Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A házastársaddal közös, vagy...

A házastársaddal közös, vagy külön kasszán vagytok? Melyik jobb?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 10:47
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%

Kozos kasszan vagyunk, nem is ertem azokat akik kulon kasszaznak. Szamomra olyan mintha csak "jarnanak". Ez is egy ostoba divat amit az idiota celebek hoztak be.

Miert lenne jo a kulon kassza. Ha teszem azt otthon vagy gyeden, es sokkal kevesebb a penzed mint a ferjede...akkor hogyan fizetetd a kozos dolgokat belole??? Komolyan nem ertem az embereket...nalunk osszekoltozes utan azonnal kozos kassz lett. Hiszen kozos a haztartas, igy minden kozos. Nem is volt kerdes.

Nagyon szeretnek amugy olyan valaszt olvasni aki megmagyarazza, hogy miert jobb a kulon kassza.

2009. febr. 26. 10:58
 2/36 anonim ***** válasza:
100%

Mi 7 éve élünk együtt a férjemmel, természetesen közös kasszán. Már van egy 5 éves lányunk, májusban megszületik a második is. Soha fel sem merült bennünk a külön kassza gondolata, annak ellenére sem, hogy a párom pont háromszor annyit keres mint én. Közös bankszámlánk van, mindig megbeszéljük mire költünk.

Ha mégis külön kasszán lennénk, akkor mi történne a mostani helyzetben? Hiszen gyermeket várok, egy darabig itthon vagyok táppénzen, gyed-en, majd gyes-en. Értelemszerűen kevesebb a fizetésem. Ezt a férjemnek kellene kipótólnia? Hiszen Ő is ugyanúgy akarta ezt a babát, mégis csak nekem kevesebb a fizum. Vagy mi van azzal a három évvel amit az előző gyermekemmel töltöttem itthon? Ha úgy vesszük "feláldoztam" a karrieremet, még ő építgette a sajátját.

Szóval elég érdekes lenne a külön kassza.

2009. febr. 26. 11:00
 3/36 anonim ***** válasza:
2009. febr. 26. 11:01
 4/36 anonim ***** válasza:
90%

Mi " 3 kasszán" vagyunk. Van közös és mindenkinek van sajátja is. A fizetések a saját számlára mennek, ahonnan kb 70-80 %-ot átutalunk a közösre. A közösből megy a rezsi, a nagyobb beszerzések, itt van a megtakarítás. Ennek a kártyáját nem hurcoljuk magunkkal, csak pl. bútorvásárlás-nál használjuk. Mindenki a saját számlájához tartozó kártyákkal fizet, ha vásárol valamit (így, ha ellopják a kártyát nem is veszik annyi pénz). De semmi nincs szigorúan meghatározva, pl. egy nagybevásárlásnál megkérdezzük egymástól, hogy most kinek van rajta több pénz, melyikkel fizessünk. Így van "saját pénzünk is" amivel pl. egyszerübben veszek meg valami olyat amiről tudom, hogy a párom elhúzná rá a száját. Az önállóság látszatával ajándékoz meg. :))

Probléma még nem volt belőle.

2009. febr. 26. 11:11
 5/36 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is az úgymond 3 kassza működik. 1 közös háztartás , nyaralás és minden ami józan ésszel közös kell legyen, és mindenkienk van saját kis költőpénzecskéje. Külön kassza szerintem nagy marhaság, ha valaki külön kasszán van, annak csak úgy van értelme, ha az egyik fél vagy egyik fél szülője jóval gazdagabb , mint a másik, szóval hatalmas anyagi különbség esetén, de akkor meg kössön házassági szerződést. Aztán annyi. Tök értelmetlen és praktikátlan az abszolút külön kassza, jóhogy már nem egy túró rudi vagy egy csavarhúzó árát is elfelezzük. Áhh baromság.
2009. febr. 26. 11:24
 6/36 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,a harmadiknak:nem értem miért nem dobta ki a kereső nekem ezt a kérdést,pedig rákerestem,kétféleképpen is.Na mindegy..

Sőt amikor kiírtam sem adta ki...

2009. febr. 26. 11:27
 7/36 A kérdező kommentje:
Ja ékezet nélkül írva kiadta..
2009. febr. 26. 11:28
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a szüleimnél mindkettőjüknek van külön számlája, amire a saját fizetésük megy, de a közös kiadásokat (rezsi, számlák, bevásárlás...) közösen fizetik. Mondjuk náluk a teljesen közös nem lenne megoldás, mert apám visszaél azzal, hogy anyu sokkal kevesebbet keres, anyut teljesen kizsigerelné, és anyu már így is totál kivan, és a teljesen külön se lenne jó, mert anyu nem tudna annyit beledobni a közös kiadásokba, sajnos rá van utalva apámra anyagilag.
2009. febr. 26. 11:35
 9/36 anonim ***** válasza:
97%
A különkassza következő lépése a válás.
2009. febr. 26. 11:38
 10/36 anonim ***** válasza:
100%
Én is kiírtam már egy hasonló kérdést egyszer. Mi külön kasszán vagyunk, pedig gyermekünk születik nemsokára. Hogy mire jó? Semmire. Különélőknél, friss pároknál teljesen ok. de ott ahol családról van szó, csak bajt szül. :(
2009. febr. 26. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!