Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külön vagy közös kasszán...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön vagy közös kasszán vagytok? Miért?

Figyelt kérdés

2013. okt. 16. 09:59
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%
Külön bankszámlára érkezik a fizetésünk, de az én fizumból 80-100 ezret külön, közös számlán félreteszünk, az én maradék fizetésemből fizetem a diákhitelem és ami marad, plusz a párom fizetéséből élünk, eszünk, fizetjük a számlákat, stb.
2013. okt. 16. 10:33
 12/32 anonim ***** válasza:
79%

Hosszas veszekedés, súrlódások után a külön kasszában egyeztünk meg, és ez most már tökéletesen működik. Fizetésünk kb azonos, de én laza vagyok anyagi téren, nem pazarló, de el tudok csábulni egy-egy "nem kell, de olyan szép" dolog esetén. A férjem meg a fogához a garast típus. Nem voltam hajlandó eltűrni, a hova lett a pénz, mire költöttél el ennyit szemrehányásokat. Az sem működött, amikor leszámoltam a fizetésem, hogy ő gondoskodjon mindenről, mert néha csak tej volt a hűtőben.

Így felosztottuk a fizetni valókat. Próbáltunk egyenlő arányt vállalni, de mivel a kaja az én reszortom volt, biztos, hogy én többet áldoztam be. A férjem a villanyt, vizet, gázt, kocsit - hallgattuk is, hogy miért ég a villany...De érdekes módon mindkettőnknek jó, hogy a fizetésünkkel gazdálkodhatunk, meg is tanultam spórolni, mert rájöttem, hogy magamnak is spórolok. Mindig, minden számla rendezve van, ha elszánjuk magunkat egy nagyobb valami vásárlására, akkor fifti-fifti alapon álljuk. Sok variációt megéltünk, de ezzel nem váltanék fel semmit.

2013. okt. 16. 10:45
 13/32 anonim ***** válasza:
93%
Amióta összeköltöztünk, közös a kassza. Közös bankkártyánk nincs, majd ha nagy nehezen rászánjuk magunkat az intézkedésre, meg a banki macerára, akkor lesz. De egyelőre felesleges is, mert a férjem fizuja egy az egyben megy megtakarítási számlára, és az én fizumból pedig élünk ( rezsi, kaja, ruha, szórakozás...stb. ) El sem tudom képzelni, hogyan lehet működőképes egy külön kasszás történet, főleg ott, ahol gyerek is van. Kiszámolják, hogy ki mennyit, mit eszik, mennyi vizet használ a zuhanyzásnál? Számomra ez furcsa és idegen dolog, mert ha valakivel megosztom az életemet, akkor minden közös.
2013. okt. 16. 10:54
 14/32 anonim ***** válasza:
28%
mindenki fizeti a saját részét, a rezsi költségeket, megfelezzük, ami egyéni költség van, azt meg magunkra költjük.
2013. okt. 16. 11:02
 15/32 anonim ***** válasza:
56%
Az komoly kapcsolat lehet,este vacsi után osztás-szorzás van? XD
2013. okt. 16. 11:08
 16/32 anonim ***** válasza:
74%
Ez inkább lakótársnak hangzik.
2013. okt. 16. 11:08
 17/32 anonim ***** válasza:
93%
Élettársak vagyunk, de közös kasszán vagyunk már azóta, hogy együtt élünk. Nincs enyém, tiéd, csak miénk. Bár mindkettőnknek saját bankszámlára megy a fizetése, mi egybe számoljuk, mink van.
2013. okt. 16. 11:15
 18/32 anonim ***** válasza:
34%

nekem fura a közös kassza.

persze nem garasoskodunk, de mindkettőnknek van saját pénze, saját bankszámlája.

a közös dolgokat összedobjuk, a magunk kis bolondériáit pedig lehetőségeink szerint finanszírozzuk.

mivel a párom többet keres, így arcátlanságnak érezném, ha az ő fizetését költeném cipőkre, ruhákra, kencékre.

az a baj, hogy a közöskasszások, valami ördögtől való, véres elszámolásra gondolnak, mikor meghallják, h külön kassza. nálam ez csupán azt jelenti, h nem kezeljük egyként a két fizut, de nem szoktunk leülni a kockás füzettel elszámolást tartani hó végén.

mondok egy példát: neki van autója, nekem nincs. ha közös lenne a kasszánk, lehet, h már én sem BKV-n furikáznék. viszont nem érezném magam olyan jól, h nem az én érdemem az, ami a popóm alatt van :) gyűjtök szorgalmasan, és már előre látom, h mekkora élmény lesz, mikor megveszem az első, teljes mértékben saját autómat :) persze ez nem azt jelenti, h ő elmegy valahova kocsival, én meg fél órával előbb indulok, h busszal odaérjek :P

2013. okt. 16. 11:29
 19/32 anonim ***** válasza:
57%
Közös. Mert nekünk így természetes. Ha nem akartunk volna minden téren egységben élni, többek közt anyagilag is, össze sem házasodtunk volna.
2013. okt. 16. 11:37
 20/32 anonim ***** válasza:
59%
Mi is közösön vagyunk, nem is értem akik külön kasszán vannak.
2013. okt. 16. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!