Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A barátom sok-sok éve nagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom sok-sok éve nagyon jól él a feleségével, de nem tudja megállni, hogy adandó alkalommal néha-néha ne lépjen félre. Mekkora bűn ez? Olyan nagyon-nagyon nagy?

Figyelt kérdés
Mintaszerű családi élet, mindketten dolgoznak és elfogadhatóan keresnek. Nem veszekednek, rendszeres családi programjaik vannak, külső szemlélők szerint igazi mintacsalád. Barátom rengeteget dolgozik otthon is, mindent megtesz a gyerekeiért, feleségéért, de még az anyósáért is. Tudtommal (jó barátok vagyunk nagyon régen) még az otthoni szexuális életük is normális. Valahogy mégsem tudja megállni, ha kínálkozik egy-egy alkalom a félrelépésre. Főleg a munkahelyi kolléganők adnak lehetőséget erre, akik szintén férjnél vannak. Ők sem gondolnak válásra, nem akarnak új életet kezdeni, de mindig akad valaki, aki kapható ilyesmire. Ráadásul ezek a nők többnyire rosszabbul is néznek ki, mint a felesége, de mégis…. Mostanában főleg egy kolléganője van, akivel rendszeresen félrelépegetnek(lassan 3 éve), de néha mással is megteszi, ha eléggé biztonságosnak tartja a körülményeket. Ha kipattanna valami botrány (biztosan nagy cirkuszt csinálna a felesége) és a felesége válni akarna, abba a barátom belepusztulna szerintem. Hiába tűnik nevetségesnek (tényleg hülyén hangzik), nagyon oda van a családjáért és a feleségét is nagyon szereti. Még az anyósa is imádja, ami pedig nem egészen átlagos.:-) Évek óta ezen töröm a fejem…. mekkora bűn ez? Olyan nagyon nagy???

2013. nov. 14. 21:27
 61/111 anonim ***** válasza:
93%
ma 23:33, lehet, hogy később kiderül, hogy az egy betarthatatlan egyezmény volt. Az illető nem élt még 10-20 évig fogságban, nem tudta,meddig tud alkalmazkodni ehhez. Az elején még mindenkinek könnyen megy. Azután rozsdásodni kezdenek a rácsok az ablakon.
2013. nov. 14. 23:36
 62/111 anonim ***** válasza:
15%

Váó, ha itt 25 éves hajadonocskák vitatkoznak azon felbuzdulva,

Hogy ,,elég sok náluk idősebb emberrel beszélnek" és véleményt alkotnak a családos emberek félrelépési szokásairól, mert ,,egyre több helyen hallják a megcsalás dolgot" a ,,jobban ismert családok" tökömtudja hány százaléka miatt az asztalra csapnak, hogy nem ez így nem mehet tovább, bár ,,még nincs olyan nagy élettapasztalatom" akkor azthiszem nekem semmi keresnivalóm nincs itt. Ez így elég komolytalan.

Nem tudom nem kiemelni a kontextusból ezt a kis szösszenetet, mert pont olyannak tűnt, mint amikor egy kisiskolást megkérdeznek a szerelemről. :)

,,Igaz még nincs olyan nagy élettapasztalatom, mivel még csak 25 vagyok, nem voltam férjnél, de elég sok nálam idősebb emberrel beszélek, és egyre több helyen hallom a megcsalás dolgot. Az általam jobban megismert családok"

He he he. :)

2013. nov. 14. 23:39
 63/111 anonim ***** válasza:
85%

Ha valaki tudja, hogy elveszíti a párját ha kiderül a megcsalás, mégis megteszi, annak nem fontos már a párja.

Egyébként újra leírom a hűség döntés kérdése. Lehet dönteni mi a fontosabb a házasság vagy a nemi szerv. Ha valaki erre x év után jön rá az lépjen ki a kapcsolatból vagy alakítsák át nyitott kapcsolattá (mindkettő beleegyezésével).

2013. nov. 14. 23:42
 64/111 gömbicica ***** válasza:
70%

Nem igazán hinném, hogy egy barát dolga lenne azon spekulálni, hogy milyen valakinek a házassága.

Mindenki azt, és ugy tesz, ahogy jónak látja.

Én a helyedben nem tenném!

Tudod rövid az élet. És elfog jönni az a pillanat, mikor nagyon-nagyon megfogod bánni, hogy élted az életedet.

Szerintem Rólad szólnak a sorok(((((

Nincs ezzel semmi baj, de Te is tudod, hogy nem jól van ez igy, csak bizonyosságot szerettél volna, hogy feloldoz egy-két hozzászóló a tekintetben, hogy nem "olyan nagyon-nagyon nagy bün" az a helyzet amit vázoltál.

De az!!!! Főleg ha Isten előtt is hüséget fogad valaki!!!

Kivánom, hogy ébredj fel!

2013. nov. 14. 23:45
 65/111 anonim ***** válasza:

# 59/64

Az 51-nek szólt.

2013. nov. 14. 23:55
 66/111 anonim ***** válasza:
72%

"Nyitott házasság más típusú párnál képzelhető el. Ez a feleség nagyon zárkózott, távolságtartó mindenkivel. Korrekt, udvarias, de még barátnőket se nagyon tart, csak felületes kapcsolatai vannak családon kívül."

Akkor szenvedjen, ha ezt akarja. Én tuti nem tenném.

2013. nov. 14. 23:57
 67/111 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem nem kellene mindenkinek úgy prédikàlnia, mintha szűzen ment volna férjhez, főleg azt nem értem, hogy mi értelme van annak hogy gusztustalan modorban próbáljátok elűzni az unalmatokat azzal, hogy beleköttök a másikba, és mint egy jehovás hittérítő, akkoris a saját igazatokat elmagyarázni 20 féleképpen, míg a másik fèl lovat tolva alá az ellenkezőjét bizonygatja. De az idő legalább eltelik, egyet meg úgysem fognak érteni, a fenenagy 'nemtudommire' büszkeségét azt egyik sem hajlandó elhagyni. Kíváncsian várom mikor lép a kèpbe egy ,,jólképzett pszichológus" vagy egy ,,ismert párterapeuta" aki majd jól elmagyarázza mindenkinek, hogy is van ez igazán. Kész vicc.

Általában azok szoktak a leghangosabban tiltakozni a megcsalás ellen ellen, akiknek mégiscsak van, vagy volt valami takargatnivalójuk :) szerintem senki sem avanzsálódik szenté ha nem csalja meg a párját, nem tudom hogy ez miért olyan dolog amit külön ki kell emelni és ajnározni, hangoztatni kell... Ez egy döntés, amivel megtiszteljük egymást, de nem ez az ami a leglényegesebb, hanem az őszinteség.

Ez pedig az egyéni véleményem volt, gondolom mindjárt engem is lehurrognak azok, akik a verik a mellüket olyan hűségesek, meg azok akik nem bírják ki hogy ne az övék legyen az utolsó szó... Szép estét.

2013. nov. 14. 23:58
 68/111 anonim ***** válasza:
100%
genetikailag a férfi...persze... Kleopátrának is voltak ágyasai.Az a hatalom jelképe volt,h ő mindent megtehet.erről ennyit.
2013. nov. 14. 23:59
 69/111 anonim ***** válasza:
62%

Amúgy megkérdezném, hogy a feleségnek miért nincsenek kapcsolatai. Barátnők, barátok, bármi.

Talán élete "nagy napja" volt, hogy egy gyökérhez hozzáment?

2013. nov. 14. 23:59
 70/111 A kérdező kommentje:

Ha rólam szólna, akkor úgy kérdezek. Ez teljesen anonim hely, ezért megtehetném, meg is tenném. Nem lehet csak úgy rávágni valamire, hogy fekete, vagy fehér, jó, vagy rossz. Ez az eset viszont nagyon elgondolkodtat. Én tudom, hogy ez esküszegés, tehát bűn.(hivatalosan) De hivatalosan nem is lehet másképpen házasságot kötni, az előírt szöveg tartalmazza a hűséggel kapcsolatos fogalmakat. Én szeretek mindent árnyaltabban megítélni.

Elég régen (kb 3 éve) kizárólag egy kolléganőjéről van szó, akivel néha-néha félrelép, de mindketten nagyon elővigyázatosak, mert féltik a házasságukat. (Ház, gyerekek, rokonság….stb) A szexen kívül semmi egyéb programjuk nincs, nem is terveztek soha semmi mást. Óvatosak, nem derült ki, tehát a házastársak megalázásáról, szégyenről talán még nem is beszélhetünk. Az majd akkor lesz, ha véletlenül lebuknak. Ha nem? Ha esetleg egy-két év múlva abbahagyják büntetlenül és azután nem teszik? Akkor teljes a béke, nincs válás, nem visel meg senkit a dolog, boldog nyugdíjasok lesznek.

2013. nov. 15. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!