Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom sok-sok éve nagyon jól él a feleségével, de nem tudja megállni, hogy adandó alkalommal néha-néha ne lépjen félre. Mekkora bűn ez? Olyan nagyon-nagyon nagy?
Jajj, hát nehogy már meg kelljen sajnálni :D
Tudod a vicc az, hogy x év házasság és gyerek után még TALÁN hajlandó is lennék beszélgetni a témáról (ha annyira jó lenne a házasságom). Viszont ha előbb kúrna félre, és aztán próbálna meg rábeszélni a párom - repülne, azonnal.
És senki nem kényszeríti a magad fajtát hazudozásra, úgy látszik a felfogó képességeddel nagy bajok vannak.
Keressetek olyan partnert, aki nem tép szegény fejeteket, és éljetek boldogan, míg meg nem haltok.
Miért kell a saját nézeteiteket más beállítottságú emberekre ráerőltetni? Az nem szemét dolog? Csak a hűség "elvárása"? Miért vártok megértést, ha ti sem értetek meg másokat? Tipikus "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" hozzáállás.
Részemről dobnám ki a pasit.
Ha mégsem, akkor én is megcsalnám. Talán ez működne jobban :)
Vagy nyitott kapcsolat, vagy válás.
Igaz még nincs olyan nagy élettapasztalatom, mivel még csak 25 vagyok, nem voltam férjnél, de elég sok nálam idősebb emberrel beszélek, és egyre több helyen hallom a megcsalás dolgot. Az általam jobban megismert családok 70%-ban (!) már volt megcsalás valamelyik fél részéről, és általában a férfi részéről. Idealista embernek tartom magam és szeretném azt hinni, hogy le lehet 1 emberrel élni hűségben egy életet, de sajnos a gyakorlat nem ezt mutatja. Tudományosan bizonyították, hogy az emberi faj nem monogámiára van teremtve.... Mindazonáltal szerintem a hűség az egy döntés! Ha valaki megcsalja a párját, akkor az így DÖNTÖTT.
Amúgy ettől függetlenül elhiszem, hogy ez a férfi őszintén szereti a feleségét és gyermekeit, de rossz döntéseket hozott, és valahol kínozza a bűntudat, de sokkal erősebb benne a vágy. Azért a felesége iránti tiszteletet megkérdőjelezném.
A megcsalás kockázatot is jelent, mert nem biztos, hogy a feleség maradna a házasságban, ha kiderülne megcsalás. Ezzel a férfi veszélyezteti a boldog családi életét. Fel kell tenni-e magában a kérdést, hogy ez megéri-e.
Amúgy azt sincs kizárva, hogy a feleségnek is van szeretője, bár az már sokkal komplexebb dolog, mert ha egy nő más férfi után néz, akkor a házasságban is van gondok.
Akkor meg miről beszélsz? Te ezek szerint adtál választási lehetőséget a nejednek, nem hazudsz a képébe évek óta.
Ha nyitott kapcsolatban éltek, az a ti dolgotok.
De HŰSÉGES, szerető férjet eljátszani két kúrás között akkor is aljas, ez ennyire egyszerű.
Nem a barátot kell itt sajnálni - játszhatott volna az elejétől is nyílt lapokkal. Csak nyilván ő hűséges kis házi rabszolgát akart, márpedig nyitott kapcsolatban a feleség is félrelép, jogosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!