Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A barátom sok-sok éve nagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom sok-sok éve nagyon jól él a feleségével, de nem tudja megállni, hogy adandó alkalommal néha-néha ne lépjen félre. Mekkora bűn ez? Olyan nagyon-nagyon nagy?

Figyelt kérdés
Mintaszerű családi élet, mindketten dolgoznak és elfogadhatóan keresnek. Nem veszekednek, rendszeres családi programjaik vannak, külső szemlélők szerint igazi mintacsalád. Barátom rengeteget dolgozik otthon is, mindent megtesz a gyerekeiért, feleségéért, de még az anyósáért is. Tudtommal (jó barátok vagyunk nagyon régen) még az otthoni szexuális életük is normális. Valahogy mégsem tudja megállni, ha kínálkozik egy-egy alkalom a félrelépésre. Főleg a munkahelyi kolléganők adnak lehetőséget erre, akik szintén férjnél vannak. Ők sem gondolnak válásra, nem akarnak új életet kezdeni, de mindig akad valaki, aki kapható ilyesmire. Ráadásul ezek a nők többnyire rosszabbul is néznek ki, mint a felesége, de mégis…. Mostanában főleg egy kolléganője van, akivel rendszeresen félrelépegetnek(lassan 3 éve), de néha mással is megteszi, ha eléggé biztonságosnak tartja a körülményeket. Ha kipattanna valami botrány (biztosan nagy cirkuszt csinálna a felesége) és a felesége válni akarna, abba a barátom belepusztulna szerintem. Hiába tűnik nevetségesnek (tényleg hülyén hangzik), nagyon oda van a családjáért és a feleségét is nagyon szereti. Még az anyósa is imádja, ami pedig nem egészen átlagos.:-) Évek óta ezen töröm a fejem…. mekkora bűn ez? Olyan nagyon nagy???

2013. nov. 14. 21:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/111 anonim ***** válasza:
16%
ma 22:43, nem érted, mi? Hát persze, hogy undorító dolog hazudozni! Szerintem is! De miért kényszeríti az embereket az általuk szeretett, kedves társuk hazudozásra? Mert ezek a játékszabályai. Mert ha igazat szól a férj, ha hazajön és őszinte, akkor leundorítózzák, leköpik, kikaparják a szemét, és földön hempergős performancét csinálnak a kedves erkölcsösek. Az lenne az erkölcs? Most akkor legyünk őszinték vagy nem? Leszek, de akkor hagyd abba hajtépést, meg az idetöbbetnbenemóteszedalábadat, meg a milyenemberazakinekazacafatkell stb. stb. irodalmi szövegeket.
2013. nov. 14. 22:50
 42/111 anonim ***** válasza:
83%
Ha valaki hűséges, nem kell hazudozni...
2013. nov. 14. 22:52
 43/111 anonim ***** válasza:
83%

Jajj, hát nehogy már meg kelljen sajnálni :D

Tudod a vicc az, hogy x év házasság és gyerek után még TALÁN hajlandó is lennék beszélgetni a témáról (ha annyira jó lenne a házasságom). Viszont ha előbb kúrna félre, és aztán próbálna meg rábeszélni a párom - repülne, azonnal.

2013. nov. 14. 22:53
 44/111 anonim ***** válasza:
86%

És senki nem kényszeríti a magad fajtát hazudozásra, úgy látszik a felfogó képességeddel nagy bajok vannak.

Keressetek olyan partnert, aki nem tép szegény fejeteket, és éljetek boldogan, míg meg nem haltok.

Miért kell a saját nézeteiteket más beállítottságú emberekre ráerőltetni? Az nem szemét dolog? Csak a hűség "elvárása"? Miért vártok megértést, ha ti sem értetek meg másokat? Tipikus "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" hozzáállás.

2013. nov. 14. 22:56
 45/111 anonim ***** válasza:
68%

Részemről dobnám ki a pasit.

Ha mégsem, akkor én is megcsalnám. Talán ez működne jobban :)

Vagy nyitott kapcsolat, vagy válás.

2013. nov. 14. 22:56
 46/111 anonim ***** válasza:
64%

Igaz még nincs olyan nagy élettapasztalatom, mivel még csak 25 vagyok, nem voltam férjnél, de elég sok nálam idősebb emberrel beszélek, és egyre több helyen hallom a megcsalás dolgot. Az általam jobban megismert családok 70%-ban (!) már volt megcsalás valamelyik fél részéről, és általában a férfi részéről. Idealista embernek tartom magam és szeretném azt hinni, hogy le lehet 1 emberrel élni hűségben egy életet, de sajnos a gyakorlat nem ezt mutatja. Tudományosan bizonyították, hogy az emberi faj nem monogámiára van teremtve.... Mindazonáltal szerintem a hűség az egy döntés! Ha valaki megcsalja a párját, akkor az így DÖNTÖTT.

Amúgy ettől függetlenül elhiszem, hogy ez a férfi őszintén szereti a feleségét és gyermekeit, de rossz döntéseket hozott, és valahol kínozza a bűntudat, de sokkal erősebb benne a vágy. Azért a felesége iránti tiszteletet megkérdőjelezném.

A megcsalás kockázatot is jelent, mert nem biztos, hogy a feleség maradna a házasságban, ha kiderülne megcsalás. Ezzel a férfi veszélyezteti a boldog családi életét. Fel kell tenni-e magában a kérdést, hogy ez megéri-e.

Amúgy azt sincs kizárva, hogy a feleségnek is van szeretője, bár az már sokkal komplexebb dolog, mert ha egy nő más férfi után néz, akkor a házasságban is van gondok.

2013. nov. 14. 22:58
 47/111 anonim ***** válasza:
39%
??? Én kerestem olyan partnert, a feleségem tökéletes társ, és nem is panaszkodtam itt egyáltalán. Csak próbáltam modellezni a helyzetet, meg magyarázni az okokat, hogy mi miért vezet idáig és milyen ostoba reakciókat vált ki emberekből, végzetes és elvakult döntéseket generálva.
2013. nov. 14. 23:00
 48/111 A kérdező kommentje:
A feleségnek biztosan nincs szeretője. Ő az a típus, aki ha félrelép valakivel, azzal el is megy. Ez egészen biztos, róla nem is tudnám elképzelni.
2013. nov. 14. 23:01
 49/111 intrepid ***** válasza:
71%
#39-es! Akkor javasoljál jobb megoldást egy olyan feleség mellett, aki nem kivánja az ágy örömeit, ezt meg is mondta, de más dolgokban működik a házasság, nincs megerőszakolva a frigiddé vált feleség, a jókedvűvé vált férj neki is jobb társaság, és a munkájában is sikeresebb.
2013. nov. 14. 23:03
 50/111 anonim ***** válasza:
90%

Akkor meg miről beszélsz? Te ezek szerint adtál választási lehetőséget a nejednek, nem hazudsz a képébe évek óta.

Ha nyitott kapcsolatban éltek, az a ti dolgotok.

De HŰSÉGES, szerető férjet eljátszani két kúrás között akkor is aljas, ez ennyire egyszerű.

Nem a barátot kell itt sajnálni - játszhatott volna az elejétől is nyílt lapokkal. Csak nyilván ő hűséges kis házi rabszolgát akart, márpedig nyitott kapcsolatban a feleség is félrelép, jogosan.

2013. nov. 14. 23:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!