Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom hazudott nekem majdnem másfél éven keresztül, most derült ki. Nem tudom mitévő legyek. Ki mit gondol az alábbiakról?
Két éve elvált, mi másfél éve vagyunk együtt. Még a kapcsolatunk elején szóba került valahogy, hogy mennyi gyerektartást fizet a volt nejének. Nem én kérdeztem rá, csak valahogy előjött a téma. Akkor azt mondta, hogy havi 40ezret. Tisztán emlékszem rá, mert még sajnáltam is az exfeleségét, hogy gyerektartással együtt kb 160ezerből kell kijönnie.
Azután ma, amikor a papírok között kerestem a vízóra gyári számát (mert az óráról nagyon lekopott, nehéz elolvasni), a kezembe akadtak a válási papírok. Azokon pedig feketén-fehéren az szerepel, hogy a párom nem havi 40, hanem havi 100ezer gyerektartást fizet a lánya (vagyis egy gyerek) után, és ez nem a bíróság által megállapított összeg, hanem ő vállalta önként.
Szerintem ez irreálisan sok, de ez legyen az ő dolga, az anyagi oldala nem fáj a történetnek. Az már annál inkább, hogy nem volt őszinte velem. Amikor ő említette ezt a 40ezres gyerektartást, az még a kapcsolatunk elején volt, nem éltünk együtt, nem voltunk közös kasszán. Mégis mi oka volt rá, hogy hazudjon? Nagyon rosszul esik ez az egész.
És most megrendült a bizalmam, ezek után honnan tudjam, hogy más dolgokban őszinte volt-e velem? Ti mit tennétek?Nekem már a szakítás is megfordult a fejemben. Nálam nagyon nem fér bele egy kapcsolatba a hazugság.
Nagyjából semmi közöd hozzá. Ahhoz van közöd, hogy tudd, hogy van már mástól gyereke, de hogy ő mennyit költ rá, az magánügye. Nincs jogod beleszólni abba, hogy mennyit ad,
ha neked megfelel úgy, hogy gyereke van, akkor számolnod kell ezzel a ténnyel. És ha netán közös gyereketek lesz, akkor sem korlátozhatod az első gyerek felé adott pénzeket...
Talán túlzottan anyagiasnak talált téged első időkben, azért vágta rá, hogy 40ezer, vagy ki tudja. Fontosabb neki a gyereke, mint az, hogy a következő nőjével azon vitázzon, hogy sok a 100ezer...
Nem, nem láttam, hogy mennyi jön le a fizetéséből gyerektartásra, mivel nem úgy tiltják le a fizetéséből, nincs inkasszó a számláján, hanem átutalja minden hónap végén az exnejének.
"Nem ertem miert akarnal ezert szakizani vele?"
Mondom mégegyszer, nem a havi 100ezer miatt, hanem mert hazudott. Bár lehet hogy igazatok van, és én fújom fel. Nem tudom, lehet hogy túlságosan vaskalapos vagyok, de engem úgy neveltek, hogy a hazugság az hazugság, és semmilyen körülmények között sem szabad elnézni.
Egy eve kozos kasszan vagytok es neked nem tunt fel hogy javi 100ezret elutal??????
A közös kassza az én olvasatomban azt jelenti, hogy betesszük a közösbe ami rezsire meg kajára kell. Felesben fizetjük a kiadásokat. A fennmaradó összeget meg mindenki arra költi, amire akarja. Sosem kértük számon egymást, hogy ki hová teszi a maradék pénzét.
És szépen kérek mindenkit, ne gyertek már azzal, hogy milyen anyagisa vagyok, meg hogy sajnálom a gyerekétől a pénzt. Nem erről van szó. Tőlem költhet rá havi félmilliót is, engem nem érdekel. De ne hazudjon. Se ezzel, se semmi mással kapcsolatban.
Tényleg vaskalapos vagy :)
Ha egy számodra nem közeli ember elkezd tőled kérdezgetni olyanokat, amik magánügynek számítanak és te kitérő választ adsz, akkor hazudsz? Mindenkinek mindent el kell mondani? Szerintem nem tartozik minden mindenkire.
De, hazudtam. Utoljára talán kamaszkoromban, amikor lógtam a suliból.
De szép lassan rájöttem, hogy aki fontos nekem, azt igenis meg kell tisztelnem azzal, hogy őszinte vagyok hozzá.
Nyilván azért mondott negyvenet, mert biztos volt benne, hogy kiborultal, ha tudnád, hogy százat fizet.
Ha megengedheti magának anyagilag, akkor utaljon százat - vagy többet, utaljon annyit, amennyit o jonak lat.
Kérdező: kissé, mintha túl erkölcsös lennél, nem gondolod? Te még soha, senkinek semmiben se hazudtál?
Valszeg a párod pont, ezért nem merte elmondani, hogy mennyi valós pénzt ad az exének, mert félt, hogy, hogy nagyobb összegen már állna a bál...eleinte nyilván, ezért nem tett így, később meg már attól félhetett, hogy az lesz a bajod, hogy nem volt őszinte, így inkább nem mondott semmit. Ha ilyesmi miatt szakítasz vele, akkor meg se érdemled a párod, és akkor nehezen hiszem személy szerint tőled el, hogy nem a pénz zavar. Vajon akkor is ennyire ki lennél akadva, ha "csak" 10eFtról lenne szó? Tutira, nem...szóval előbb azt javaslom, hogy mielőtt leülsz VELE megbeszélni a dolgokat, előbb talán magadhoz legyél őszinte, hogy valóban a hazugsága zavar-e ennyire, vagy inkább az összeg. Felesleges magad irányába álszenteskedni ezzel kapcsolatosan. Ahogy abban is felesleges úgy tenned, mintha te soha semmibe se hazudtál volna senkinek se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!