Szerintetek egy vagy két keresztnév jobb?
Manapság egyre több embernél látom a két keresztnevet, de van aki "büszkén viseli", más meg titkolja. Nekem csak egy keresztnevem van, mert az utolsó pillanatban a szüleim meggondolták magukat.
A nagyon gyakori vezetéknevekhez (Szabó, Kovács, Kiss, Nagy, Pintér, stb.) jobb két név?
Személyes tapasztalat! Nem jó a két keresztnév, sem a gyakori, sem a ritka vezetéknévhez. Nőknek meg pláne! Hiszen előbb utóbb a kislány felnő, férjhez megy, és szembesül vele hogy a neve két méter hosszú, aláírni (hivatalos papíron nem lehet rövidíteni) fél óra. Nem lehet csak úgy elhagyni a második keresztnevet, én ezzel nemrég tudtam meg, csak külön kérvénnyel.
Én biztos hogy soha nem adnék a gyerekemnek, főleg lánynak, két keresztnevet!
24N
szerintem jó, hogy két keresztneve is lehet egy embernek. mondjuk én azért adnék másodikat, hogy megemlékezzek vele a nagyszüleimről. nálam ez a tisztelet jele lenne.
anyukám a nagyim keresztnevét kapta másodiknak :)
én meg egy elég béna nevet, nem is használom, de ha valami nekem jobban tetszőt kapok, akkor büszkén viselném :)
nem kötelező asszonynevet felvenni, én sem tenném, így az aláírásom sem lesz kétméteres :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!