Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnál hozzá, hogyha a férjed így cserben hagyna?
Ma reggel elindultam otthonról vidékre és ott közben lerobbant a kocsim. Egyszer csak menet közben leállt és onnantól kezdve nem indul be. Felhívtam azonnal a férjemet, hogy csináljon velem valamit. Erre közölte, hogy neki a f..za kivan már a rossz kocsimmal és oldjam meg ahogy akarom és rámtette a telefont. Visszahívtam és csak annyit mondod, hogy ne hívogassam hanem oldjam meg és megint kinyomta. Onnantól kezdve nem is vette fel a telefont! Aztán hívtam barátnőmet aki otthon volt, hogy a neten nézzen nekem autómentőst aki eljön értem. Szerzett is és eljött értem egy autómentős ember. Nem tudtam a kocsit hova vitetni mert én nem ismerek szerelőket az ilyeneket mindig a férjem intézi úgyhogy hazahozattam a kocsit magammal együtt. Férjem egy olyan órával ezelőtt hazajött ebédelni én meg ugye számon kértem, hogy miért hagyott így cserben. Azt mondta, hogy neki már elege van a kocsimból mert egy rakás vacak az egész. Jó tényleg sokat kell javítani, dehát ez van. És, hogy ő neki erre már se idegrendszere se pénze. Mondta, hogy mostmár kínlódjak vele én. Meg azt csinálok amit akarok. Jó mondom, köszi szépen. Aztán mondtam neki, hogy vigye már el szerelőhöz mert én nem is ismerem őket. Aztmondta ő azt is lesz..rja oldjam meg úgy ahogy akarom. De azt mondta, hogy holnapig nem tüntetem el a háztól a kocsit akkor befogja zúzatni vagy pedig felfogja gyújtani. Meg, hogy ő hozzá mostmár ne is menjek kocsi ügyben mert sz..rik az egészre.
De hogy hagyhat már így cserben? Hogy lehet ilyen?:( Most mit csináljak?
Lenne pár kérdésem azokhoz akik nem csak bunkózni akarnak hanem segíteni is.
1. Csak olyan szervizbe vihetem az autómat ahol ilyen márkájú kocsikat árulnak? Tehát nekem egy Alfa Romeo márkájú kocsim van akkor azt csak oda vihetem ahol Alfa Romeokat árulnak vagy vihetem oda is ahol mondjuk Audikat árulnak?
2. Ha sokba kerülne a javítás olyat lehet csinálni, hogy csak később vagy részletekben fizetem ki?
3. Az ilyen szervizekben kell időpontot kérni vagy csak úgy oda lehet menni?
4. Az alkatrészeket nekem kell megvenni vagy ők adják?
5. Hogy lehet a kocsit oda juttatni? A szerviz kijön érte vagy az autómentős embernek kell megint szólni?
6. A kocsinak milyen papírjait kell vinni a szervizbe?
Én ezt tényleg nem tudom, hogy megy. Még sose vittem kocsit szerelőhöz.
Én sem vagyok nagy szaki, főleg, hogy a kocsimat a sógor javítja, aki autószerelő.
De én mit tennék e helyedben?
1) Cégregiszter, vagy valami hírdetős újság, kikeresném az autószervízeket. Ami közelebb van, felhívom.
2) elmondom, hogy mi van, csináljanak valamit, hogy a kocsi eljusson hozzájuk.
Mondom, nem értek hozzá, de kb. ennyi. Nyugi, az előző problémát is megoldottad :)
1. Még jogsim sem volt, amikor a nővéremmel lerobbantunk az autópálya közepén. Mivel nővérem nem volt olyan idegállapotban, így én hívtam fel az autómentőt, és láss csodát, választ tudtam adni minden kérdésére. Pedig nő vagyok.
2. Beírod a gugliba, hogy "autószerelő Mucsaröcsöge" és lám, kiad egy rakat találatot. Na, miután ezzel megvagy, kiválasztasz egyet, megkeresed a telefonszámát, FELHÍVOD, és nekik rakod fel ezeket a kérdéseket. Képzeld, mindenre tudni fogják a választ.
PROBLEM SOLVED.
Azért nem kell ekkora ügyet csinálni egy szervizből könyörgöm. Ha visszatérő probléma, akkor pedig igaza van a férjednek. Attól, hogy nő vagy, még lehetne annyi talpraesettség benned, hogy feltudsz hívni magadtól is egy autómentőt és eltudod magyarázni, hogy hol vagy, elvégre nem 4 éves vagy. Ha nem tudod hányas km kő közelében, akkor is mondhatod, hogy X és Z település között valahol 1/3-ad úton X településhez közelebb, Z felé haladva. Vagy ha nem tudod milyen település jön és mennyi időre van az, akkor elmondod, hogy 2 perce hagytad el X települést. Nagy ügy...
Kijön, elvisz, letesz ott ahol megkéred és pont. Nekem sem telefonkönyv a fejem, de ha hazaérek, letudok ülni a gép elé, vagy feltudom hívni apukámat, esetleg valamelyik barátomat a környékről, vagy bárhonnan máshonnan, hogy tudnak-e a közelben megbízható és jó szervizt...
Ha nem, akkor még mindig ott van a google adta lehetőség, de szerintem a férjed azt azért elárulná, ha szépen kéred, hogy ő kihez vitte, amikor legutóbb sz*r volt.
Nem kell márka szervizbe vinned, sőt... jobb ha megnézeted egy egyszerű, hétköznapi autószerelővel, mert lehet ezerszer olcsóbban megoldja, mint ha a márkádnak megfelelő szervizbe vinnéd.
Hogy működik? Felhívod, elmondod mi történt, mik a tünetek. Megkérdezed, hogy eltudják-e szállítani, vagy neked kell megoldani. Ha neked kell megoldani, autómentőt hívsz, vagy egy havert, aki elhúz a szerelőhöz. Odaviszed az autót és pont. Otthagyod, megnézik, ha rájöttek mi baja van felhívnak, elmondják, tökre nem fogod érteni, mondanak egy árát, a beleegyezésedet kérik, hogy megrendeljék az alkatrészt és kész. Te rábólintasz, ők megcsinálják, megbeszélt időpontra érte mész, fizetsz és viszed az autót, ez ennyire egyszerű...
Részletfizetés nem tudom hol lehetséges, mindenhol tuti nem. Egy telefont viszont érdemes megejteni előre, mielőtt odaállítanál a kocsiddal!
Megjegyzem nő vagyok és nincs saját autóm, még is van némi elképzelésem arról mit tennék, ha lenne és leállnék útközben...
Ha egy autószerelőnek van miből élni és szeretné is, hogy továbbra is legyen miből élnie, akkor nem fog átvágni és lehúzni, a normálisabbja pedig gondolom számlát is mutat a rendelt alkatrészről, amit beszerelt.
Na végre, egy kicsit összeszedted magad :)
1. Csak olyan szervizbe vihetem az autómat ahol ilyen márkájú kocsikat árulnak? Tehát nekem egy Alfa Romeo márkájú kocsim van akkor azt csak oda vihetem ahol Alfa Romeokat árulnak vagy vihetem oda is ahol mondjuk Audikat árulnak?
A márkaszervizbe csak az adott márkákat fogadják. Sima szervízben bármilyen autót, amiról tudják, hogy megtudják javítani.
2. Ha sokba kerülne a javítás olyat lehet csinálni, hogy csak később vagy részletekben fizetem ki?
Hát ezt nem tudom, velük kell megbeszélni, bár kétlem, hogy egy szervíz idegennek hitelt adna.
3. Az ilyen szervizekben kell időpontot kérni vagy csak úgy oda lehet menni?
Lehet kérni időpontot. Sürgösségi eset más, esetleg felárat számolnak fel.
4. Az alkatrészeket nekem kell megvenni vagy ők adják?
Megbeszélés kérdése. Beszerzik helyetted, ha nem viszed.
5. Hogy lehet a kocsit oda juttatni? A szerviz kijön érte vagy az autómentős embernek kell megint szólni?
Szerviz függő. Ha kimennek, az nyilván plusz költség. Szintén meg kell őket kérdezni.
6. A kocsinak milyen papírjait kell vinni a szervizbe?
A forgalmit célszerű, de ugye anélkül eleve nem kelsz útra. És ha volt előtte javítás, akkor azokat sem árt, hogy képben legyenek.
Amúgy meg mindent elmondanak.
Kérdéseidre a válasz:
1)szervizekben nem feltétlenül árulnak autót,az az autószalon(márkaszerviz más kérdés).Ahogyan előttem is írták,egy másik autómárka külön márkaszervizébe nem viheted,ellenben a saját autód márkaszervizébe vagy független szervizbe igen.Ezutóbbi valószínűleg olcsóbb és nagyobb eséllyel van legalább egy a közelben.
2)hitelt,részletfizetési lehetőséget ritkábban adnak,de azért kérdezz rá.Inkább az jellemző,hogy ha nem tudod kifizetni,addig náluk marad az autó,míg nem viszed a rá valót.
3)lehet időpontot is kérni,sőt!De ha sürgős eset,mint a te esetedben is,nyugodtan odamehetsz,esetleg ha meg van a szerviz telefonszáma,előre odaszólhatsz,hogy ez meg ez a baj,vinnéd az autót.
4)Alkatrészt vehetsz te is,de a szervizeknek általában olcsóbban jön ki,mert nagyobb kedvezményük van az alkatrészes bandáknál,illetve ha abszolút nem értesz hozzá,téged átvághatnak a boltban,őket kevésbé.Ők tudják,melyik a legjobb márka pl egy fékbetét esetében,max megkérdezik,rászánsz-e többet vagy inkább olcsóbb,gagyibb legyen-de ha rájuk bízod,nem fognak átverni.A becsületesebbje biztosan nem.
5)Szólhatsz havernak,barátnak,ismerősnek,családtagnak,hogy segítsenek elvontatni az autót,az a legolcsóbb verzió.Ha ezek egyike sem opció,drágább ugyan,de marad az autómentő.Nem jellemző,hogy a szervizből kiugrálnának autókat menteni meló közben,persze biztosan akad ilyen is.
6)Legalább forgalmi,kötelező csekkje,a szokásos legyen nála,mert kivihetik próbaútra,vagy ha olyan,elvinni futóművet állíttatni,műszaki állomásra,vagy mikor mi szükséges,ezért a közlekedéshez való papírjait mindenképp hagyd a kesztyűtartóban.
Még annyit fűznék hozzá,hogy én autószerelmesként megértem,hogy nem akarsz megválni az autódtól-az enyémet milliárdokért sem adnám,és ez nem vicc-de ha tényleg ilyen tropa szegény,lehet,érdemes lenne beruházni egy alaposabb javításra,vagy ha úgy van,mégis megválni tőle és valami használhatóbbat venni.Vegyél Ladát,az sosem hagy ott...A mi családunkat 30 éve viszi,az enyémmel Nyíregy-Pest útvonalon járok,meg Ladatalálkozók,minden,negyvenezret beletettem 2 év alatt de egy hangja nincs.Bár ez itt nem a reklám helye és nem is akarlak rábeszélni semmire(nem is nőknek való,talán én vagyok csak a hülye kivétel)így ezt nem firtatom.A férjedet meg tudom érteni,hogy megleckéztetett,bár szebben is kivitelezhette volna-ha ennyit betegeskedik az autód,máskor legyen nálad a szerviz névjegye,vagy telefonszáma,hogy ha baj van,ne a férjedet kelljen mindig ugrasztani.
(szerelő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!