Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom hazudott nekem majdnem másfél éven keresztül, most derült ki. Nem tudom mitévő legyek. Ki mit gondol az alábbiakról?
Két éve elvált, mi másfél éve vagyunk együtt. Még a kapcsolatunk elején szóba került valahogy, hogy mennyi gyerektartást fizet a volt nejének. Nem én kérdeztem rá, csak valahogy előjött a téma. Akkor azt mondta, hogy havi 40ezret. Tisztán emlékszem rá, mert még sajnáltam is az exfeleségét, hogy gyerektartással együtt kb 160ezerből kell kijönnie.
Azután ma, amikor a papírok között kerestem a vízóra gyári számát (mert az óráról nagyon lekopott, nehéz elolvasni), a kezembe akadtak a válási papírok. Azokon pedig feketén-fehéren az szerepel, hogy a párom nem havi 40, hanem havi 100ezer gyerektartást fizet a lánya (vagyis egy gyerek) után, és ez nem a bíróság által megállapított összeg, hanem ő vállalta önként.
Szerintem ez irreálisan sok, de ez legyen az ő dolga, az anyagi oldala nem fáj a történetnek. Az már annál inkább, hogy nem volt őszinte velem. Amikor ő említette ezt a 40ezres gyerektartást, az még a kapcsolatunk elején volt, nem éltünk együtt, nem voltunk közös kasszán. Mégis mi oka volt rá, hogy hazudjon? Nagyon rosszul esik ez az egész.
És most megrendült a bizalmam, ezek után honnan tudjam, hogy más dolgokban őszinte volt-e velem? Ti mit tennétek?Nekem már a szakítás is megfordult a fejemben. Nálam nagyon nem fér bele egy kapcsolatba a hazugság.
Szerintem ez a fórum egyre gusztustalanabb.
Mindenki menjen haza, és söprögessen a saját háza táján! örülök, hogy itt mindenki hibátlan, hibátlan párkapcsolattal.
Szerintem a kérdésre már megkaptad a választ.
Elég sokféle vélemény született.
A párod kérdezd meg, hogy miért nem mondta el a teljes összeget.Kérd meg, legyen hozzád őszinte.
Szerintem a hazugságot senki nem szereti,viszont mindenre van megoldás!Így vagy úgy.
Kérdező most már ne hergeld magad mások válaszain, hanem tedd mérlegre a kapcsolatotokat és kérdezz rá a párodnál.
Nem, nem olvasnám végig. Semmi közöm hozza.
De ha szerinted nem tettel semmi rosszat, akkor állj oda elé ma este, hogy "Figyelj Pisti, elolvastam a bírósági ítéletet a valoperedrol meg a tartasdijrol, nem azt mondtad, hogy negyven? Az ítéletbe száz van írva".
#65,
igen, pontosan ez fog történni. Az, hogy a szakítás is megfordult a fejemben, nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogom megbeszélni vele a dolgot, hanem szó nélkül összerámolom a cuccát és elküldöm. De látom, a többség véleménye akkor is az, hogy "ez nem számít hazugságnak", meg hogy "ilyen apróság miatt nem kell rögtön szakításra gondolni", illetve hogy "nem is szereted, ha ennyiért le akarsz lépni".
Én nagyon nem értek ezzel egyet, de ezt már kifejtettem. Mindegy, úgysem tudok senkit meggyőzni arról, hogy a hazugság az hazugság. Hagyjuk inkább tényleg az egészet, nektek van igazatok, én vagyok a pénzéhes prosti, és sajnálom a gyerektől a pénzt. Gondoljátok ezt, nem kell megérteni a dilemmát. Bocsánatot kérek, amiért a társamtól azt várom el, hogy őszinte legyen velem. Az én hibám, tökre elkorcsosult a gondolkodásmódom. Kérek engedélyt meghunyászkodni.
Én megkérdezném, szerintem kérdezz rá, nincs abban semmi rossz.
Nem tudom mi oka lehetett hazudni, hisz azért te is jól keresel.
Az aggodalmaidat nyugodtan mond el neki, és ha értelmes ember, akkor nem fogja tàmadásnak venni, és nem fog letámadni, hogy biztos kutakodsz, meg pénzéhes vagy... :-)
Nekem is kamuzott a párom az elején. Azt mondta, hogy miattam leszokott a cigiről, de a munkahelyén azèrt mèg folytatta. Egy idő után azért feltűnik a cigi szag... :-) szóval rákérdeztem, hogy te még cigizel? Minek kell kamuzni? :-)
Nem lett belőle semmi. Szakítani, meg pláne nem akartam.
Komolyan már nem tudok kiigazodni rajtatok. Irigy, hazudós banda, tisztelet a kivételnek.
Kérdésre válaszolva: Nem szakítanék emiatt, de elbeszélgetnék a párommal. Nem fér bele ekkora hazugság sem a mi életünkbe, ez fontos dolog és én úgy érezném, rám is tartozik, mert a párja vagyok és együtt élünk. Nem minden fillérről kell elszámolni, de ez téma lenne, mert egy család vagyunk. Gondolom nem akart szájhúzogatást, vagy fene tudja mi okból hazudott, de nem egy tragédia, kommunikáció és kész.
2 offom van: egy, hogy ekkora összeg nem sok egy gyereknek, ha ennyit kerestek. Nem magát az összeget kell nézni, hanem ahhoz képest, hogy mennyit keres a párod, ahhoz képest nem sok. Az én férjem is ilyen típus. Még az utolsó falatot is odaadná bárkinek, vagy egy hajléktalannak alapból egy ezrest nyom a markába. Én inkább büszke vagyok rá és ez az egyik dolog, ami miatt beleszerettem. A hazugság csúnya, de meg tudjátok beszélni.
A másik, hogy én is HR osztályon dolgozom egy multinál, és mivel anonim oldal, leírhatom, hogy év végi bónusz és cafeteria nélkül havi netto 580.000 forintot keresek. Szóval kár ítélkezni, hazugnak nevezni bárkit is, ha nem ért hozzá az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!