A házastársaddal közös, vagy külön kasszán vagytok? Melyik jobb?
Kozos kasszan vagyunk, nem is ertem azokat akik kulon kasszaznak. Szamomra olyan mintha csak "jarnanak". Ez is egy ostoba divat amit az idiota celebek hoztak be.
Miert lenne jo a kulon kassza. Ha teszem azt otthon vagy gyeden, es sokkal kevesebb a penzed mint a ferjede...akkor hogyan fizetetd a kozos dolgokat belole??? Komolyan nem ertem az embereket...nalunk osszekoltozes utan azonnal kozos kassz lett. Hiszen kozos a haztartas, igy minden kozos. Nem is volt kerdes.
Nagyon szeretnek amugy olyan valaszt olvasni aki megmagyarazza, hogy miert jobb a kulon kassza.
Mi 7 éve élünk együtt a férjemmel, természetesen közös kasszán. Már van egy 5 éves lányunk, májusban megszületik a második is. Soha fel sem merült bennünk a külön kassza gondolata, annak ellenére sem, hogy a párom pont háromszor annyit keres mint én. Közös bankszámlánk van, mindig megbeszéljük mire költünk.
Ha mégis külön kasszán lennénk, akkor mi történne a mostani helyzetben? Hiszen gyermeket várok, egy darabig itthon vagyok táppénzen, gyed-en, majd gyes-en. Értelemszerűen kevesebb a fizetésem. Ezt a férjemnek kellene kipótólnia? Hiszen Ő is ugyanúgy akarta ezt a babát, mégis csak nekem kevesebb a fizum. Vagy mi van azzal a három évvel amit az előző gyermekemmel töltöttem itthon? Ha úgy vesszük "feláldoztam" a karrieremet, még ő építgette a sajátját.
Szóval elég érdekes lenne a külön kassza.
Mi " 3 kasszán" vagyunk. Van közös és mindenkinek van sajátja is. A fizetések a saját számlára mennek, ahonnan kb 70-80 %-ot átutalunk a közösre. A közösből megy a rezsi, a nagyobb beszerzések, itt van a megtakarítás. Ennek a kártyáját nem hurcoljuk magunkkal, csak pl. bútorvásárlás-nál használjuk. Mindenki a saját számlájához tartozó kártyákkal fizet, ha vásárol valamit (így, ha ellopják a kártyát nem is veszik annyi pénz). De semmi nincs szigorúan meghatározva, pl. egy nagybevásárlásnál megkérdezzük egymástól, hogy most kinek van rajta több pénz, melyikkel fizessünk. Így van "saját pénzünk is" amivel pl. egyszerübben veszek meg valami olyat amiről tudom, hogy a párom elhúzná rá a száját. Az önállóság látszatával ajándékoz meg. :))
Probléma még nem volt belőle.
Köszi a válaszokat,a harmadiknak:nem értem miért nem dobta ki a kereső nekem ezt a kérdést,pedig rákerestem,kétféleképpen is.Na mindegy..
Sőt amikor kiírtam sem adta ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!