Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A barátom sok-sok éve nagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom sok-sok éve nagyon jól él a feleségével, de nem tudja megállni, hogy adandó alkalommal néha-néha ne lépjen félre. Mekkora bűn ez? Olyan nagyon-nagyon nagy?

Figyelt kérdés
Mintaszerű családi élet, mindketten dolgoznak és elfogadhatóan keresnek. Nem veszekednek, rendszeres családi programjaik vannak, külső szemlélők szerint igazi mintacsalád. Barátom rengeteget dolgozik otthon is, mindent megtesz a gyerekeiért, feleségéért, de még az anyósáért is. Tudtommal (jó barátok vagyunk nagyon régen) még az otthoni szexuális életük is normális. Valahogy mégsem tudja megállni, ha kínálkozik egy-egy alkalom a félrelépésre. Főleg a munkahelyi kolléganők adnak lehetőséget erre, akik szintén férjnél vannak. Ők sem gondolnak válásra, nem akarnak új életet kezdeni, de mindig akad valaki, aki kapható ilyesmire. Ráadásul ezek a nők többnyire rosszabbul is néznek ki, mint a felesége, de mégis…. Mostanában főleg egy kolléganője van, akivel rendszeresen félrelépegetnek(lassan 3 éve), de néha mással is megteszi, ha eléggé biztonságosnak tartja a körülményeket. Ha kipattanna valami botrány (biztosan nagy cirkuszt csinálna a felesége) és a felesége válni akarna, abba a barátom belepusztulna szerintem. Hiába tűnik nevetségesnek (tényleg hülyén hangzik), nagyon oda van a családjáért és a feleségét is nagyon szereti. Még az anyósa is imádja, ami pedig nem egészen átlagos.:-) Évek óta ezen töröm a fejem…. mekkora bűn ez? Olyan nagyon nagy???

2013. nov. 14. 21:27
 71/111 anonim ***** válasza:
97%
csak nehogy úgy járjon,mint hasonló ismerősöm. A férj bevallotta, hogy folyamatosan csalta a feleségét, rengeteg szeretője volt. A feleség bevallotta, hogy ő kétszer félrelépett. Abból lett az akkor már két nagykorú gyerek. Csúnya pofára esés.
2013. nov. 15. 00:05
 72/111 anonim ***** válasza:
76%
Akkor tegyék azt. A kérdés, a férj is ilyen rugalmas lenne, ha a feleség megcsalná? Ha válasz igen, akkor minden rendben van, és van esély a boldog nyugdíjas évekre. Ha válasz nem, akkor a feleség meneküljön a megalázó kapcsolatból.
2013. nov. 15. 00:05
 73/111 anonim ***** válasza:
76%
71: ha ironikus akarok lenni, akkor megérdemelte a férj :)
2013. nov. 15. 00:06
 74/111 anonim ***** válasza:
71%
Én vagyok az, aki egyébként nagyon jó házasságban élek, de mégis inkább megértem a félrelépést, mint más. És közben gondolkodtam, hogy ennek mi a fő oka. Amikor erről beszéltem valakivel, sok-sok esetben, volt valami közös szindróma azokban, akik a ilyen üdhadseregszerűen trombitálnak a megcsalás ellen. Talán a közös tulajdonság az irigység volt. Az a fajta gonoszság, hogy igenis ne érezze jól magát máshol az a másik! Igenis, kötelessége itthon jól érezni magát!Különben meg rohadjon el, ha nem így van! Szóval, mindig a butább, beszűköltebb emberek konfliktusa ez, akik nem szeretik a velük élő embert, csak a hagyományok okán korlátozni akarják, vagy zsarolják és fenyegetik. Hogy elválnak, kidobják, stb. Ezek biztos nem szeretik egymást, hiszen akkor nem jutnának ilyen könnyen ilyen következtetésre. Egy szerető ember ennél súlyosabb dolgokat is megbocsátana, vagy lenézne annak, akit szeret.
2013. nov. 15. 00:23
 75/111 anonim ***** válasza:
84%

Rendben van megértettük. Akinek fontos a hűség az egy irigy, beszűkült ember, akinek nem számít az felvilágosult, szerető ember.

Egyébként nem azt állítottam, hogy aki nem bocsájt meg vagy aki megbocsájt az szereti vagy nem szereti a másikat.

Aki szeret valakit az nem okoz készakarva fájdalmat a másiknak. Márpedig a megcsalás sokaknak fáj. Neked lehet, hogy nem, nekem igen. Ne keverd az irigységet a fájdalommal és megalázottság érzésével. Ezen a pontos elgondolkodik az ember, mennyire szereti a másik ha fájdalmat okoz neki.

2013. nov. 15. 00:33
 76/111 anonim ***** válasza:
82%
Itt egyetlen kérdés maradt: aki szereti a másikat tesz e készakarva olyan dolgot amit meg kell bocsájtani?
2013. nov. 15. 01:05
 77/111 A kérdező kommentje:
A megcsalás mindenkinek fáj. Viszont aki csal, az abban a tudatban teszi, hogy nem tudja meg a másik. Így nem okoz neki fájdalmat, nincs veszélyben a házassága. Önzés, de nem gonoszság.
2013. nov. 15. 01:15
 78/111 anonim ***** válasza:
26%
Semmi gond nincs ezzel, ha közben ő is nagyon megértő, ha a feleségének támad kedve egy kis etyepetyére a kollégájával. :-)
2013. nov. 15. 01:36
 79/111 anonim ***** válasza:
69%

Ja, most olvasom, hogy mintaférj, mintaapu és mintavejecske a felesége félrelépését már nem tolerálná. :-D

Hát akkor egy jó nagy szemét, megérdemelné, ha az asszony félremenne és lelépne a mintagyerekekkel, a mintaházasságát meg úgy hagyná maga mögött ahogy a kutya a sz...rát.

2013. nov. 15. 02:08
 80/111 anonim ***** válasza:
95%

jó sztori!

De felhívnám a figyelmed egy apró kis tévedésre!

Amit egynél több ember tud, az már régen nem titok...

"nagyon oda van a családjáért és a feleségét is nagyon szereti. Még az anyósa is imádja, ami pedig nem egészen átlagos.:-)" >>> lehet azért van oda az anyósa érte, mert már őt is megkú.rta :)

2013. nov. 15. 05:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!