meg is ndülnék a kapcsolatunkban..
Szerintem sem kellene pénzelnie az exet, a gyerek más kérdes, ahogy eddig is írtam, most is úgy gondolom...
Én megkérdezném, hogy mit szólna hozzá, ha az expasim ellátását én fizetném( ennek a dolognak nincs köze a gyerekhez)
37-es én 40-envalahányas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!